Direct naar artikelinhoud

tv-touché.

Uw gids door het grote aanbod van het kleine scherm en de radiogolven.

QUOTE

'Door obsessie met kijk- en luistercijfers organiseren media hun eigen ondergang'
Nigel Williams zegt in Knack dat de Vlaamse zenders beter gewoon goede programma's maken.

NIET TE MISSEN

Top en flop in Silicon Valley

Telefacts zomer, 22.00 uur op VTM
Het is al lang geen geheim meer, Silicon Valley zit in de lift. Elke week worden er vijfduizend apps voor de smartphone gelanceerd. Maar lang niet iedereen maakt het in deze miljardenindustrie. Telefacts zomer portretteert vanavond drie jongeren die het willen maken in San Francisco.

OP EEN ANDER

Vogels spotten met de BBC

Springwatch 2016, 21.00 uur op BBC 2
Britten zijn zot van natuur. Op televisie dan toch. Al twaalf seizoenen brengt BBC tijdens de lentemaanden verslag uit vanuit natuurreservaten. Vanavond is het sluitstuk van deze reeks. Daarvoor trekken Chris Packham, Michaela Strachan en Martin Hughes-Games naar Minsmere in Suffolk. David Lindo zoekt stadsvogels en Nick Baker trekt naar Bristol.

HET CIJFER

4.707

Vanavond zendt Eén de 4.707ste aflevering van Blokken uit. The Guardian maakte er gemakshalve "meer dan 4.500" van. De Britse krant maakte een lijstje van Europese televisieprogramma's die lokaal erg succesvol zijn. De foto van Ben Crabbé stond bovenaan het webartikel. "In de bizarre quiz wordt algemene kennis gecombineerd met het spelletje Tetris", aldus de journalist.