We eten veel én goedkoop vlees, en dat is nefast. Daarover zijn Roanne van Voorst (36) en Lidewey van Noord (34) het eens. Maar terwijl de eerste voor veganisme pleit, zegt de andere: ‘Eet je graag vlees, dan moet je in staat zijn het zelf te doden.’ [naar artikel]
Varkenshouders zijn geschokt door de beelden uit het slachthuis van Tielt. Want het kan ook anders, zeggen ze. Zo zijn er ook boeren die alles zelf doen: ze kweken de dieren, brengen ze zelf naar het slachthuis en versnijden het vlees. Want hoe beter je een dier behandelt, hoe beter ook het vlees, klinkt het. [naar artikel]
Na het zoveelste voedselschandaal zoeken consumenten andere manieren om vlees te kopen omdat ze de tussenschakels in de vleesproductie niet meer vertrouwen. Op veel plaatsen hebben boeren de hele productie zelf in handen genomen. In de zogenoemde korteketen kweekt de boer het dier op en verkoopt ook zelf het vlees. Het Journaal beocht de Sil-somhoeve in Kortenberg. [naar artikel]
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael “verschrikkelijk en onuitlegbaar”. Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden. “Ik snap dat het een moeilijke afweging is van de veiligheidsrisico’s, maar ik begrijpt niet waarom er […] Het bericht Weyts vindt doden leeuw “verschrikkelijk en onuitlegbaar” en vraagt onderzoek verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
Maart is de maand van de ‘Veggie Challenge’. En dat voel je ook in je portefeuille. Het gros van de vleesvervangers is nog steeds duurder dan vlees. Hoe komt het dat sojabonen duurder zijn dan een dier van vlees en bloed? Het Nieuwsblad ging op onderzoek. [naar artikel]
In Nederland zijn drie doden gevallen en kreeg één vrouw een miskraam na besmetting met de listeriabacterie. De slachtoffers aten vlees afkomstig van de fabriek Offerman in Nederland, een dochteronderneming van het Belgische bedrijf Ter Beke. Vlees uit de besmette fabriek lag ook bij ons in de rekken. Gezondheidsinstituut Sciensano onderzoekt of de bacterie ook hier dodelijke slachtoffers maakte. [naar artikel]
Vlees waarvoor geen enkel dier gestorven is, maar dat is opgekweekt uit cellen: nu ook machtige, traditionele vleesfabrikanten er hun geld op inzetten, wordt het een heel plausibel scenario. [naar artikel]
Er komt in 2018 geen nieuwe 'Dagen Zonder Vlees'-campagne. Dat maken de organisatoren zelf bekend op hun website. Net als in 2014 willen ze een... [naar artikel]
Volhouden maar met die Dagen zonder vlees. Als je niet elke dag zelf in de poten moet roeren, wordt het een stuk gemakkelijker, daarom wijst [naar artikel]
De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw uit Wommelgem. [naar artikel]
Een hond is maandag ernstig ziek geworden nadat hij op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg een vervuild stuk vlees had gegeten. De eigenaar van het dier meldt op Facebook dat er meerdere stukken vlees in het natuurgebied zijn achtergelaten. [naar artikel]
De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw. [naar artikel]
De wolf in het Nationale Park De Hoge Veluwe die te tam is geworden, moet meteen worden aangepakt. De provincie Gelderland moet het dier verjagen en als dat niet werkt, moet het dier uit het park worden verwijderd. Dat kan betekenen dat het wordt doodgeschoten. Daarvoor pleiten de natuurorganisaties Natuurmonumenten en de Zoogdiervereniging. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
Nadat een koe donderdagavond ontsnapte uit een boerderij in het Engelse Berkshire, vond de lokale politie er niets anders op dan het dier enkele keren aan te rijden met een combi. “De koe werd tot vier keer toe geraakt door het busje, duidelijk in een poging het dier te doden”, aldus een getuige. Het manoeuvre kan alvast op weinig begrip rekenen van de buurtbewoners. [naar artikel]
De opvallendste bezoeker van de Gentse Feesten: dat moet de serval geweest zijn. De Afrikaanse katachtige doorkruiste enkele dagen de Gentse binnenstad, tot het dier gevangen werd in de tuin van café De Boer in Mariakerke. Wij spraken met brandweersergeant Nico De Craene, die het dierenreddingsteam leidt. “Het was letterlijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.” [naar artikel]
De meeste dierenasielen in Vlaanderen kampen al met een plaatstekort. Nog altijd is de vakantie-uittocht voor veel mensen het sein om hun hond of kat te dumpen. “Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen”, klinkt het bij Het Blauwe Kruis vzw. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.