Direct naar artikelinhoud

1.225.337

'Lenaerts krijgt zijn miljoen kijkers terug' stond er in een aantal kranten toen bekend raakte dat Tom Lenaerts naar de VRT zou terugkeren. De schalkse ruiter loste die verwachtingen zondagavond moeiteloos in. Zijn nieuwe quiz Kalmte kan u redden was met 1.225.337 kijkers het best bekeken programma van het weekend.

OP EEN ANDER

GTA versus de wereld

Hij bedacht een razend populair videogame, maar kreeg de wind van voren. Dat is het verhaal van Sam Houser, ontwerper van de Grand Theft Auto-games. Veel ouders hebben liever niet dat hun kinderen het gewelddadige spel spelen. Een groepje tegenstanders nam zelfs een advocaat onder de arm. Een tv-film van BBC over de mediastorm die Houser moest trotseren, met Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe als Houser.
The Gamechangers, 22 uur op BBC 2

NIET TE MISSEN

Dorp in niemandsland

Met zo'n honderdvijftig zijn ze, de inwoners van Le Mesnil, wellicht het meest afgelegen dorpje van ons land. Pal op de grens met Frankrijk, toch zo ver weg van de bewoonde wereld. De inwoners van Le Mesnil zijn als een minigemeenschap die volledig op zichzelf is aangewezen. Gesneden koek voor de heren van Radio Gaga, die voor hun programma hyperlokale radio maken. Vanuit hun mobiele studio komen ze het verhaal te weten van onder meer het enige homokoppel van het dorp en de tot in het gezicht getatoeëerde ex-drugsverslaafde David.
Radio Gaga, 21.10 uur op Canvas

QUOTE

'Je zegt toch ook Sinterklaas en niet Sinterkloos?'

►Paul Jambers stoort zich in Alloo bij Jambers aan mensen die 'speculoos' in plaats van 'speculaas' zeggen. Vanavond om 21.35 uur op VTM.