Tunesië heeft strafschoppen nodig voor plek in kwartfinale Afrika Cup

09/07/2019 - 10:49
"Tunesië heeft zich maandagavond als laatste geplaatst voor de kwartfinales op de Afrika Cup in Egypte. In de achtste finales haalden de Adelaars van Carthago het in de strafschoppenreeks met 5-4 van Ghana."

1. Mali is groepswinnaar, Tunesië en Zuid-Afrika stoten ook door op Afrika Cup (03/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Mali heeft zich als winnaar van groep E geplaatst voor de laatste zestien van de Afrika Cup. In het Egyptische Ismailia won Mali met 1-0 van Angola. Tunesië kwam in Suez niet verder dan 0-0 tegen Mauritanië, maar dat was wel genoeg voor de tweede pouleplaats en een plek in de achtste finales. Zuid-Afrika profiteerde van de resultaten van groep E en mag als de vierde beste nummer drie ook verder in het Afrikaanse landentoernooi. [naar artikel]

2. Africa Cup 2019 – Tunesië mag naar kwartfinale na strafschopthriller tegen Ghana (10/07/2019 - Metro)

Tunesië heeft zich maandagavond als laatste geplaatst voor de kwartfinales op de Africa Cup in Egypte. In de achtste finales haalden de Adelaars van Carthago het in de strafschoppenreeks met 5-4 van Ghana. Na 90 en 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord in Ismailia. Taha Yassine Khenissi had na 73 minuten de score […] Het bericht Africa Cup 2019 – Tunesië mag naar kwartfinale na strafschopthriller tegen Ghana verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. Nigeria wint strijd om derde plaats op Afrika Cup na nipte zege tegen Tunesië (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Nigeria heeft woensdagavond in het Egyptische Caïro Tunesië met 1-0 geklopt in de kleine finale van de Afrika Cup. [naar artikel]

4. Standard na verlengingen en strafschoppen voorbij Kortrijk naar kwartfinale Croky Cup (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na Cercle heeft ook Standard zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Rouches hadden op de schaatsbaan in Kortrijk verlengingen en strafschoppen nodig, maar klaarden uiteindelijk toch de klus. [naar artikel]

5. Senegal naar finale van Afrika Cup na owngoal van AA Gent-speler Dylan Bronn bij Tunesië (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Senegal heeft zich zondagavond als eerste geplaatst voor de finale van de Africa Cup in Egypte. De Senegalezen, met Krepin Diatta (Club Brugge) in de ploeg, hadden in Caïro verlengingen nodig om Tunesië te verschalken. Het was uiteindelijk verdediger Dylan Bronn (AA Gent) die met een own goal de wedstrijd besliste. Senegal klopte Tunesië in de halve finales met 1-0. [naar artikel]

6. Anderlecht ontsnapt aan bekeruitschakeling na strafschoppen tegen Seraing, paars-wit eerste kwartfinalist in Croky Cup (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er valt geen peil te trekken op Anderlecht. Tegen Seraing was het andermaal wisselvallig en had het strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken. Als Anderlecht-sympathisant ben je beter geen hartlijder. [naar artikel]

7. Algerije na strafschoppen naar halve finale Africa Cup, Tunesië maakt einde aan sprookje Madagaskar (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Algerije heeft zich in het Egyptische Suez geplaatst voor de halve finale van de Africa Cup. Na 120 minuten stond het 1-1. Bij de strafschoppen... [naar artikel]

8. Football Talk. Kameroen derde op Afrika Cup - Milan wint derby tegen Inter - Clement wint topper van Lyon (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kameroen heeft het toernooi om de Afrika Cup in eigen land afgesloten met de derde plaats. Na een sensationele inhaalrace wonnen de Ontembare Leeuwen na strafschoppen van Burkina Faso, 5-3. Kameroen had in officiële speeltijd een achterstand van maar liefst 0-3 weten weg te werken. Kameroen had in de halve finale na strafschoppen verloren van Egypte. [naar artikel]

9. Stunt op de Afrika Cup: Zuid-Afrika verrast Mohammed Salah en gastland Egypte en staat in kwartfinale (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Zuid-Afrika heeft zich zaterdagavond in de Egyptische hoofdstad Caïro geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De ‘Bafana Bafana’ verraste het gastland door met 0-1 te winnen. Thembinkosi Lorch scoorde de winnende treffer in de 85e minuut. [naar artikel]

10. Anderlecht bibbert via strafschoppen voorbij Seraing naar kwartfinale Croky Cup (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Het was troosteloos en zonder glans, maar Anderlecht zit toch in de kwartfinale van de Beker. Paars-wit had tegen Seraing penalty’s nodig nadat de match na 120 minuten op 3-3 was geëindigd. Het was uiteindelijk Murillo die de beslissende strafschop scoorde. Zo keert de crisis niet terug bij RSCA, maar ze loert toch nog stevig om de hoek. [naar artikel]

11. Historische EK-kwalificatie voor Georgië na strafschoppen, ook Polen pakt nog EK-ticket (27/03/2024 - Sporza)

Georgië heeft voor het eerst de eindronde van een groot toernooi bereikt sinds de onafhankelijkheid van het land in 1990. In de finale van play-offpad C versloeg de thuisploeg in hoofdstad Tbilisi Griekenland bij de strafschoppen met 4-2. Na 120 minuten stond het nog 0-0. Ook Polen had strafschoppen nodig om zich als laatste voor het EK te plaatsen. [naar artikel]

12. Hendrickx trapt beslissende penalty binnen na thriller op Mambourg en knikkert Anderlecht uit beker (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

120 minuten en negen strafschoppen. Zoveel was er nodig voor Charleroi om een ticket voor de kwartfinale af te dwingen. Anderlecht leek nochtans [naar artikel]

13. Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na verlengingen en 24 (!) strafschoppen (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan heeft zich met zeer veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rossoneri hadden strafschoppen nodig tegen het... [naar artikel]

14. Engeland gaat naar kwartfinale na straatgevecht (04/07/2018 - De Morgen)

Colombia-Engeland is de schandvlek van het WK in Rusland. Een gevecht zonder regels. Met een winnaar, dat wel. Engeland speelt zaterdag de kwartfinale tegen Zweden na de zege met strafschoppen. [naar artikel]

15. Ondanks goal van Hanni is Afrika Cup bijna voorbij voor Leekens en Algerije (19/01/2017 - Sporza)

Algerije heeft ook zijn 2e groepsmatch niet winnend kunnen afsluiten op de Afrika Cup. Tegen Tunesië ging het onderuit met 2-1. Hanni scoorde in het slot. [naar artikel]

16. Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na goal Saelemaekers en 24 (!) strafschoppen (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

17. Afrika Cup loopt met sisser af voor Leekens en zijn ambitieus Algerije (23/01/2017 - Sporza)

Algerije heeft de groepsfase van de Afrika Cup niet overleefd. Een gelijkspel tegen Senegal volstond niet, ook al omdat concurrent Tunesië zelf makkelijk won tegen Zimbabwe. [naar artikel]

18. Spanje mist drie strafschoppen, Marokko zorgt voor eerste grote verrassing in 1/8ste finales (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Niet Spanje maar Marokko naar de kwartfinale. De eerste echte verrassing in deze tweede ronde van het WK. Spanje vergoot bloed, zweet en tranen tegen de stugge en gedisciplineerde Marokkanen maar het mocht niet baten. Net als vier jaar geleden op het WK sneuvelt La Selección in de tweede ronde na strafschoppen. Het kon geen enkele strafschop omzetten. Kroatië en Marokko, de twee teams die de Belgen uitschakelden, zitten in de kwartfinale. [naar artikel]

19. De weg uit de migratiecrisis: 'Afrika heeft geen liefdadigheid nodig. Afrika heeft banen nodig' (30/08/2018 - Knack)

'We zijn de ondergang van de EU aan het organiseren', zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vorige week. Ook Paul Collier noemt het Europese migratiebeleid een zootje. Maar de Britse econoom broedt op een plan. [naar artikel]

20. Engeland knokt zich in potig duel met strafschoppen voorbij Colombia (03/07/2018 - Knack)

Engeland heeft zich dinsdag als laatste geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Rusland. De Engelsen hadden strafschoppen nodig om Colombia op de knieën te krijgen. [naar artikel]

21. Football Talk. Zuid-Afrika verrast gastland Egypte en staat in kwartfinale Africa Cup - Nigeria plaatst zich ten koste van Kameroen (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Zuid-Afrika heeft zich in de Egyptische hoofdstad Caïro geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De ‘Bafana Bafana’ verraste het gastland... [naar artikel]

22. LIVEBLOG AS ROMA-TORINO (18u30). Zijn Lukaku en co voldoende gerecupereerd na thriller in Europa League? (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Na een slopende wedstrijd tegen Feyenoord waarin strafschoppen nodig waren om een beslissing te vellen, ontvangt Roma in de Serie A Torino. Roma - slechts zesde in de stand - heeft broodnodig punten nodig om een betere plek in het klassement af te dwingen. Zet Lukaku orde op zaken? Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

23. Samatta en Ndidi bezorgen Genk zege op verplaatsing én plek in kwartfinale (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. De Limburgers wonnen makkelijk met 1-3 bij Waasland-Beveren. [naar artikel]

24. Kara plaatst zich met Senegal voor kwartfinale Africa Cup (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Senegal mag zich opmaken voor de kwartfinale van de Africa Cup. Na de nederlaag van het Algerije van Georges Leekens (1-2 tegen Tunesië) eerder [naar artikel]