Direct naar artikelinhoud

"Ik hou van al die talen en culturen in de Westhoek"

Je restaurant bevindt zich in hartje De Panne. Waarom is dat zo'n goede uitvalsbasis?

"We hebben hier veel ruimte en natuur, maar ook een leuke winkelstraat, een prachtige dijk en leuke bistrootjes. Het feit dat we zoveel kunnen afwisselen, vind ik geweldig. Ook het leven zelf deint hier, net zoals de golven, op en neer. In de winter is het stil, maar in de zomer brengen de toeristen leven in de brouwerij."

Je lijkt er niet meteen verhuisplannen op na te houden?

"Oh nee, ik ben echt een kind van de kust. Ik woon sinds mijn eerste levensweek in De Panne. Er is me verteld dat ik zelfs verwekt ben op het strand, tussen de cabinetjes. Meer van de zee kan je niet zijn." (lacht)

Van welk seizoen hou je het meest?

"Als jonge gast keek ik altijd uit naar de zomermaanden om achter de meisjes te lopen op het strand. Nu voel ik nog altijd die tintelingen van de aankomende zomer, die van ons zeedorp twee maanden lang een stad maakt. Maar ik ben ook telkens blij wanneer het weer september is en de kust opnieuw van de mensen van de kust wordt."

Hoe ziet je ideale vakantiedag eruit?

"Zelfs in mijn vrije tijd houd ik me het liefst bezig met alles wat met eten en drinken te maken heeft. Ik ga graag wandelen in de duinen of in het Calmeynbos en zoek daar dan dingen die ik op mijn bord kan leggen, zoals wilde asperges, morieljes, kruiden en bloemetjes. Of thuis gasten ontvangen en koken zónder de stress van een sterrenkeuken: zalig."

Waar laat je je verwennen?

"Om voluit te relaxen zet ik me op het schitterende terras van Imperial, in de schaduw van het monument van Leopold I."

Waar breng jij het liefst de zomer door?

"Gewoon in mijn voortuin. Ik vind de Westkust eerlijk waar onklopbaar. De Panne heeft het mooiste en breedste strand van België en we trekken een internationaal publiek naar de Westhoek die, grenzend aan Frankrijk, sowieso al doorspekt is met talen en culturen. Die couleur locale geeft een heel aparte sfeer, waar ik enorm van hou."