Direct naar artikelinhoud

Galatasaray aast op Belgische doelman

Galatasaray hoopt op de komst van Ruud Boffin (27). De Belgische doelman maakt de laatste jaren indruk bij Eskisehirspor.

Speelt Ruud Boffin over enkele weken bij Galatasaray? Het zou zomaar kunnen. De doelman kan rekenen op concrete interesse van de Turkse topclub uit Istanboel. "Het is voorlopig nog afwachten", zegt Boffin. "De interesse is niet nieuw en het zou mooi zijn als het tot iets leidt, maar voorlopig was het voorstel niet goed genoeg. Ik heb bij mijn huidige club nog een contract voor vier seizoenen. Galatasaray biedt niet hetzelfde en ik zou ook minder gaan verdienen. Dat is voor mij niet aanvaardbaar. Ik heb dat ook gezegd en ze zouden de komende dagen een ander bod doen."

Maar er is nog een probleem. Er is nog geen akkoord tussen Galatasaray en Eskisehirspor. "De clubs hebben onderling nog niet gesproken. Galatasaray wil eerst rond zijn met mij voor ze naar Eskisehirspor stappen. De club heeft wat financiële problemen en als Galatasaray een akkoord heeft met mij, staat het sterker. Maar het zal wel een redelijk bod moeten zijn, anders zal Eskisehirspor me niet laten gaan. Of het klopt dat ze 1,5 miljoen euro vragen? Ik heb het ook gelezen. Logisch dat Galatasaray zo'n bedrag niet op tafel legt."

Sportief zou Boffin er wel op vooruitgaan. Van de Turkse middenmoot naar de kampioen, naar de Champions League. "Zeker wel. En het is mooi als een topclub aan je denkt. Bovendien wordt gefluisterd dat Muslera (de huidige nummer één, FDZ) zou vertrekken. Ik wacht rustig af. Ik hoef niet per se te vertrekken. Ik heb het nog steeds naar mijn zin bij Eskisehirspor."

Vrijdag spelen Boffin en co. op het veld van die andere topclub, Fenerbahçe. Het ideale moment om zich nog eens in de kijker te spelen.