Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Alkens visrestaurant legt nadruk op 'Belgische' vis

19/05/2019 - 22:11
"“Waarom vis uit verre oceanen importeren als onze Noordzee zoveel lekkers te bieden heeft?” Het is een vraag die Christophe Lowette uit Alken zich stelde. De chef-kok heeft een traiteurszaak en bistro in Alken waar hij voornamelijk Noordzeevis serveert."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Fiskeskur: nieuw visrestaurant in douanegebouw op Eilandje (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Fiskeskur opent donderdag om 17 uur de deuren in het oude douanegebouw op het Eilandje. In het nieuwe visrestaurant, waarvan de naam Deens is voor ‘vissershutje’, zal enkel op open vuren gekookt worden en in een houtoven. Zaakvoerders Sen Kulanthaivelu en Nikolaj Kovdal, medeoprichter van Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord leggen de nadruk op verse producten. [naar artikel]


2. Op z'n Alkens (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Toch fijn! Elke week wat Alkens dialect. [naar artikel]


3. Celstraf van 1.446 jaar na oplichting met vouchers in visrestaurant (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Twee eigenaren van een Thais visrestaurant zijn gisteren veroordeeld tot een ongekend hoge gevangenisstraf van 1.446 jaar voor het op grote schaal... [naar artikel]


4. Celstraf van 1446 jaar na oplichting met vouchers in visrestaurant (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Twee eigenaren van een Thais visrestaurant zijn gisteren veroordeeld tot een ongekend hoge gevangenisstraf van 1.446 jaar voor het op grote schaal... [naar artikel]


5. Carrefour legt nadruk op bio in City (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)

Carrefour heeft in Brussel de eerste City voorgesteld, een nieuwe compacte supermarkt waarbij de keten mikt op de stedelijke klant. De nadruk ligt er erg sterk op bioproducten. [naar artikel]


6. ’t Pakhuis wordt visrestaurant Marineau (26/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

In de voormalige huisbrouwerij ’t Pakhuis op de Vlaamsekaai opent vrijdag Marineau. Dat is een nieuw visrestaurant van dezelfde groep, die onder meer ook Danieli il Divino, Umami en vleesrestaurant Maven uitbaat. [naar artikel]


7. Danscafé Bagger ruimt plaats voor visrestaurant in douanegebouw op Eilandje (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het kleine douanegebouw op Kattendijkdok-Oostkaai, waar vroeger de feestjes van Bagger plaatsvonden, krijgt een nieuwe invulling. Het bekende Antwerpse visrestaurant Fiskebar wil op het Eilandje een nieuw concept openen: Fiskeskur. [naar artikel]


8. Visrestaurant in Genk moet dicht na geuroverlast en inbreuken op voedselveiligheid (11/01/2023 - Het Nieuwsblad)

Het visrestaurant Mediterranean Fish Resto op de Hoevenzavellaan in Genk moet sluiten wegens overlast en aanhoudende inbreuken op de sociale wetgeving en voedselveiligheid. [naar artikel]


9. Alkens onderzoekscentrum test vaccins tegen corona (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Alkens onderzoekscentrum Anima Research Center gaat binnenkort van start met het testen van twee kandidaat-vaccins tegen corona en een alternatieve behandelmethode voor coronapatiënten. [naar artikel]


10. Sterrenchef Bart De Pooter opent visrestaurant in Antwerpse Hangar 26-27 (17/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Na de aangekondigde opening van twee plantaardige restaurants in het toekomstige Sapphire Hotel, kijkt sterrenchef Bart De Pooter alweer uit naar een nieuwe uitdaging. In Hangar 26-27 in Antwerpen opent hij eind september-begin oktober het visrestaurant Vis van A. [naar artikel]


11. Alkens sportteam levert tweeduizendste ontbijtbox ten voordele van Kom Op Tegen Kanker (26/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Sinds 2017 levert Kim & Co Komen Op Tegen Kanker ontbijten voor Valentijn. Dit jaar mocht het Alkens sportteam hun tweeduizendste box overhandigen en daar hoorde een speciale verrassing bij. [naar artikel]


12. Alkens melkveebedrijf zet koeienmest om in energie: "Het hele bedrijf voorzien van elektriciteit met mest" (18/09/2020 - VRT NWS)

Het Alkens melkveebedrijf Nagels doet mee aan een proefproject met een CDC-vloer, voluit Cold Dairy Concrete. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Met dat systeem kunnen boer Raf Nagels en zijn vrouw het methaangas van koeienmest opvangen en dat omzetten in energie. [naar artikel]


13. Nu nog één grote werf, donderdag 500 gasten in nieuw visrestaurant op Eilandje (20/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

In het oude douanegebouw op het Eilandje opent donderdag Fiskeskur de deuren, het eerste visrestaurant op het Eilandje. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu lanceren een nieuw concept, waarbij alles op open vuren klaargemaakt wordt. Toch staat er nog heel wat werk te gebeuren. “Maar we hebben nog iets minder dan 24u, dat komt goed”, zegt Kovdal. [naar artikel]


14. Stuivenberg legt nadruk op tactiek (07/01/2017 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk werkte vandaag twee trainingen af in San Pedro del Pinatar, de 25 meegereisde spelers konden daarbij voluit gaan. De omstandigheden waren perfect: een hemelsblauwe lucht, bijna twintig graden en een prima grasmat. Beide trainingen waren op dezelfde manier opgebouwd: een opwarming, enkele spelvormen waarbij vaak de nadruk lag op pressing en een wedstrijdvorm elf tegen elf. [naar artikel]


15. Brasserie Dock’s legt boeken neer (03/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Brasserie Dock’s Antwerpen heeft de boeken neergelegd en is vanaf vandaag (maandag) gesloten. Dat meldt het Antwerpse visrestaurant op haar Facebookpagina. [naar artikel]


16. Geen feest door corona, dus brengt uitbater Chris eerbetoon aan overleden vader in bekend visrestaurant: “Hij zou het fantastisch gevonden hebben” (17/08/2020 - Het Nieuwsblad)

Een halve eeuw lang al baat de familie Boucquez het overbekende visrestaurant Adelientje in Oostende uit. Een groot feest om dat te vieren, zit er in deze coronatijden niet in. Maar huidig uitbater Chris Boucquez komt met een prachtig alternatief: een origineel eerbetoon aan zijn vader Jacques. [naar artikel]


17. Bekende Antwerpse brasserie met vestigingen in Brussel en Gent legt boeken neer (03/12/2018 - Het Nieuwsblad)

Brasserie Dock’s Antwerpen heeft de boeken neergelegd en is vanaf vandaag (maandag) gesloten. Dat meldt het Antwerpse visrestaurant op haar Facebookpagina. [naar artikel]


18. KCE legt werkpunten binnen Belgische chronische zorg bloot (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft vandaag een analyse gepubliceerd over de zorg voor Belgen met een chronische ziekte. Om de vier à vijf jaar publiceert het centrum een scorekaart over de prestaties van het Belgische gezondheidszorgsysteem. In het laatste rapport ligt de nadruk dus op zorg voor chronische patiënten, een groep die in België gestaag toeneemt. [naar artikel]


19. Nieuw rapport legt werkpunten binnen Belgische chronische zorg bloot (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft donderdag een analyse gepubliceerd over de zorg voor Belgen met een chronische ziekte. Om de vier à vijf jaar publiceert het centrum een scorekaart over de prestaties van het Belgische gezondheidszorgsysteem. In het laatste rapport ligt de nadruk dus op zorg voor chronische patiënten, een groep die in België gestaag toeneemt. [naar artikel]


20. Iconisch visrestaurant Maritime heeft een nieuwe eigenaar, familie Weeda verkoopt na drie generaties: “Aan de ziel zal niets veranderen” (12/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het bekende restaurant Maritime op de Suikerrui heeft een nieuwe eigenaar. Horeca-ondernemer Serge Verboven runt voortaan het visrestaurant dat in 1958 geopend werd door de familie Weeda. 66 jaar en drie generaties later geeft Glen Weeda de fakkel door en daar heeft hij een goede reden voor. [naar artikel]


21. “Brood of boter gewenst? Dat is dan drie euro alstublieft”: visrestaurant Julia gaat voedselverspilling tegen (04/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Toen we brood en boter gratis op tafel zetten, hadden we een berg overschot die rijp was voor de vuilbak. Sinds we er drie euro voor vragen, krijgen we opvallend minder brood terug”, schetst Angus Wittevrongel (54) van het visrestaurant Julia in Sint-Idesbald. Waar trek je de grens? Moet de klant dan ook betalen voor het aperitiefhapje of het koekje bij de koffie? [naar artikel]


22. In de keuken bij Pont-Neuf, nieuwe Antwerpse sterrenzaak: “We dénken er niet aan om de prijzen nu te verhogen” (23/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Thuis bij Dominique Leroy (49) en Tommy Bocklandt (47) staat het nog altijd vol bloemen en planten. Ze kregen die na hun thuiskomst van Zuid-Afrika, waar ze compleet verrast werden door het nieuws dat hun visrestaurant Pont-Neuf op ’t Eilandje een sterrenzaak was geworden. Het goede nieuws bezorgde hen even knikkende knieën. Ze keken mekaar in de ogen en vroegen zich af hoe ze dat hebben geflikt, dertig jaar nadat ze elkaar leerden kennen in een ander bekend visrestaurant. [naar artikel]


23. Hoe bak je een vis perfect gaar zonder dat hij uit elkaar valt in de pan? (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld te zijn: gewoon een lekkere vis bakken in de pan met wat aardappelen en verse groenten erbij en je hebt al een snelle maaltijd. Maar waarom blijft die vis soms plakken aan de pan? En waarom valt hij soms uit elkaar? Chef Sean Uytterhaegen van visrestaurant Marineau legt uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!