Thank God It's Friday! Na een drukke werkweek is een stukje kip met een zelfgemaakte champignonsaus altijd welkom. Het is snel klaar én een echte [naar artikel]
Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]
Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]
Het zit in onze genen, wanneer de herfst in het land is zijn we verlekkerd op een stukje wild. Maar welke wijn drink je erbij? Niet zo eenvoudig want er bestaan niet alleen veel soorten wild, ook de bereiding én garnituur zijn vaak doorslaggevend voor de wijnkeuze. Daarom dat we niet alleen voor rood kiezen maar ook enkele witte wijnen opnemen in onze selectie. Van rasechte Franse klassiekers tot meer exotisch getinte exemplaren. Voor een keer wat duurder geprijsd, omdat wild synoniem is voor feest aan tafel. En om het nog wat completer te maken: bij elke wijn een wildsuggestie. [naar artikel]
De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]
Lasagne is zo al comfortfood pur sang, maar in het wildseizoen kan er nog een schepje bovenop. Til de Italiaanse klassieker naar een nog hoger... [naar artikel]
1.500 kalkoenfilets met champignonsaus, evenveel porties aardappelgratin en potjes chocomousse. In het vernieuwde Balenmagazijn in de Maïsstraat valt geen tijd te verliezen om de feestmaaltijden op tijd bij kansarme Gentenaars te krijgen. “Het moet in deze periode in élk huis feest zijn”, luidt het. [naar artikel]
Wild scoort altijd tijdens de feestdagen. Parelhoen is supermals en sappig: jackpot dus. Plus, met een pittige marinade in de mix maak je dat mooie... [naar artikel]
Is telewerk de oorzaak van een luie blaas of 'thuiswerkblaas' vanwege de voortdurende nabijheid van een toilet? Volgens uroloog Frank Van der Aa (UZ Leuven) zijn er mogelijk andere factoren verantwoordelijk. [naar artikel]
Wild is weer helemaal hip en trending want het wildseizoen is volop aan de gang. Hét moment bij uitstek om te genieten van heerlijke klassiekers met een lekker stukje vlees. Voor wie het deze herfst net iets spannender wil, serveren we jullie alvast deze drie vleesgerechten met een kwinkslag. Succes gegarandeerd! [naar artikel]
Enkele artsen uit het Guwahati ziekenhuis in Noord-India waren verbijsterd toen ze een telefoonlader van maar liefst zestig cm lang terugvonden in de blaas van een man. De man bleek gekend te zijn voor het inslikken van vreemde objecten. [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Het wilddetectiesysteem op de N76 Weg naar Opglabbeek in Meeuwen, dat waarschuwt weggebruikers ter hoogte van de wild oversteekplaats via dynamische verkeersborden, is sinds deze morgen geactiveerd. Het systeem moet verkeersongevallen met groot wild vermijden, zonder het leefgebied van de wilde dieren te versnipperen. [naar artikel]
17:01 De Nederlandse ecoloog Ruurd Jelle van der Leij doet niet mee aan het doemdenken over de natuur. Drie jaar geleden kocht hij een doods grasland om er een wild stukje natuur van te maken. Vandaag kronk... [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Soms wordt het al eens overgeslagen of vergeten in de slaapkamer: het voorspel. Terwijl het juist heel leuk kan zijn en voor sommigen zelfs noodzakelijk is. Met deze tips van klinisch seksuologe en relatietherapeut Vanessa Muyldermans blaas je het voorspel met een vingerknip nieuw leven in. [naar artikel]
Drie weken geleden was hij voor het grote publiek nog een onbekende, nu is Luke Littler (16) niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws. De jonge dartssensatie is ‘hot’, en iedereen wil een stukje van hem. Van David Beckham tot het productiehuis van bokser Anthony Joshua, dat miljoenen voor hem over heeft. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Alle rectoren van de Vlaamse hogescholen en universiteiten eisen dat de regering de inspecties van hun richtingen - visitaties in het jargon - onmiddellijk stop zet. Hun protestbrief ligt op tafel bij de regeringonderhandelaars. [naar artikel]
Heb je in Antwerpen last van een volle blaas, zonder centjes? Dan is de kerk waarschijnlijk je beste optie. Een boeiend verhaal over de geschiedenis van de pissijn. [naar artikel]
Drie weken geleden was hij voor het grote publiek nog een onbekende, nu is Luke Littler (16) niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws. De jonge dartssensatie is ‘hot’, en iedereen wil een stukje van hem. Van David Beckham tot het productiehuis van bokser Anthony Joshua, dat miljoenen voor hem over heeft. [naar artikel]
Zit je binnenkort lang in de wagen? Dan ga je best even plassen voor je vertrekt. Het is namelijk niet alleen vervelend om met een volle blaas in de auto te zitten, maar het kan bij een ongeval ook voor ernstigere letsels zorgen, dat beweert TikTokker ‘Med Explained 2 You’. [naar artikel]
Het meest onvoorstelbare op uw scherm is een zesdelige documentaire over waargebeurde feiten. ‘Wild Wild Country’, een Netflix-reeks over een sekte rond een Indische goeroe die een utopische stad in het platteland van de Amerikaanse staat Oregon wil oprichten, is een verhaal dat we u niet willen onthouden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.