Direct naar artikelinhoud

De ideale route voor een shopping spree

Op zoek naar een hippe feestjurk, trendy talongskes of een blikvanger voor je interieur? Alien Decock (29), fashionista in hart en nieren en lid van het management van shoppingcentrum K in Kortrijk, neemt ons op sleeptouw langs de fijnste shopadressen in de stad van haar hart.

ga voor belgisch

"Ik heb twee mooie kleedjes in mijn kleerkast hangen die ik in La Fille de René kocht. Vooral het Belgische merk Aymara vind ik erg mooi. Blijkbaar ben ik niet de enige die dat denkt, want het is het best verkochte merk van de winkel."

Voorstraat 5. www.lafillederene.be.

vrolijke vondsten

"Ik vind in Magnificence altijd wel iets dat ik graag zie. Uitbaatster Delphine Fortry maakte enkele maanden geleden van haar hobby haar beroep toen ze deze shop opende. Ik hou van de tutu's die ze verkoopt en die nu in de mode zijn, maar ik sta daar zelf niet echt mee, jammer genoeg. Deze speelse sandaaltjes trokken ook mijn aandacht. Een vrolijk en kleurrijk schoentje, dat mag wel eens, vind ik. Dan lijkt het meteen zomer."

Sandalen, € 145. Steenpoort 26. Magnificence op Facebook.

creatieve zussen

De zussen Maxine en Marie-Léonie Stock startten anderhalf jaar geleden met hun winkel Ensemble. Met hun zelfontworpen kledij en originele accessoires proberen ze de wereld wat mooier te maken. "Ik ben echt dol op hun truien met bollen in lovertjes. Voor mijn trouwfeest in december ben ik voor de drie kindjes die deelnemen aan de ceremonie zo'n trui komen halen. Ik heb dan achteraf nog een voor mezelf gekocht, omdat ik hem zo prachtig vond. Je kan zelf de kleur van de trui en van de bol kiezen, dus hij is ook personaliseerbaar. Moeders en dochters die toffe matching sweaters willen: grijp jullie kans."

Trui met bol, vanaf € 65. Grijze Zusterstraat 1a. www.ensemble-shop.be.

zoete zonde

"Als manager promotion en events bij shoppingcentrum K in Kortrijk wil ik uiteraard ons hele shoppingcentrum aanraden. Maar als ik één winkel moet uitkiezen die een shopping spree door de stad helemaal compleet maakt, dan is dat de Sweets and Soaps. Ik ga er graag langs als ik op zoek ben naar een geschenkje. Een aanrader vind ik persoonlijk de geurzakjes van Bridgewater Candle Company. Je kan ze in je kleerkast leggen, onder de autozetel,... En ze zorgen daar een half jaar lang voor een lekkere geur."

Geurzakjes, € 3,80. Steenpoort 2.

www.k-in-kortrijk.be.

zet die plaat op

Enkele maanden geleden startte Bruno Sortino met Kortom, een plek waar hij zijn twee grote passies in kwijt kan: muziek en kunst. "Ik kom hier graag met mijn man op vrijdagavond iets drinken", zegt Alien. "Het concept is gewoon heel leuk, je kan de kunstwerken kopen die in het café aan de muur hangen en ook de platen die gedraaid worden kun je in de platenwinkel op de bovenverdieping terugvinden. Laatste hebben we The Suburbs gekocht van Arcade Fire, maar je kan hier met een brede muzieksmaak terecht.

The Suburbs, € 24. Overbekeplein 6.

Kortom op Facebook.

goed geschoend

"Ik blijf sowieso altijd even hangen voor de etalage van Dedito als ik hier voorbij kom. Die is altijd zo mooi versierd en ze hebben hier prachtige schoenen, wel met een iets hoger prijskaartje. Maar dat doe ik van tijd tot tijd toch eens, zo'n 300 of 400 euro uitgeven aan een paar schoenen. Op voorwaarde dat ik er écht verliefd op ben en het paar voor een speciale gelegenheid kan dragen. Op een trouwfeest van een vriendin of familielid, bijvoorbeeld. De schoenen van Casadei, met de bijzondere hakken, vind ik echt prachtig."

Schoenen, € 495. Wijngaardstraat 1c. www.dedito.be.

damn sweet coffee

"Ik kan mezelf vrij goed bedwingen als het op snoepen aankomt, maar bij de koffie mag er wat mij betreft altijd wel iets zoets geserveerd worden. Daarom is Maona een van mijn favoriete stekjes: de koffie en de zoetigheid krijg je er in één. Hun 'Smart Ass', met smarties en chocolade, is mijn favoriet. In de zomer wissel ik mijn zoete koffie dan in voor een frisse smoothie."

Smart Ass, € 3,90. Lange Steenstraat 23. www.maona.info.

mooimakerij

"Ik draag heel graag lippenstift. Mijn favoriete vondst in MUD Studio is de 'Lucky', een warm rood. Ik wissel af met 'Stargazer', de glittery variant. Je kan hier niet alleen make-up kopen, trouwens: de visagistes kunnen je helemaal opmaken en, héél leuk, je kan hier met vriendinnen een workshop komen volgen. Plezier verzekerd."

Lange Steenstraat 14. MUD studio Kortrijk op Facebook.

Nog enkele topstekjes

in Kortrijk, volgens Alien:

Koffiehemel Viva Sara, op de Grote Markt.

Statig boekenhuis Theoria, op het Casinoplein.

Hippe kapperszaak La Barberia, in de Wijngaardstraat.

Interieur en fashion met hoog Instagramgehalte bij Oats & Herremiet, in de Sint-Janslaan.

Schattige kinderzaak La Gamba Rossa, in de Vlamingenstraat.

Alien Decock (29)

Mag je 's nachts wakker maken voor:

"Een shopuitstap met een ongelimiteerde bankkaart."

Geeft per maand dit bedrag uit aan shoppen:

"Oei, moet ik dat zwart op wit toegeven? Ik denk dat ik ongeveer aan een budget van 250 euro per maand uitkom. Dat valt toch nog mee, niet?"

Omschrijft zichzelf in deze vijf woorden:

"Creatief, ambitieus, een shopaholic, iemand die out of the box denkt en ook wel bescheiden is, want ik vond het heel moeilijk om positieve dingen over mezelf op te sommen." (lacht)