“Ik wist meteen dat het penalty was”: stond Openda nu buitenspel of niet?

20/08/2019 - 23:41
"Nadat Ruud Vormer en Club Brugge vorige vrijdag tegen Eupen een zuivere strafschop onthouden werd, waren scheidsrechter Szymon Marciniak en de VAR..."

1. “Zelfs mijn dochter van 5 zou niet zijn gevallen” of “Schandaalgoal”: in Oostenrijk is de woede groot na Linz - Club (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

In Oostenrijk was het gisteravond onaangenaam kennismaken met de VAR. De lichte penalty die Club kreeg, nadat Openda eerst flirtte met buitenspel,... [naar artikel]

2. VAR zaait verwarring: stond Openda nu buitenspel of niet? (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nadat Ruud Vormer en Club Brugge vorige vrijdag tegen Eupen een zuivere strafschop onthouden werd, waren scheidsrechter Szymon Marciniak en de VAR... [naar artikel]

3. LIVE. Gent ontsnapt meteen aan tweede penalty na buitenspel (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap: 21u [naar artikel]

4. LIVE. Gent ontsnapt meteen aan tweede penalty na nipt buitenspel (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

5. Openda maakt met perfecte kopbal z'n 15de van het seizoen, maar mist in slot ook penalty van de zege (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hij opende met een knappe kopbal, maar eindigde met een gemiste penalty. Loïs Openda (23) schonk RB Leipzig in het slot geen zege tegen Augsburg vanop elf meter. Hij zit wel intussen dit seizoen aan vijftien goals in de Bundesliga. Hoe dan ook mooie cijfers van de Rode Duivel. [naar artikel]

6. LIVE. Is Openda meteen trefzeker bij Bundesliga-debuut voor Leipzig? (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat hij vorige week al de Duitse Supercup won, begint Loïs Openda vandaag met Leipzig aan het Bundesliga-seizoen. De Rode Duivel maakt meteen de pittige verplaatsing naar Leverkusen. Is Openda trefzeker? Volg het op deze pagina! [naar artikel]

7. LIVE (15u30). Is Openda meteen trefzeker bij Bundesliga-debuut voor Leipzig? (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

8. Loïs Openda maakt vanaf de stip zijn 9e van het seizoen voor Leipzig in zege tegen Freiburg (12/11/2023 - Sporza)

In de Bundesliga heeft het Leizpig van Loïs Openda de 3 punten thuis gehouden tegen Freiburg. Daar had ook de Rode Duivel zijn aandeel in, want Openda verzilverde 10 minuten voor tijd een belangrijke penalty. [naar artikel]

9. LIVE YOUNG BOYS-LEIPZIG. Geen penalty voor Simons, Openda kan zich moeilijk doorzetten (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook Loïs Openda begint vanavond aan zijn Champions League-avontuur. Met RB Leipzig opent hij de groepsfase op bezoek bij het Zwitserse Young Boys. Trekt Openda zijn goede seizoensstart door op het kampioenenbal? Volg alles hier op de voet. [naar artikel]

10. BUNDESLIGA. Loïs Openda scoort maar mist ook penalty in nieuw puntenverlies Leipzig (10/02/2024 - Het Belang van Limburg)

RB Leipzig is zaterdag op de 21e speeldag in de Bundesliga niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Augsburg. Loïs Openda speelde een opmerkelijke rol met een doelpunt en een gemiste strafschop. [naar artikel]

11. MULTILIVE CL: Giroud mist meteen een penalty! Doku start op de bank, Openda wel aan de aftrap (28/11/2023 - Sporza)

Het is weer tijd voor de grootste voetbalcompetitie in clubverband: de Champions League. Jeremy Doku en Manchester City nemen het in de voorlaatste speeldag van de groepsfase op tegen het RB Leipzig van Loïs Openda in een prestigeduel voor groepswinst. Wat doen PSG en AC Milan in de groep des doods en lukt het Feyenoord om thuis Atletico Madrid en Axel Witsel in toom te houden? Volg het live op deze pagina. [naar artikel]

12. LIVE DARMSTADT-LEIPZIG. Tweede treffer Openda afgekeurd voor buitenspel (21/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

44 seconden. Meer had Loïs Openda niet nodig om zijn vijfde doelpunt van het seizoen te maken voor Leipzig. Dikt de Rode Duivel zijn doelpuntenaantal nog wat aan tegen Darmstadt? Volg het hieronder LIVE. [naar artikel]

13. VAR is Club gunstig gezind: Openda stond offside bij penalty (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

14. VIDEO. Hij scoorde meteen z’n eerste voor Leipzig, maar Loïs Openda blonk in nederlaag ook uit met misser van de speeldag (19/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Loïs Openda en RB Leipzig zijn met een valse noot gestart in de Bundesliga. Op de openingsspeeldag op bezoek bij Bayer Leverkusen ging Leipzig ondanks een doelpunt van Openda met 3-2 onderuit. [naar artikel]

15. Oeps, ref vergeet verlengingen in beker en laat meteen penalty's trappen (23/08/2016 - Sporza)

Scheidsrechter Jurgen Brinckman heeft niet de beste avond uit zijn carrière beleefd. De ref vergat in een bekerduel dat er verlengingen moesten worden gespeeld en ging meteen over naar de penalty's. [naar artikel]

16. LIVE: Loïs Openda scoort na 44 seconden voor Leipzig en ziet tweede treffer afgekeurd voor buitenspel (21/10/2023 - Sporza)

Loïs Openda heeft zijn draai bij RB Leipzig snel gevonden. Tegen Darmstadt hoefde hij zelfs nog geen minuut te wachten op een doelpunt, zijn 5e competitiegoal van het seizoen. Komen er nog meer goals bij? Volg het hier. [naar artikel]

17. LIVE LEVERKUSEN-LEIPZIG. Olmo met de aansluitingstreffer, Boniface meteen goed voor een assist (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

18. LIVE LEIPZIG-MAN CITY. Daar is Openda! Rode Duivel slaat meteen na rust toe met knappe gelijkmaker (04/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Leipzig en Manchester City kijken elkaar vanavond in de ogen op de tweede speeldag van de Champions League. De thuisploeg - met Openda in de basis - kwam na 25 minuten al op achterstand door een doelpunt van Phil Foden. In de tweede helft kon Openda al snel gelijk maken. [naar artikel]

19. Club Brugge had penalty moeten krijgen tegen Antwerp, bevestigt scheidsrechtersbaas (24/04/2019 - Metro)

Club Brugge had afgelopen speeldag in play-off 1 in de beginfase van de topper tegen Antwerp een penalty moeten krijgen voor de charge van Jelle Van Damme op Loïs Openda. Dat bevestigt scheidsrechtersbaas Johan Verbist in zijn wekelijkse analyse van de Video Assistent Referee (VAR). In Brugge zorgde de VAR al voor heel wat ophef […] Het bericht Club Brugge had penalty moeten krijgen tegen Antwerp, bevestigt scheidsrechtersbaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

20. Thibau Nys krijgt meteen na WK nieuwe wereldkampioenenfiets: “Gelukkig wist ik dit niet vóór de koers” (02/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zijn eerste cadeau heeft hij al gekregen, juniorenwereldkampioen Thibau Nys. Meteen na de aankomst van Nys Junior stond in het Zwitserse Dübendorf... [naar artikel]

21. Loïs Openda maakte misschien niet de snelste goal bij Rode Duivels, maar pakt wel ander record (09/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Loïs Openda moest door een schorsing tegen Nederland nog vanuit de tribunes toekijken, maar tegen Polen kon de 22-jarige spits van Vitesse wél zijn debuut maken voor België. Openda viel in de 85e minuut in, en acht minuten later maakte hij met een echte spitsengoal meteen zijn eerste in het shirt van de Rode Duivels. [naar artikel]

22. Millimeterwerk! Carrasco en Rode Duivels ontsnappen aan penalty nadat videoref buitenspel ziet (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oef. Geen penalty voor Kroatië na achttien minuten. Maar wat was het nipt. De videoref met een levenslijn voor de Rode Duivels. [naar artikel]

23. Waarom de openingsgoal van Romelu Lukaku geen buitenspel was (12/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Was dat geen buitenspel? Wij horen het u al denken na het openingsdoelpunt van Romelu Lukaku voor de Rode Duivels tegen de Russen op het EK voetbal. De Belgische spits stond inderdaad voorbij de laatste verdediger op de voorzet van Dries Mertens. Alleen werd het buitenspel opgeheven doordat die verdediger de bal zelf tot bij Lukaku devieerde. [naar artikel]

24. LIVE LEIPZIG-AUGSBURG. Openda meteen belangrijk voor zijn ploeg: Rode Duivel in openingsfase goed voor goal en assist (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met twee doelpunten in zijn eerste drie matchen is Loïs Openda goed begonnen in de Bundesliga. Vanmiddag ontvangt de Rode Duivel met Leipzig Augsburg. Is Openda opnieuw trefzeker? Volg alles op deze pagina. [naar artikel]

25. Bizar: Beerschot-speler scoort na overduidelijk buitenspel in Challenger Pro League, maar lijnrechter geeft geen krimp (04/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Opvallend moment in de Challenger Pro League zaterdagmiddag. Beerschot won met 1-2 van Club NXT na twee doelpunten van Thibo Baeten. Maar na afloop ging het vooral over de tweede treffer van de jonge Belg, die zeker een meter buitenspel stond bij de doorsteekpass van Sebaoui. De lijnrechter, die nochtans goed gepositioneerd stond, merkte de buitenspelpositie van Baeten verrassend niet op. [naar artikel]