Direct naar artikelinhoud

Underdog Antwerpen op één overwinning van dubbel

Elektriciteit in en rond de Arenahal, want bij winst tegen Roeselare wordt Antwerpen kampioen. De spanning wordt nog opgevoerd door de toenemende transferperikelen bij beide clubs.

Zo saai en eentonig de titelfinales zich aandienden, zo grillig en spannend draaien ze nu toch uit. Na drie wedstrijden beschikt Antwerpen nog steeds over de beste papieren. Zij staan op één overwinning van de unieke dubbel. Assistent-coach Geert Verreth blijft er opvallend kalm bij. "Roeselare geldt voor mij nog altijd als grote favoriet, te meer omdat ze weer naar hun beste niveau toe groeien. Je hoort ze wel telkens zeggen dat ze met de rug tegen de muur staan, maar dat geldt nu ook voor ons. Bij verlies vanavond staan wij zelfs achter de muur. Nog één keer alles op alles zetten voor eigen publiek is de enige optie."

Antwerpen begon als een pletwals aan de eindstrijd en zette het team van Rousseaux op 0-2. De ontnuchtering volgde woensdag, met kansloos verlies in Roeselare. "Ik had schrik dat het zou doorwegen op de groep, maar er bleef op training niets van hangen", weet Verreth. "Integendeel, iedereen staat weer met beide voeten op de grond en de signalen die ik opving van mijn spelers blijven positief."

Transferkoorts

Het succes van de Sinjoren kent ook een keerzijde. Zo speelden Ditlevsen, Baetens, Koelewijn en Van Bemmelen zich in de kijker van buitenlandse clubs. Vooral voor die laatste twee is er verregaande interesse. "Dat klopt", windt de assistent-coach er geen doekjes om. "Wij gunnen hen ook een transfer naar een topclub, want wij kunnen niet garanderen dat we op termijn kunnen mee-evolueren met hun financiële en sportieve verwachtingen."

Ook bij Roeselare stijgt de transferkoorts. Het nieuws over het superaanbod dat goudhaantje Hendrik Tuerlinckx van de Poolse topper Rzeszow kreeg, laat niemand binnen de entourage onberoerd. De Roeselaarse hoofdaanvaller speelt open kaart. "Ik kreeg inderdaad een financieel voorstel dat ik in normale omstandigheden niet kan weigeren. Nu heb ik hier nog een lopende overeenkomst en ik wil het spel niet vuil spelen. Als Roeselare eist dat ik mijn contract uitdoe, dan gebeurt dat ook. Natuurlijk wordt het een ander verhaal als Rzeszow een afkoopsom voor mij betaalt. Toch probeer ik er nog niet te veel bij stil te staan. Laat mij eerst maar een poging doen om met Roeselare alsnog de landstitel te veroveren."