Direct naar artikelinhoud

WielrennenRibeiro, Nozal en Guerra positief op cera

Nuno Ribeiro, Isidro Nozal en Hector Guerra hebben positief getest op de epo-variant cera. De drie ploegmaats leverden een positieve urinestaal op 3 augustus, twee dagen voor de start van de Ronde van Portugal. De Portugees Ribeiro werd rit- en eindwinnaar in Portugal.  Hij moet zijn zege nu afstaan aan de Spanjaard David Blanco. Ook de Spanjaard Guerra werd etappewinnaar in Portugal.Guerra en Ribeiro zouden normaal volgende week starten op het WK op de weg in Mendrisio. De UCI heeft ze ondertussen voorwaardelijk geschorst en van de WK-deelnemerslijst laten schrappen. (MG)

BeachvolleybalMouha en Van Breedam niet naar finale EK

Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha hebben zich vrijdag op het EK beachvolley in het Russische Sotsji niet kunnen plaatsen voor de finale. De als eerste geplaatste Belgen verloren in de halve finales met 2-1 (13-21, 21-17, 15-8) van het als negende geplaatste Letse paar Inguna Minusa en Inese Jursone. In de groepsfase hadden Mouha en Van Breedam nog van dit paar gewonnen. Vandaag spelen de Belgen nog om het brons.

BasketbalWauters start play-offs met zege

De San Antonio Silver Stars wonnen hun play-offopener tegen titelfavoriet Phoenix: 92-91. Ann Wauters heerste onder de korven met 11 rebounds en scoorde daarnaast nog eens 8 punten. De tweede wedstrijd en een eventuele derde worden in Phoenix afgewerkt. Wint San Antonio nog eenmaal, dan stoot het door naar de Western Finals.

VoetbalItaliaanse fiscus neemt oorbellen Maradona in beslag

Diego Maradona is zijn oorbellen ter waarde van 4.000 euro kwijt. De bondscoach van de Argentijnse nationale ploeg, die momenteel een vermageringskuur in Merano volgt, moest de oorbellen afgeven aan de Italiaanse fiscus. De ex-voetballer is de Italiaanse belastingen immers zo’n 36 miljoen euro aan achterstallige belastingen verschuldigd. In 2006, toen Maradona in de buurt van Napels verbleef, namen de Italiaanse autoriteiten als eens twee horloges ter waarde van 11.000 euro in beslag. Een jaar eerder veroordeelde het Italiaanse gerecht hem tot het betalen van 36 miljoen euro, aangezien ‘Pluisje’ in de periode dat hij in Italië speelde, het verzuimd had om belastingen te betalen.