Direct naar artikelinhoud

Odoi (STVV) in de wolken over transfer naar Anderlecht

Denis Odoi (bijna 23) heeft met vier jaar Anderlecht zijn toptransfer beet. ‘Een jongens- droom die uitkomt’, vertelde de Leuvenaar na de gewonnen match tegen KV Mechelen (2-1). ‘Maar ik zal STVV en Guido Brepoels altijd in mijn hart blijven dragen.’

Odoi loopt op zijn laatste benen bij STVV, maar in ’t Kuipke was hem dan niet aan te zien. Hij ging zoals altijd voorop in de strijd en zette zijn transfer extra glans bij met een goal. “Mooi dat ik zo afscheid kan nemen. Echt, ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt.”

Het zal niemand verwonderen dat Odoi na de match de meest geïnterviewde speler was. “Ik ben blij dat de kogel door de kerk is en dat nu alle speculaties van de baan zijn”, gaf hij toe.

“Ik had bij de gesprekken met de Anderlechttop meteen een goed gevoel. Zij wilden mij er absoluut bij. Dit is een droom die uitkomt. Ik speelde vijf jaar bij de jeugd van paars-wit, maar vertrok via de achterdeur naar Genk omdat het ernaar uitzag dat ik toch geen kans zou krijgen bij de grote jongens. Dries Mer- tens en Sven Kums zaten toen overigens in hetzelfde schuitje en gingen ook weg. Ik hoef je niet te vertellen dat het nu extra deugd doet dat de beste en mooiste club van het land me via de grote poort weer binnenhaalt.”

Nochtans hing een transfer van Odoi naar Anderlecht even aan een zijden draadje omdat STVV eerst een akkoord had met Standard. “Dat was even stressen”, geeft Odoi toe. ‘Natuurlijk was ik gecharmeerd door de belangstelling van de Rouches. Maar ik heb onmiddellijk open kaart gespeeld en heb hen duidelijk gemaakt dat mijn voorkeur naar Anderlecht ging. Daar spelen voelt voor mij een beetje als thuiskomen.”

Toch beseft Odoi maar al te goed dat hij voor een enorme uitdaging staat. “De concurrentie zal moordend zijn. Maar ik ben een vechter en ik loop desnoods door een muur om mijn doel te bereiken.”

(FK)