Direct naar artikelinhoud

Club Brugge op zijn hoede voor Qarabag

Zes weken en tien aanwinsten kreeg Adrie Koster om voor een nieuw Club Brugge te zorgen. Vanavond tegen het onbekende FK Qarabag uit Azerbeidzjan volgt de eerste test. De Nederlander heeft er alvast een goed oog op. "Qarabag zal ons niet verrassen. We weten waar hun kwaliteiten liggen."

Van het bestuur, over de spelers, tot zelfs de perszaal. Bijna alles bij Club onderging de voorbije weken en maanden een facelift. Behalve Adrie Koster. De coach van blauw-zwart is nog steeds dezelfde. Nuchter en af en toe in voor een mop. Maar hij beseft als geen ander dat het nieuwe Club er vanavond tegen Qarabag moet staan. "We gaan niet voor ons doel gaan liggen. 2-0 of 3-0 zou goed zijn. We moeten proberen om meerdere doelpunten te scoren én een tegengoal te vermijden. Dat laatste is enorm belangrijk. Al is het allerbelangrijkste natuurlijk dat we ons over twee wedstrijden kwalificeren", zei Koster. "Gelijkspelen en vervolgens in Azerbeidzjan gaan winnen, daar kan ik me ook in vinden. We mogen alleen niet vergeten dat de omstandigheden in Bakoe totaal anders zijn dan hier. Om 11 uur 's ochtends is het daar al meer dan 40 graden."

En dus wil Koster het liefst met een goede uitgangspositie dinsdag het vliegtuig op. "We weten dat Qarabag een ploeg is die van voetbal houdt. Het beschikt over een uitgebalanceerd elftal", weet Koster. "Het verraste mij dat Qarabag opbouwend voetbal speelt. De lange bal zie je niet vaak bij hen. Wel individuele acties en goeie combinaties vertrekkend van hun flankverdedigers. Het maakte op die manier indruk op mij. Maar ons verrassen zal Qarabag niet doen. Wij onderschatten nooit een tegenstander, ook geen onbekende. Trouwens, misschien is Club Brugge in Azerbeidzjan ook niet gekend. Dat de verwachtingen groot zijn? Goed zo. Het is aan ons om die waar te maken. We gaan in elk geval ons uiterste best doen. En als Club zijn spel kan opdringen, dan gaan de resultaten volgen."