Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Eet je graag vlees, dan moet je het dier ook zelf willen doden’

27/12/2019 - 14:37
"We eten veel én goedkoop vlees, en dat is nefast. Daarover zijn Roanne van Voorst (36) en Lidewey van Noord (34) het eens. Maar terwijl de eerste voor veganisme pleit, zegt de andere: ‘Eet je graag vlees, dan moet je het dier ook zelf willen doden.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Eet je graag vlees, dan moet je in staat zijn het zelf te doden’ (27/12/2019 - De Morgen)

We eten veel én goedkoop vlees, en dat is nefast. Daarover zijn Roanne van Voorst (36) en Lidewey van Noord (34) het eens. Maar terwijl de eerste voor veganisme pleit, zegt de andere: ‘Eet je graag vlees, dan moet je in staat zijn het zelf te doden.’ [naar artikel]


2. Varkenshouders: “Hoe beter je een dier behandelt, hoe lekkerder het vlees” (24/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Varkenshouders zijn geschokt door de beelden uit het slachthuis van Tielt. Want het kan ook anders, zeggen ze. Zo zijn er ook boeren die alles zelf doen: ze kweken de dieren, brengen ze zelf naar het slachthuis en versnijden het vlees. Want hoe beter je een dier behandelt, hoe beter ook het vlees, klinkt het. [naar artikel]


3. Vlees kopen kan ook op de boerderij (10/03/2018 - VRT NWS)

Na het zoveelste voedselschandaal zoeken consumenten andere manieren om vlees te kopen omdat ze de tussenschakels in de vleesproductie niet meer vertrouwen. Op veel plaatsen hebben boeren de hele productie zelf in handen genomen. In de zogenoemde korteketen kweekt de boer het dier op en verkoopt ook zelf het vlees. Het Journaal beocht de Sil-somhoeve in Kortenberg. [naar artikel]


4. Weyts vindt doden leeuw “verschrikkelijk en onuitlegbaar” en vraagt onderzoek (21/06/2018 - Metro)

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael “verschrikkelijk en onuitlegbaar”. Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden. “Ik snap dat het een moeilijke afweging is van de veiligheidsrisico’s, maar ik begrijpt niet waarom er […] Het bericht Weyts vindt doden leeuw “verschrikkelijk en onuitlegbaar” en vraagt onderzoek verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


6. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


7. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


8. Vleesvervanger kost tot drie keer meer dan echt vlees: “Klanten hebben geen goed zicht op de kostprijs” (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Maart is de maand van de ‘Veggie Challenge’. En dat voel je ook in je portefeuille. Het gros van de vleesvervangers is nog steeds duurder dan vlees. Hoe komt het dat sojabonen duurder zijn dan een dier van vlees en bloed? Het Nieuwsblad ging op onderzoek. [naar artikel]


9. Ook Belgische doden door besmet vlees? Gezondheidsinstituut start onderzoek naar listeriabesmetting (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

In Nederland zijn drie doden gevallen en kreeg één vrouw een miskraam na besmetting met de listeriabacterie. De slachtoffers aten vlees afkomstig van de fabriek Offerman in Nederland, een dochteronderneming van het Belgische bedrijf Ter Beke. Vlees uit de besmette fabriek lag ook bij ons in de rekken. Gezondheidsinstituut Sciensano onderzoekt of de bacterie ook hier dodelijke slachtoffers maakte. [naar artikel]


10. Skip de kip: Iedereen wil stukje vlees uit het lab (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Vlees waarvoor geen enkel dier gestorven is, maar dat is opgekweekt uit cellen: nu ook machtige, traditionele vleesfabrikanten er hun geld op inzetten, wordt het een heel plausibel scenario. [naar artikel]


11. Geen 'Dagen Zonder Vlees' volgend jaar (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er komt in 2018 geen nieuwe 'Dagen Zonder Vlees'-campagne. Dat maken de organisatoren zelf bekend op hun website. Net als in 2014 willen ze een... [naar artikel]


12. Ober, voor mij eentje zonder vlees (11/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Volhouden maar met die Dagen zonder vlees. Als je niet elke dag zelf in de poten moet roeren, wordt het een stuk gemakkelijker, daarom wijst [naar artikel]


13. Antwerpse dierenasielen zitten nu al vol: “Sommigen geven toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen” (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw uit Wommelgem. [naar artikel]


14. Hond ernstig ziek na eten van stuk vlees tijdens wandeling: “Er zit bijna geen leven meer in” (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Een hond is maandag ernstig ziek geworden nadat hij op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg een vervuild stuk vlees had gegeten. De eigenaar van het dier meldt op Facebook dat er meerdere stukken vlees in het natuurgebied zijn achtergelaten. [naar artikel]


15. Vakantie amper begonnen en asielen zitten al vol: “Sommigen geven toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen” (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)

De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw. [naar artikel]


16. Nederlandse natuurorganisaties vragen om wolf in nationaal park te verwijderen of te doden (10/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De wolf in het Nationale Park De Hoge Veluwe die te tam is geworden, moet meteen worden aangepakt. De provincie Gelderland moet het dier verjagen en als dat niet werkt, moet het dier uit het park worden verwijderd. Dat kan betekenen dat het wordt doodgeschoten. Daarvoor pleiten de natuurorganisaties Natuurmonumenten en de Zoogdiervereniging. [naar artikel]


17. ‘Bloed’ in uw vlees is helemaal geen bloed (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)

“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]


18. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


19. Ontsnapte koe wordt in Engeland “tot 4 keer toe” aangereden door politiecombi: “Duidelijk om het dier te doden” (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nadat een koe donderdagavond ontsnapte uit een boerderij in het Engelse Berkshire, vond de lokale politie er niets anders op dan het dier enkele keren aan te rijden met een combi. “De koe werd tot vier keer toe geraakt door het busje, duidelijk in een poging het dier te doden”, aldus een getuige. Het manoeuvre kan alvast op weinig begrip rekenen van de buurtbewoners. [naar artikel]


20. Brandweersergeant Nico na de vangst van de Gentse serval: “We willen graag met zo’n dier trainen, zoals we al met krokodillen deden” (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De opvallendste bezoeker van de Gentse Feesten: dat moet de serval geweest zijn. De Afrikaanse katachtige doorkruiste enkele dagen de Gentse binnenstad, tot het dier gevangen werd in de tuin van café De Boer in Mariakerke. Wij spraken met brandweersergeant Nico De Craene, die het dierenreddingsteam leidt. “Het was letterlijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.” [naar artikel]


21. Vakantie amper begonnen en asielen zitten al vol: “Sommige eigenaars geven grif toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen” (04/07/2018 - Het Nieuwsblad)

De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!