Direct naar artikelinhoud

Eva De Roovere gaat in zee met Ozark Henry en Thé Lau

Op haar derde cd Mijn huis zingt Eva De Roovere een duet met Ozark Henry en Thé Lau van The Scene. Het album verschijnt op 22 april.

“In het liedje ‘Antwerpen’ hoor je Piet (Goddaer, alias Ozark Henry; gva) voor het eerst in het Nederlands”, laat de zangeres weten. ‘Met Thé zing ik dan weer een liedje dat ‘Rechttoe en frontaal’ heet.”

De samenwerking met Goddaer kiemde nadat De Roovere zijn liedjes had gezongen met Clouseau. Dat gebeurde vorige zomer in het Koning Boudewijnstadion tijdens Best of Belgium, de tennismatch tussen Kim Clijsters en Serena Williams. “Zijn liedjes passen me blijkbaar heel erg goed om het lijf”, vindt De Roovere.

“Voor de productie tekende de Nederlander Reyn Ouwehand”, vertelt de zangeres verder. “Die heeft onder andere meegeschreven aan Eldorado, de laatste plaat van Stephan Eicher uit 2007, die Rein ook mee producete.” Van Eicher belandt wellicht een vertaling van diens ‘Weiss nid was es isch’ op de nieuwe plaat. Al wil De Roovere zich nog nergens op laten vastpinnen: “Ik leg nu de laatste hand aan de plaat in de mixstudio. Alles kan veranderen.”

Zo smeedde De Roovere in november banden met Snow Patrolzanger Gary Lightbody, met wie ze ‘Set Fire to the Third Bar’ al enkele keren live zong, maar die nieuwe songs zullen nu nog niet het daglicht zien. “We ontmoeten elkaar opnieuw in april”, laat De Roovere weten. “Die songs gebruiken we ten vroegste voor een volgende plaat.”

Ruwer en volwassener

Wat wél vaststaat, is dat Spinvis tekende voor de meeste arrangementen. Allemaal grote namen, dus. Voor Eva De Roovere wordt dit dan ook een belangrijke plaat, na De jager en Over & Weer, die zowel artistieke als commerciële succesnummers bleken. Die laatste plaat werd zelfs platina, dankzij ‘Fantastig toch’, ‘Orpheus’ of ‘Zoals in dat ene liedje’. “Toch wordt de nieuwe plaat meer rootsy”, voorspelt de chanteuse. “De vorige was misschien iets meisjesachtiger, maar nu mag het iets ruwer en volwassener.”