Het Nieuwsblad

Kwart meer verkeersinbreuken in Gent in eerste helft 2019

22/10/2019 - 13:19
"In Gent zijn in de eerste helft van dit jaar 28 procent meer verkeersinbreuken vastgesteld in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “Vooral het inzetten van gespecialiseerde middelen zoals snelheidscamera’s en personeel in gerichte controleacties kan deze stijging verklaren”, meldt de Gentse lokale politie."

1. Kwart meer starters dit voorjaar dan in eerste helft 2020 (04/07/2021 - Het Nieuwsblad)

Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben 60.111 Belgische starters de sprong naar het ondernemerschap gewaagd. Dat zijn er een kwart (25,77 procent) meer dan in coronajaar 2020. Dat blijkt uit cijfers die ondernemersorganisatie Unizo bij Graydon opvroeg. [naar artikel]

2. Kwart meer speedpedelecs verkocht in eerste jaarhelft (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de eerste zes maanden van 2022 zijn 8.219 nieuwe speedpedelecs ingeschreven. Het gaat om een stijging met meer dan een kwart (26,2 procent) in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van Traxio, de federatie van de mobiliteitssector. [naar artikel]

3. Kwart Belgen vindt dat er te weinig geldautomaten zijn (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ruim een kwart van de Belgen klaagt over te weinig bankautomaten in de buurt. Dat is bijna de helft meer dan in 2019. Nergens anders in Europa is de frustratie over een gebrek aan cash-afhaalpunten zo groot. [naar artikel]

4. Standard bekoopt slappe eerste helft in Gent: “Zo een eerste helft wil ik nooit meer zien” (29/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Standard weet weer wat verliezen is. Genekt in Gent door een dramatische eerste helft en twee (!) gemiste strafschoppen van Kanga, twee keer gepakt door Davy Roef. “Onze eerste helft kon niet slechter”, fulmineerde een kwade Carl Hoefkens. [naar artikel]

5. Kwart meer echtscheidingen in tweede helft van mei: “Tendens zal zich komende weken voortzetten” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de tweede helft van mei zijn er een kwart meer scheidingsakten ondertekend in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers... [naar artikel]

6. Huawei brengt kwart meer smartphones aan de man (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Technologiefabrikant Huawei verkocht in de eerste helft van 2016 60,5 miljoen smartphones, een kwart meer dan in dezelfde periode een jaar [naar artikel]

7. Meer relatieproblemen door lockdown? Kwart meer echtscheidingen in tweede helft van mei (04/06/2020 - Het Nieuwsblad)

In de tweede helft van mei zijn er een kwart meer scheidingsakten ondertekend in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Federatie van het Notariaat (Fednot) bijhoudt. “We verwachten dat die tendens zich voortzet de komende weken”, zegt woordvoerder Bart van Opstal donderdag. [naar artikel]

8. Politie registreerde in de eerste helft van 2019 577 feiten van racisme en xenofobie (05/08/2020 - Het Nieuwsblad)

Politiediensten registreerden in de eerste helft van 2019 577 feiten van racisme en xenofobie. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Kattrin Jadin (MR). Op jaarbasis is het aantal van 577 meer dan het jaar voordien toen er 1.060 feiten geregistreerd werden. [naar artikel]

9. Lockdown heeft gevolgen: kwart meer echtscheidingen in tweede helft van mei (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

10. “Hoogvlieger” na 62 (!) verkeersinbreuken veroordeeld tot meer dan 4 jaar cel én monsterboete van 114.000 euro (07/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Een man uit Schaarbeek is in de politierechtbank van Aalst zwaar veroordeeld na het plegen van meerdere verkeersinbreuken. De rechter vroeg de onmiddellijke aanhouding van de man. [naar artikel]

11. Bier al kwart duurder, prijs goedkope merken zelfs met de helft gestegen (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)

Bier is de afgelopen paar jaar alsmaar duurder geworden. Een bak van een A-merk zal je vandaag tot een kwart meer kosten dan in 2013. Voor de goedkopere merken valt zelfs een stijging te noteren van meer dan de helft. [naar artikel]

12. 1 op 4 snelheidsovertreders rijdt meer dan 10 km/u te snel (06/04/2022 - Het Nieuwsblad)

In de eerste helft van 2021 werden in Vlaanderen meer dan 1,6 miljoen bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met dezelfde periode in precoronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Van die overtreders reed iets meer dan een kwart meer dan 10 km per uur te snel. “Uit deze cijfers blijkt dat te snel rijden nog steeds een groot probleem is”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). [naar artikel]

13. Ontbossing Amazonewoud met een kwart gestegen: eerste 6 maanden van dit jaar al ruim 3.000 vierkante kilometer weg (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

De ontbossing van het Amazone-gebied in Brazilië, het grootste regenwoud ter wereld, is met een kwart gestegen in vergelijking met de eerste helft... [naar artikel]

14. AA Gent pakt nog zege na alweer dramatische eerste helft (24/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voor de tweede keer op rij maakte AA Gent het zichzelf moeilijk met een dramatische eerste helft. Waasland Beveren leek lange tijd een goeie zaak... [naar artikel]

15. AA Gent na desastreuze eerste helft alsnog gelijk - Vanhaezebrouck: “Al een geluk dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent toonde tegen Riga FS nog maar eens twee gezichten. In een dramatische eerste helft gaven de Buffalo’s twee goals weg, in een veel betere tweede helft werd het alsnog 2-2. Gent moet volgende week nog flink aan de bak in Letland. Hein Vanhaezebrouck was na afloop kritisch voor de eigen prestatie, maar uitte ook zijn respect voor RFS: “Onderschat hun niveau niet.” [naar artikel]

16. Antwerpse haven: tijdens eerste jaarhelft bijna kwart meer cocaïne onderschept (07/07/2020 - Express)

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn in de haven van Antwerpen door de douane 28.865 kilogram cocaïne in... The post Antwerpse haven: tijdens eerste jaarhelft bijna kwart meer cocaïne onderschept appeared first on Business AM. [naar artikel]

17. AA Gent sleept na desastreuze eerste helft alsnog een 2-2-gelijkspel uit de brand tegen RFS. Vanhaezebrouck: “Al een geluk tellen uitdoelpunten niet meer dubbel” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

18. Meer dan helft vrouwen met menopauzale symptomen ondervindt hinder op werkvloer (31/05/2023 - Het Nieuwsblad)

Ruim de helft van de vrouwen met menopauzale symptomen ondervindt daarvan hinder op het werk, zo blijkt uit een onderzoek van HR-bedrijf Securex en de Universiteit Gent (UGent). Ongeveer een kwart van de vrouwen klaagt dat dit niet bespreekbaar is met de werkgever. [naar artikel]

19. Nieuwe effectentaks levert ruim de helft meer op dan vorige (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe effectentaks van de regering van premier Alexander De Croo heeft in haar eerste jaar 379 miljoen euro opgebracht. Dat is vijf procent minder dan begroot, maar wel ruim de helft meer dan de eerste versie die in 2019 vernietigd werd door het Grondwettelijk Hof, zo meldt De Tijd vandaag. [naar artikel]

20. Met dank aan hattrickheld Yaremchuk: AA Gent zet Waasland-Beveren makkelijk opzij na spektakelrijke eerste helft (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een sterke eerste helft. Meer had AA Gent niet nodig om Waasland-Beveren opzij te zetten. Bij rust stond het 0-4, met dank aan hattrickheld Roman Yaremchuk. Na de pauze kon W-B nog de eerredder scoren. [naar artikel]

21. Kwart meer slachtoffers van phishing in 2019, maar minder grote bedragen (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

In 2019 werden 12.432 gevallen van phishing gerapporteerd. 27,5 procent meer dan in 2018, zo blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin. Het... [naar artikel]