Fiskeskur opent donderdag om 17 uur de deuren in het oude douanegebouw op het Eilandje. In het nieuwe visrestaurant, waarvan de naam Deens is voor ‘vissershutje’, zal enkel op open vuren gekookt worden en in een houtoven. Zaakvoerders Sen Kulanthaivelu en Nikolaj Kovdal, medeoprichter van Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord leggen de nadruk op verse producten. [naar artikel]
Toch fijn! Elke week wat Alkens dialect. [naar artikel]
Twee eigenaren van een Thais visrestaurant zijn gisteren veroordeeld tot een ongekend hoge gevangenisstraf van 1.446 jaar voor het op grote schaal... [naar artikel]
Twee eigenaren van een Thais visrestaurant zijn gisteren veroordeeld tot een ongekend hoge gevangenisstraf van 1.446 jaar voor het op grote schaal... [naar artikel]
Carrefour heeft in Brussel de eerste City voorgesteld, een nieuwe compacte supermarkt waarbij de keten mikt op de stedelijke klant. De nadruk ligt er erg sterk op bioproducten. [naar artikel]
In de voormalige huisbrouwerij ’t Pakhuis op de Vlaamsekaai opent vrijdag Marineau. Dat is een nieuw visrestaurant van dezelfde groep, die onder meer ook Danieli il Divino, Umami en vleesrestaurant Maven uitbaat. [naar artikel]
Het kleine douanegebouw op Kattendijkdok-Oostkaai, waar vroeger de feestjes van Bagger plaatsvonden, krijgt een nieuwe invulling. Het bekende Antwerpse visrestaurant Fiskebar wil op het Eilandje een nieuw concept openen: Fiskeskur. [naar artikel]
Het visrestaurant Mediterranean Fish Resto op de Hoevenzavellaan in Genk moet sluiten wegens overlast en aanhoudende inbreuken op de sociale wetgeving en voedselveiligheid. [naar artikel]
Het Alkens onderzoekscentrum Anima Research Center gaat binnenkort van start met het testen van twee kandidaat-vaccins tegen corona en een alternatieve behandelmethode voor coronapatiënten. [naar artikel]
Na de aangekondigde opening van twee plantaardige restaurants in het toekomstige Sapphire Hotel, kijkt sterrenchef Bart De Pooter alweer uit naar een nieuwe uitdaging. In Hangar 26-27 in Antwerpen opent hij eind september-begin oktober het visrestaurant Vis van A. [naar artikel]
Sinds 2017 levert Kim & Co Komen Op Tegen Kanker ontbijten voor Valentijn. Dit jaar mocht het Alkens sportteam hun tweeduizendste box overhandigen en daar hoorde een speciale verrassing bij. [naar artikel]
Het Alkens melkveebedrijf Nagels doet mee aan een proefproject met een CDC-vloer, voluit Cold Dairy Concrete. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Met dat systeem kunnen boer Raf Nagels en zijn vrouw het methaangas van koeienmest opvangen en dat omzetten in energie. [naar artikel]
In het oude douanegebouw op het Eilandje opent donderdag Fiskeskur de deuren, het eerste visrestaurant op het Eilandje. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu lanceren een nieuw concept, waarbij alles op open vuren klaargemaakt wordt. Toch staat er nog heel wat werk te gebeuren. “Maar we hebben nog iets minder dan 24u, dat komt goed”, zegt Kovdal. [naar artikel]
KRC Genk werkte vandaag twee trainingen af in San Pedro del Pinatar, de 25 meegereisde spelers konden daarbij voluit gaan. De omstandigheden waren perfect: een hemelsblauwe lucht, bijna twintig graden en een prima grasmat. Beide trainingen waren op dezelfde manier opgebouwd: een opwarming, enkele spelvormen waarbij vaak de nadruk lag op pressing en een wedstrijdvorm elf tegen elf. [naar artikel]
Brasserie Dock’s Antwerpen heeft de boeken neergelegd en is vanaf vandaag (maandag) gesloten. Dat meldt het Antwerpse visrestaurant op haar Facebookpagina. [naar artikel]
Een halve eeuw lang al baat de familie Boucquez het overbekende visrestaurant Adelientje in Oostende uit. Een groot feest om dat te vieren, zit er in deze coronatijden niet in. Maar huidig uitbater Chris Boucquez komt met een prachtig alternatief: een origineel eerbetoon aan zijn vader Jacques. [naar artikel]
Brasserie Dock’s Antwerpen heeft de boeken neergelegd en is vanaf vandaag (maandag) gesloten. Dat meldt het Antwerpse visrestaurant op haar Facebookpagina. [naar artikel]
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft vandaag een analyse gepubliceerd over de zorg voor Belgen met een chronische ziekte. Om de vier à vijf jaar publiceert het centrum een scorekaart over de prestaties van het Belgische gezondheidszorgsysteem. In het laatste rapport ligt de nadruk dus op zorg voor chronische patiënten, een groep die in België gestaag toeneemt. [naar artikel]
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft donderdag een analyse gepubliceerd over de zorg voor Belgen met een chronische ziekte. Om de vier à vijf jaar publiceert het centrum een scorekaart over de prestaties van het Belgische gezondheidszorgsysteem. In het laatste rapport ligt de nadruk dus op zorg voor chronische patiënten, een groep die in België gestaag toeneemt. [naar artikel]
Het bekende restaurant Maritime op de Suikerrui heeft een nieuwe eigenaar. Horeca-ondernemer Serge Verboven runt voortaan het visrestaurant dat in 1958 geopend werd door de familie Weeda. 66 jaar en drie generaties later geeft Glen Weeda de fakkel door en daar heeft hij een goede reden voor. [naar artikel]
“Toen we brood en boter gratis op tafel zetten, hadden we een berg overschot die rijp was voor de vuilbak. Sinds we er drie euro voor vragen, krijgen we opvallend minder brood terug”, schetst Angus Wittevrongel (54) van het visrestaurant Julia in Sint-Idesbald. Waar trek je de grens? Moet de klant dan ook betalen voor het aperitiefhapje of het koekje bij de koffie? [naar artikel]
Thuis bij Dominique Leroy (49) en Tommy Bocklandt (47) staat het nog altijd vol bloemen en planten. Ze kregen die na hun thuiskomst van Zuid-Afrika, waar ze compleet verrast werden door het nieuws dat hun visrestaurant Pont-Neuf op ’t Eilandje een sterrenzaak was geworden. Het goede nieuws bezorgde hen even knikkende knieën. Ze keken mekaar in de ogen en vroegen zich af hoe ze dat hebben geflikt, dertig jaar nadat ze elkaar leerden kennen in een ander bekend visrestaurant. [naar artikel]
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld te zijn: gewoon een lekkere vis bakken in de pan met wat aardappelen en verse groenten erbij en je hebt al een snelle maaltijd. Maar waarom blijft die vis soms plakken aan de pan? En waarom valt hij soms uit elkaar? Chef Sean Uytterhaegen van visrestaurant Marineau legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.