Direct naar artikelinhoud

Piet Hoebeke

Uroloog

Aandachtige kijkers kennen hem uit het programma Topdokters. Maar ook vóór die passage op VIER was uroloog Piet Hoebeke al op de radar van De slimste mens verschenen. "Sam De Graeve (programmadirecteur bij Woestijnvis, PD) is een vriend van me. Vier jaar geleden was hij al eens nadrukkelijk aan mijn mouw komen trekken, maar toen kreeg ik de opnames echt niet in mijn agenda ingepast. Nu nog steeds niet trouwens. (lacht) Maar omdat Sam en co. bleven aandringen, heb ik nu toch 'ja' gezegd."

Zelfs voor de traditionele cafétesten kon Hoebeke zich niet vrijmaken. Erik Van Looy kwam het spelletje uiteindelijk bij hem thuis spelen. Een privilege dat er wel voor zorgt dat Hoebeke nu heel moeilijk de tegenstand en bijgevolg ook zijn eigen kansen in kan schatten. "Ik ben helemaal geen fervent kwisser. Maar als je meedoet aan een programma als De slimste mens, wil je wel winnen natuurlijk. Al heb ik de tijd niet aan mijn zijde. Mijn agenda staat zo vol dat er amper ruimte overblijft om me voor te bereiden."

Toch wordt er ook ten huize Hoebeke gestudeerd, zij het in een lightversie. "Ik lees in het weekend twee kranten. En terwijl vroeger de sportpagina's rechtstreeks bij het oud papier belandden, neem ik ze nu toch diagonaal door."