Direct naar artikelinhoud

Anderlecht wil Meïté wegkapen aan de Gaverbeek

Anderlecht is op zoek naar versterking voor zijn middenveld. Een belangrijk target is Soualiho Meïté van Zulte Waregem. Alleen over zijn contract bestaat veel onduidelijkheid.

De strijd om Soualiho Meïté barst helemaal los. De verdedigende middenvelder maakt dit seizoen grote indruk bij leider Zulte Waregem. De 22-jarige Fransman is krachtig, snel en heeft een prima techniek. De interesse uit Duitsland (Frankfurt, Mönchengladbach en Wolfsburg) en Engeland (Crystal Palace, Newcastle en Norwich) was al bekend, nu heeft ook Anderlecht zijn oog laten vallen op Meïté.

Paars-wit is op zoek naar versterking voor zijn middenveld. Sinds het vertrek van Steven Defour is de spoeling daar dun bij de Belgische recordkampioen. Leander Dendoncker en Youri Tielemans zijn twee toptalenten, maar als er iets met hen gebeurt, gaapt de grote leegte. Aangezien minstens een van die twee komende zomer ook zal vertrekken, moet Anderlecht anticiperen. Meïté, die als defensieve of spelverdelende middenvelder kan spelen, past perfect in het profiel.

Nu heerst er wel onduidelijkheid over de contractsituatie van de Fransman. Zulte Waregem huurt Meïté tot komende zomer van Lille en bezit een aankoopoptie van 300.000 euro. Essevee is ervan overtuigd dat de middenvelder nog een contract tot 2018 heeft in Frankrijk en dat het dus nog enkele maanden de tijd heeft om de optie te lichten om Meïté definitief vast te leggen. Volgens de website van Lille tekende Meïté in 2013 evenwel een vierjarige overeenkomst. Dat zou betekenen dat de middenvelder deze zomer al einde contract is en dus vanaf 1 januari mag onderhandelen met geïnteresseerde clubs om in juni transfervrij te vertrekken.

In dat scenario staat Zulte Waregem een pak minder sterk, want dan moeten de West-Vlamingen deze maand nog de optie in het contract lichten en een persoonlijk akkoord vinden met de speler zelf.

België geen eerste keuze

Vanaf januari zullen er een pak ploegen die financieel sterker staan dan Zulte Waregem aan tafel willen zitten met de middenvelder. Meïté heeft wel al aangegeven dat een Belgische topclub niet zijn eerste keuze is, anderzijds onderhoudt paars-wit goede relaties met de omgeving van de speler.