Direct naar artikelinhoud

Hacker pleit onschuldig in zaak-Scarlett Johansson

Christopher Chaney, afkomstig uit Florida, pleit onschuldig in 'Operation Hackerazzi', het hackingschandaal rond actrice Scarlett Johansson. De uitspraak in zijn proces staat voor 27 december gepland. Chaney wordt verdacht van inbraak in privégegevens van meer dan 50 Hollywoodsterren, en zou die gegevens nadien te hebben verspreid. In totaal lopen tegen Chaney 26 klachten, gaande van ongeautoriseerde inbreuk op een computer tot afluisterpraktijken. Hij kan tot 121 jaar gevangenisstraf krijgen.

In september lekten via internet naaktfoto's van Scarlett uit. Volgens de actrice waren die enkel bedoeld voor haar ex Ryan Reynolds, maar ze werden niettemin wereldwijd verspreid.

Chaney zou een indrukwekkende reeks slachtoffers hebben gemaakt. Naast Scarlett Johansson waren daar volgens de aanklacht ook Christina Aguilera en Mila Kunis bij. Van een aantal andere bekendheden worden alleen maar initialen vermeld. Maar de gespecialiseerde pers heeft al geraden dat 'J.A.' waarschijnlijk Jessica Alba is, van wie vorig jaar ook naaktfoto's opdoken.