Au Daringman, een bruine kroeg in de Vlaamsesteenweg, hartje Brussel, is door de Britse krant The Guardian opgenomen in een lijst van beste cafés ter wereld. Of uitbaatster Martine Peeters daar blij mee is, weet ze nog niet zo zeker. [naar artikel]
Op de Stadswaag vindt u nog een échte bruine kroeg. Voorlopig toch, want eind november sluit de eigenaar van café Köln de deuren. Erg jammer, want waar komt u nog een rokerig interieur met echte stamgasten, een massief houten meubilair, een collage van postkaartjes met Victoriaanse naakte dames en een gigantische gravure van de stad Keulen tegen? Dat laatste is, net zoals de naam, een erfenis van de Duitse uitbaatster die het café in de jaren 50 opende. [naar artikel]
Vorig week schreef uw krant nog over café Köln, dat eind november sluit. Als reden werd aangehaald dat de buurt rond de Antwerpse Stadswaag veel stiller is dan vroeger. Maar hoe zou dat komen? We vroegen het aan enkele buurtbewoners en de uitbaters van café Winning, een bruine kroeg op de Paardenmarkt die al sinds 1969 bestaat en nog steeds springlevend is. [naar artikel]
De drie laatste cafés in Winkelomheide in Geel sloten allemaal de deuren. Vriendengroep ‘Heidedagezien’ stroopt daarom de mouwen op en zorgt zelf voor een gezellige kroeg. Iedere eerste vrijdagavond van de maand houden zij zelf de toog van het ontmoetingscentrum open. Zo kan Winkelomheide weer genieten van een gezellige babbel bij pot en pint. [naar artikel]
Het lokale erfgoed van bruine kroegen en onze rijke cafécultuur bloedt dood. De pint met borrelnootje kunnen we net zo goed thuis drinken. Dat blijkt ook uit de naakte cijfers die een terugloop tonen. Tegelijk zie je heel wat nieuwe cafés de deuren openzwaaien. De oude bruine kroeg wordt een eetcafé. De cafébaas een ondernemer. 'We moeten de mensen iets bieden, dat is onze overlevingsstrategie.' [naar artikel]
Bijna anderhalf jaar na de sluiting opent de populaire bruine kroeg Het Brughuis in Muizen (Mechelen) begin mei met een feestweekend opnieuw de deuren. Drie vrienden die trouwe klant waren, hebben het pand gekocht. [naar artikel]
De opening van de terrassen leidde niet tot gejuich bij de volkscafés: de meeste hebben er geen plaats voor en de zaken liepen al niet lekker. Is de coronacrisis de doodsteek? We gingen langs vier bruine cafés. ‘Ik heb twee nieuwe knieën. Ik vlieg er zo weer in.’ [naar artikel]
De opening van de terrassen leidde niet tot gejuich bij de volkscafés: de meeste hebben er geen plaats voor en de zaken liepen al niet lekker. Is de coronacrisis de doodsteek? We gingen langs vier bruine cafés. ‘Ik heb twee nieuwe knieën. Ik vlieg er zo weer in.’ [naar artikel]
Het café op de hoek van de Michel Willemslaan en de Rederijkersstraat in Wilrijk, voorheen bekend als De Roos of De Kroeg, gaat op 1 maart opnieuw open als Bar W. De eigenaar van het pand wil het met een nieuwe invulling kalmer houden dan voorheen. “Een retro-lounge/cocktailbar die sluit om 24u.” [naar artikel]
Een bruine kroeg met echt goed eten en een exceptionele wijnkaart, dat is Borze Café. En ook vooral een plek zonder drempel waar horecavolk en kunstenaars naast gezinnen en oude vrouwtjes tafelen. [naar artikel]
“De mooie interieurs van bruine kroegen mogen niet verdwijnen.” En dus gaat stadsgids Tanguy Ottomer via een poll op zoek naar de beste kroeg van ’t Stad om aandacht te vragen voor dat culturele erfgoed. Citta duikt met hem het nachtleven in en het cliché wordt bevestigd. “Een bruine kroeg is als een living: warm, gezellig én de plek om mensen te ontmoeten.” [naar artikel]
Vanaf 1 januari heeft café Ranonkel, de bruine kroeg in de Begijnenstraat vlak aan het kasteel, een nieuwe eigenaar. Yves Sylverans, die tien jaar in de eerste ploeg van Turnhout voetbalde, neemt de zaak over van Jan Lenaerts. Voor de klanten en het personeel verandert er weinig. [naar artikel]
De Limburgse kroeg verdwijnt massaal. Terwijl onze provincie in 2006 nog 1.395 cafés telde, waren er dat in 2015 nog maar 1.103. Dat is een daling van 21 procent, en het einde is volgens Horeca Limburg nog niet in zicht. “Door de invoering van de witte kassa verwachten we dat het aantal spontane sluitingen nog een tijdje zal stijgen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Limburg. [naar artikel]
Liefst 660 beschreven en beschilderde bierviltjes, waarvan de meeste enkele decennia oud, zijn gered in een Antwerpse bruine kroeg. Op de achterkant staan tekeningen, schilderijen, aquarellen, gedichten en filosofische overpeinzingen. Destijds gemaakt door cafégangers, vaak in een moment van verpozing of verveling. De komende weken worden de kartonnen onderleggers tentoongesteld als kunst. [naar artikel]
Café Pelikaan op de Melkmarkt is aan stevige verbouwingen begonnen. Het wordt geen hippe keet, de stijl van de bruine kroeg blijft behouden en alles zal terug op de vertrouwde plaats staan als het café weer opent. “Maar dan gerenoveerd en proper.” Toch even waarschuwen: het marmer van de tafels en de toog zal niet meer wit zijn, maar bruin. [naar artikel]
Er lijdt nog weinig twijfel dat ook cafés op 8 juni de deuren weer mogen openen. De discussie gaat vooral nog over de vraag of klanten in bruine kroegen zonder terras ook aan de toog zullen mogen hangen. [naar artikel]
Eén van de oudste en bekendste cafés van Hasselt gaat dicht. Het Stationsbuffet, aan het station van Hasselt, sluit eind dit jaar de deuren en maakt plaats voor een vestiging van Starbucks. [naar artikel]
De Blauwe Schuit, één van de meest bekende cafés in Leuven, sluit na 44 jaar op 22 december definitief de deuren. Dat meldt uitbater Sven Van Extergem. [naar artikel]
De bekende – zeg maar gerust legendarische – Turnhoutse bruine kroeg Wirwar sluit op nieuwjaarsnacht definitief de deuren. Daarmee verdwijnt het café waar acteur Stany Crets zijn apenjaren doorbracht, Guido Belcanto zijn eerste optreden gaf en Tom Barman zijn eerste lief vond. Maar daarmee verdwijnt vooral het meest genereuze café van Turnhout. “Of je nu zwarte of roze kleren droeg, een hanenkam of haar tot op je achterste, iedereen mocht hier binnen. Dat is de essentie van de Wirwar”, zegt Dirk Lommelen, een van de vele oud-strijders die dit weekeinde een laatste groet aan hun staminee kwamen brengen. [naar artikel]
Het is een trend in zowat alle Vlaamse gemeenten: de laatste jaren verdwijnen alsmaar meer cafés. In Antwerpen halveerde het aantal cafés zelfs in de laatste 22 jaar, net als in Gent, Hasselt en zelfs studentenstad Leuven. Maar hoe is het nu met het aantal cafés in jouw gemeente gesteld? [naar artikel]
Het Zeehondencentrum Pieterburen in het Groningse dorp Pieterburen sluit tijdelijk haar deuren voor bezoekers omdat een vrijwilliger uit... [naar artikel]
Toptransfer in de Antwerpse horeca. Yves Klinkhamers van café Pelikaan neemt café Batavier van Jo Boiy over. Klinkhamers zal er zelf achter de toog staan, maar de meest ingrijpende veranderingen zijn voor begin volgend jaar. Dan zal de nieuwe eigenaar de Batavier omturnen tot een rasechte bruine kroeg. Klinkhamers denkt zelfs aan een pontonterras in het Bonapartedok. [naar artikel]
Het Zeehondencentrum Pieterburen in het Groningse dorp Pieterburen sluit tijdelijk haar deuren voor bezoekers omdat een vrijwilliger uit... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.