Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf... [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoe ver staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Acteur Leonardo DiCaprio investeert twee bedrijven die werken aan gekweekt vlees als alternatief voor het slachten van dieren. Het gaat om het Nederlandse bedrijf Mosa Meat, dat technologie heeft ontwikkeld om vlees te kweken. DiCaprio investeert ook in het Israëlische Aleph Farms. De Amerikaan ziet kweekvlees als oplossing tegen klimaatverandering, omdat er veel minder broeikasgassen bij vrijkomen dan bij veeteelt. [naar artikel]
Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt... [naar artikel]
Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat blijkt uit een enquête bij 1.001 Belgen in opdracht van Gaia. De dierenrechtenorganisatie lanceert een nieuwe campagne om slachtvrij vlees in de kijker te zetten. In België vertegenwoordigen vegetariërs, pescotariërs […] Het bericht Ruim 40 procent van Belgen voorstander van kweekvlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Met het boek ‘Nooit meer slachten’ schreef de Amerikaanse activist Paul Shapiro een standaardwerk over kweekvlees. Niet elke wetenschapper deelt zijn optimisme. [naar artikel]
09:52 De Vlaamse minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) laat een studie uitvoeren naar het potentieel voor kweekvlees in Vlaanderen. [naar artikel]
Kweekvlees uit het lab: hoe dichtbij komt het? De techniek wordt momenteel verfijnd en de kostprijs gedrukt. Labovlees is een alternatieve eiwitbron, is duurzaam en bevordert het dierenwelzijn. Niet alleen in Nederland maar ook in Israël en Amerika is er een "race naar kweekvlees" aan de gang. Maar hoe zal het smaken? En wat met de textuur? En is de consument er al klaar voor? In deze derde aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking van VRT NWS en De Tijd, kom je meer te weten. Bekijk de docu hierboven. [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Onze vleesconsumptie staat onder druk: het is slecht voor de gezondheid, de dieren en het milieu. Kweekvlees wordt door aanhangers gepromoot als hét alternatief. Maar niet iedereen is even enthousiast. [naar artikel]
Nog hooguit enkele jaren en er ligt een laboratoriumsteak op ons bord, zo is al vaak gezegd. Maar de realiteit verschilt danig van de hoerasfeer. 'Kweekvlees zal de vleesindustrie niet verstoren de komende decennia.' [naar artikel]
De productie van laboratoriumvlees kan de tabaksindustrie een nieuwe toekomst bieden. Dat zegt het Israëlische bedrijf BioBetter, producent van kweekvlees. Het gebruik van tabak zou immers de productiekost van het laboratoriumvlees gevoelig kunnen terugschroeven en daarmee ook commercieel meer leefbaar maken. BioBetter schakelt de tabaksplanten in voor de productie van ingrediënten die bij kweekvlees de […] [naar artikel]
Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte De ontwikkeling van alternatieve vleesproducten, gekweekt in bioreactoren, heeft een recordjaar achter de rug. De investeringen in de sector lagen zes keer hoger dan het jaar voordien. Bovendien werden tientallen nieuwe bedrijven opgericht. Dat staat in een studie van het Good Food Institute, in samenwerking met de Universiteit van Arizona en Aleph Farms, een Israëlisch […] Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte [naar artikel]
Het bedrijf Good Meat, specialist in kweekvlees, bouwt in de Verenigde Staten een complex met tien bioreactoren van 250.000 liter om een commerciële productie uit te bouwen. Wanneer de installaties op volle capaciteit functioneren, zal een jaarlijkse productie tot 13.000 ton vlees kunnen worden gerealiseerd. Daarmee zou Good Meat de grootste bioreactor voor kweekvlees van […] [naar artikel]
15:00 De Duitse farmareus Merck en Bell Food Group, de grootste Zwitserse vleesproducent, stoppen 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, dat in 2021 kweekvlees wil commercialiseren. [naar artikel]
14:45 De bekende Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio investeert in het Nederlandse bedrijf Mosa Meat, een specialist in kweekvlees, en zijn Israëlische sectorgenoot Aleph Farms. [naar artikel]
Terwijl het product in 2020 in Singapore op de markt werd gebracht, hopen de producenten van kweekvlees de nodige vergunningen te krijgen om hetzelfde te doen in de Verenigde Staten. De sector trekt investeerders aan, waaronder grote namen uit de voedingsindustrie, die nu al nadenken over de groenere, ethisch verantwoorde hamburgers van de toekomst. Er […] [naar artikel]
Een Zwitserse vleesreus en een Duitse multinational zien brood in een Nederlands-Limburgs product. Mosa Meat heeft een kapitaalsinjectie van 7,5 miljoen euro gekregen. Het Maastrichtse bedrijf wil het geld gebruiken om in 2021 kweekvlees op de markt te brengen. [naar artikel]
Wat zijn de toekomstkansen voor kweekvlees, vegan ribs, puree uit de printer, ‘functional foods’ of – veel verder weg – brandnetels? [naar artikel]
Worden dodelijke hittegolven als gevolg van versnelde klimaatverandering straks wereldwijd ‘de volgende grote killer na corona’? De Japanse krant Japan Times stelde deze week bezorgd de vraag na een uitgelekte VN-ontwerprapport. Daarin wordt veel meer ellende als gevolg van klimaatverandering voorzien dan we nu al verwachten. [naar artikel]
Dit jaar nog kan je in Nederland proeven hoe kweekvlees smaakt. De eerste proeverijen met in laboratoria gekweekt vlees kunnen binnen dit en drie maanden al plaatsvinden. Hoe zit het in België? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.