BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zelf een wet indienen als burger? Dat kan binnenkort, als je genoeg handtekeningen hebt

Het ziet er naar uit dat burgers vanaf de volgende legislatuur zelf onderwerpen op de politieke agenda kunnen plaatsen, als ze daar voldoende steun voor vinden bij de bevolking. De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft daarvoor een wetsvoorstel goedgekeurd. Concreet zullen de initiatiefnemers achter verzoekschriften die voldoende steun krijgen, het recht krijgen te worden gehoord in de Kamer.

90 reacties

  • Patrick Moorthamer

    5 jaar geleden
    En de heren zullen er achter staan zeker laat me niet lachen
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Hopeloze regering kan je het niet meer alleen ? Nog liever een nieuwe apparte partij maken ! VVP. Vlaamse volks partij ! En confederalisme ! Baas in eigen Vlaanderen !
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Voor wat zijn dan al die volksvertegenwoordigers er dan? Dat is toch hun werk?
  • Christine Dierckx

    5 jaar geleden
    Volgens mijn bescheiden mening zeer slecht voorstel. Wij Belgen hebben geen samenhorigheidsgevoel meer, iets wat de islam bevolking nog wel heeft, ook vrees dat alleen de extreem links en rechts denkenden hieraan zullen deelnemen en dat kan nooit goed aflopen
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    ik stel voor dat we beginnen met een referendum over het politiek mormel dat in Belgie geinstalleerd is om zoveel mogelijk politiekers en vriendjes van aan dikbetaalde postjes te helpen. De boel dus grondig saneren, herstructureren tot een werkbaar én écht democratisch model. Ze kunnen al beginnen met de partijsubsiedies met belastingsgeld af te schaffen en eender welk kumul of mandaat voor politiekers te verbieden. Terug naar één regering met bekwame betrouwbare figuren ten dienste vh volk.