Direct naar artikelinhoud

Rode Duivels weigeren sponsoropdracht

Een aantal Rode Duivels weigert zondag deel te nemen aan een opdracht ten behoeve van de sponsors. Die reactie komt er als gevolg van de afschaffing van de portretrechten.

De volgende dagen legt de voetbalbond een nieuw premievoorstel op tafel bij de Rode Duivels, maar intussen krijgt ze af te rekenen met een reactie van een aantal Rode Duivels ten gevolge van de afschaffing van de portretrechten. In het kader van de aanslepende premie-onderhandelingen voor de volgende toernooien werden in maart de portretrechten van de Rode Duivels afgevoerd, samen met de stille handelsvennootschap (SHV) waarin die rechten werden gedeponeerd.

Eén premiestelsel

Het idee was toen om alle vergoedingen van de Duivels in één premiestelsel te steken. Maar omdat er daaromtrent nog geen akkoord is, weigert een aantal Rode Duivels mee te werken aan de op til zijnde sponsoractiviteiten.

Zondag stelt de voetbalbond de internationals een halve dag ter beschikking van sponsors als BMW en ING, later op de week is een tweede sponsorsessie van een halve dag voorzien. Een aantal Rode Duivels is van plan om daar hun kat naartoe te sturen.

De sponsoractiviteiten maken gebruik van de portretrechten van de internationals. En vermits er op dat vlak geen enkele overeenkomst of vergoeding meer is, vinden belangrijke Rode Duivels dat zij in dat opzicht ook geen verplichtingen meer hebben.

Bij de voetbalbond is men zich bewust van het probleem en hoopt men tegen zondag tot een compromis te komen.