Direct naar artikelinhoud

Misstap tegen Charleroi is dodelijk voor Buffalo's

Moneytime komt vroeg dit jaar voor AA Gent. Tegen Charleroi moet er vanavond gewonnen worden, anders dreigt straks play-off II.

U bent het misschien al vergeten, maar 2016 eindigde in mineur voor AA Gent. Vier nederlagen op rij, uitgeschakeld in de kwartfinales van de beker en ook nog eens uit de top zes gedonderd. Dan ga je niet met een goed gevoel op stage.

Hein Vanhaezebrouck maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen. Play-off I wordt straks gewoon bereikt. Ook binnen de spelersgroep leeft de overtuiging dat Gent over twee maanden gewoon in de top zes staat.

Veel marge is er hoe dan ook niet meer. Zeker niet als Charleroi op bezoek komt, een rechtstreekse concurrent voor play-off I. Het enige echte zwarte beest bovendien van Vanhaezebrouck, sinds hij in de zomer van 2014 in Gent neerstreek. Al die tijd slaagde hij er niet in om Charleroi te kloppen. Vanavond volgt poging acht. De manier waarop is van geen belang, beseft Vanhaezebrouck. "Het is geen drama als we de mindere ploeg zijn. Zolang we maar een resultaat neerzetten."

Geen Neto, wel Bjedov

Eenvoudig wordt dat niet, zonder Renato Neto en Adrien Trebel. "Ik geef geen commentaar over Trebel, hij is geen speler van Gent."

Vanhaezebroucks hoop is gevestigd op Darko Bjedov, de Servische spits die twee weken terug zelf niet kon geloven dat AA Gent hem wilde. Hij komt tegen Charleroi normaal gezien aan de aftrap, ten koste van Jérémy Perbet. Naast Bjedov worden ook Lovre Kalinic en William Troost-Ekong aan de aftrap verwacht. Drie nieuwkomers dus, die mee de negatieve spiraal moeten doorbreken.

AA Gent - Charleroi 20.30