Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt... [naar artikel]
Met het boek ‘Nooit meer slachten’ schreef de Amerikaanse activist Paul Shapiro een standaardwerk over kweekvlees. Niet elke wetenschapper deelt zijn optimisme. [naar artikel]
09:52 De Vlaamse minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) laat een studie uitvoeren naar het potentieel voor kweekvlees in Vlaanderen. [naar artikel]
Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf... [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Malika Diamatondo Khadijatou, het negenjarig meisje waarvan gisterenmorgen de verdwijning werd bekendgemaakt, is "veilig en gezond" [naar artikel]
Nog hooguit enkele jaren en er ligt een laboratoriumsteak op ons bord, zo is al vaak gezegd. Maar de realiteit verschilt danig van de hoerasfeer. 'Kweekvlees zal de vleesindustrie niet verstoren de komende decennia.' [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoe ver staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
De productie van laboratoriumvlees kan de tabaksindustrie een nieuwe toekomst bieden. Dat zegt het Israëlische bedrijf BioBetter, producent van kweekvlees. Het gebruik van tabak zou immers de productiekost van het laboratoriumvlees gevoelig kunnen terugschroeven en daarmee ook commercieel meer leefbaar maken. BioBetter schakelt de tabaksplanten in voor de productie van ingrediënten die bij kweekvlees de […] [naar artikel]
Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte De ontwikkeling van alternatieve vleesproducten, gekweekt in bioreactoren, heeft een recordjaar achter de rug. De investeringen in de sector lagen zes keer hoger dan het jaar voordien. Bovendien werden tientallen nieuwe bedrijven opgericht. Dat staat in een studie van het Good Food Institute, in samenwerking met de Universiteit van Arizona en Aleph Farms, een Israëlisch […] Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte [naar artikel]
Het bedrijf Good Meat, specialist in kweekvlees, bouwt in de Verenigde Staten een complex met tien bioreactoren van 250.000 liter om een commerciële productie uit te bouwen. Wanneer de installaties op volle capaciteit functioneren, zal een jaarlijkse productie tot 13.000 ton vlees kunnen worden gerealiseerd. Daarmee zou Good Meat de grootste bioreactor voor kweekvlees van […] [naar artikel]
15:00 De Duitse farmareus Merck en Bell Food Group, de grootste Zwitserse vleesproducent, stoppen 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, dat in 2021 kweekvlees wil commercialiseren. [naar artikel]
14:45 De bekende Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio investeert in het Nederlandse bedrijf Mosa Meat, een specialist in kweekvlees, en zijn Israëlische sectorgenoot Aleph Farms. [naar artikel]
Het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) zegt in een nieuw rapport dat de mens het land anders moet gebruiken en zijn voedingspatroon aanpassen om de klimaatverandering in te dijken. Van 3D-geprint kweekvlees tot insectenmelk. Drie experts bieden een blik op ons toekomstig bord. [naar artikel]
Terwijl het product in 2020 in Singapore op de markt werd gebracht, hopen de producenten van kweekvlees de nodige vergunningen te krijgen om hetzelfde te doen in de Verenigde Staten. De sector trekt investeerders aan, waaronder grote namen uit de voedingsindustrie, die nu al nadenken over de groenere, ethisch verantwoorde hamburgers van de toekomst. Er […] [naar artikel]
Een Zwitserse vleesreus en een Duitse multinational zien brood in een Nederlands-Limburgs product. Mosa Meat heeft een kapitaalsinjectie van 7,5 miljoen euro gekregen. Het Maastrichtse bedrijf wil het geld gebruiken om in 2021 kweekvlees op de markt te brengen. [naar artikel]
Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat... [naar artikel]
Dit jaar nog kan je in Nederland proeven hoe kweekvlees smaakt. De eerste proeverijen met in laboratoria gekweekt vlees kunnen binnen dit en drie maanden al plaatsvinden. Hoe zit het in België? [naar artikel]
Bijna de helft van de Vlamingen staat positief tegenover kweekvlees, zo blijkt uit een enquête van dierenrechtenorganisatie GAIA. Dat vlees, geproduceerd uit stamcellen van levende dieren, zal over een paar jaar in onze winkelrekken liggen. 'Het is de revolutie waarop wij al jaren zitten te wachten', zegt Ann De Greef van GAIA. [naar artikel]
Malika Diamatondo Khadijatou, het negenjarig meisje waarvan woensdagochtend de verdwijning werd bekendgemaakt, is ‘veilig en gezond’ teruggevonden. Dat kondigde Child Focus woensdagavond om iets na 23 uur aan op Twitter. [naar artikel]
Steeds meer jongeren vinden hun weg naar de fitnesszaal, en TikTok krioelt van de 16-jarigen (en jonger) die hun vooruitgang in de gym delen. Maar is fitness wel gezond voor een groeiend lichaam? “Krachttraining met de focus op spieren groter maken, is risicovol en absoluut geen piste die je als jonge sporter alleen moet bewandelen”, zeggen inspanningsfysioloog Katrien Koppo en fitnessuitbater Pieterjan Nuitten. Ze delen hun tips voor tieners om wel veilig te fitnessen. [naar artikel]
Het Amerikaanse bedrijf Eat Just heeft de toestemming gekregen om in Singapore te starten met de verkoop van kippenvlees dat... The post Wereldprimeur: Singapore is eerste land dat verkoop van kweekvlees toelaat appeared first on Business AM. [naar artikel]
Kweekvlees uit het lab: hoe dichtbij komt het? De techniek wordt momenteel verfijnd en de kostprijs gedrukt. Labovlees is een alternatieve eiwitbron, is duurzaam en bevordert het dierenwelzijn. Niet alleen in Nederland maar ook in Israël en Amerika is er een "race naar kweekvlees" aan de gang. Maar hoe zal het smaken? En wat met de textuur? En is de consument er al klaar voor? In deze derde aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking van VRT NWS en De Tijd, kom je meer te weten. Bekijk de docu hierboven. [naar artikel]
Italië heeft de productie en de verkoop verboden van vlees dat in een laboratorium wordt ontwikkeld uit dierlijke weefselcellen. Het is daarmee het eerste land in de EU dat ‘kweekvlees’ of ‘laboratoriumvlees’ verbiedt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.