Direct naar artikelinhoud

Dembélé lijkt fit voor Zweden

Het gaat al beter met Mousa Dembélé, die tegen Ierland geblesseerd raakte aan de enkel. Hij denkt fit te geraken voor het duel met Zweden en de bondscoach hoopt met hem mee.

Zondag moest Mousa Dembélé zich beperken tot een fietstraining, gisteren maakte hij al de opwarming met de groep mee om daarna een individuele training af te werken. "Het gaat al beter", zegt de middenvelder van Tottenham. "Zondag kon ik nog moeilijk stappen, nu kan ik al lopen. Sowieso geef ik mezelf een kans om morgen te kunnen spelen. Ik heb deze blessure al een paar keer gehad. Soms heb ik drie dagen nodig, soms een week. Maar ik ben blij met de vooruitgang die zie tegenover zondag. Het is niet zo ernstig."

Maar goed ook, want Marc Wilmots wil tegen Zweden met zijn sterkste elftal spelen en daar maakt Dembélé deel van uit. Zijn basisplaats tegen Ierland bleek een gouden zet voor het team én voor Axel Witsel, die mee profiteerde van de inbreng van Dembélé en zijn eerste goal in twee jaar maakte. "Ik heb zelf ook wel het gevoel dat ik belangrijker ben geworden", zegt Dembélé. "De coach is veel met mij bezig en geeft me het gevoel dat er op mij gerekend wordt."

Wisselwerking met Witsel

Dat bleek tegen Ierland: samen met Witsel mocht Dembélé alternerend aanvallen en verdedigen. "Het was een goede samenwerking", zegt Dembélé. "Als ik verdedigend speelde, kon Axel mee naar voren en andersom. Het was de manier van voetballen zoals ik die ook bij Tottenham gewend ben. De coach had dat ook gezien en wilde dat ik hier hetzelfde deed."

Dembélé sloot de eerste helft tegen de Ieren af met een geslaagd passingpercentage van 100 procent. "Soms kun je 100 procent veilige passes geven," zegt Dembélé, "maar ik denk dat mijn passing naar voren nu oké was. Ik heb wel nog altijd het gevoel dat ik aanvallend meer kan brengen. Het was bijna een maand geleden dat ik een volledige wedstrijd heb gespeeld. Kijk, als ik mijn kans krijg, probeer ik die te pakken. Meer kan ik niet doen, want ik ben niet de persoon die naar de trainer gaat stappen om te spelen."