Direct naar artikelinhoud

Voor elk wat kunst

CULTUUR Culture Club Vrijdag 10/3, 21u15, Canvas

De gaten in onze culturele kennis zullen weer vakkundig gedicht worden door Sofie Lemaire en Bent Van Looy. Het duo staat klaar om ons gedurende twaalf vrijdagen op een gevarieerd aanbod uit de wereld der kunsten te trakteren. En dat doet plezier. Cultuurprogramma's zijn immers nooit kijkcijferkanonnen en worden daarom te vaak al afgevoerd nog voor ze goed en wel op kruissnelheid zijn gekomen.

Ook Culture Club kende vorig jaar een aarzelende start, maar kon toch een trouwe schare fans verzamelen omdat het zich - in tegenstelling tot vele ontoegankelijke voorgangers - niet drammerig op de happy few richtte, maar cultuur in haar breedste betekenis serveerde. Dus krijgen we ook nu weer een scala aan boeiende gesprekken, pittige optredens en intrigerende kunstwerken voorgeschoteld, afgekruid met verrassende reportages en columnisten als Kurt Overbergh, Marc Didden, Wieteke van Zeil en de onvolprezen muziekhistoricus Marc Erkens.

Fijn, fris, leerrijk en pretentieloos magazine dat opnieuw op onze vaste klandizie mag rekenen, en wordt aangevuld met een gelijknamig radioprogramma (elke woensdagavond 19u op Radio 1).