Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Sergio Herman bant vlees op de kaart, wat vinden andere chefs daarvan? “Het vlezeke, dat krijg je er niet zomaar uit”

13/03/2020 - 03:07
"“We serveren geen vlees meer in Pure C, tenzij iemand er expliciet naar vraagt.” Sergio Herman maakte in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ duidelijk dat er een trend aan de gang is naar minder vlees bij topzaken. Andere chefs gaan akkoord, al bant niemand zijn kippen-, rund- of varkensvlees volledig van de kaart. “Het vlezeke als hoofdschotel, dat krijg je er zomaar niet uit.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geen vlees meer in restaurant van Sergio Herman: ‘Wij, chefs, moeten het goede voorbeeld geven’ (12/03/2020 - De Morgen)

Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. ‘We moeten als chefs het goede voorbeeld geven’, oordeelt de bekende (tv-)kok en culinair ondernemer. ‘Baanbrekend is die beslissing niet’, vindt culinair journalist Willem Asaert. ‘Maar wel belangrijk: als iemand als Sergio Herman zo'n stap zet, kan dit de trend gevoelig versnellen.’ [naar artikel]


2. Sergio Herman weert vlees uit restaurant Pure C in Cadzand (12/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Topchef Sergio Herman zal geen vlees meer serveren in zijn restaurant op de Cadzandse zeedijk Pure C. “Chefs moeten het goede voorbeeld geven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


3. Sergio Herman kookt op E3 Harelbeke (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Sergio Herman komt op vrijdag 23 maart zijn collega-chefs vervoegen in de Record Bank E3 Harelbeke, de jaarlijkse wielerwedstrijd. Herman – met The Jane, Pure C en AIRrepublic goed voor vijf sterren in de Michelin – wordt één van de vier chefs in de befaamde VIP-tent van de E3 Harelbeke. [naar artikel]


4. 'Het is altijd beuken in onze keuken' (29/03/2019 - De Morgen)

Ook in The Jane houden chefs Sergio Herman en Nick Bril van een vette beat. Hun link met het totaalfestival WECANDANCE is dus niet zo vergezocht. Bril treedt er zelfs aan als dj. Sergio Herman: 'Als hij draait, is het er 'vlam op'.' [naar artikel]


5. Van Yotam Ottolenghi tot Seppe Nobels en Sergio Herman: 7 topchefs delen overheerlijke veggie recepten (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Beter voor de planeet, minder dierenleed, minstens even lekker. Naar aanleiding van Wereldveggiedag bundelen we vegetarische recepten van zeven getalenteerde chefs uit binnen- en buitenland: Seppe Nobels, Sandra Bekkari, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Maxence Sys en Jeroen Meus. Vlees of vis? Afwezig. Smaaksensatie? Check! [naar artikel]


6. Sergio Herman zweert vlees af in Pure C (12/03/2020 - Knack)

Sterrenchef Sergio Herman serveert geen vleesgerechten meer in zijn zaak in Cadzand. Dat vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


7. IN BEELD. Sergio Herman maakt zesgangendiner voor veertig winnaars (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

In het VTM-programma ‘Sergio en Axel: Van de kaart’ reisde topchef Sergio Herman (49) de wereld rond samen met Axel Daeseleire (51) op zoek naar... [naar artikel]


8. Sergio Herman herdenkt doodgeboren zoontje Josha in Japan: “We zijn blij dat we hem nog gezien hebben” (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Sergio Herman en Axel Daeseleire trekken vanavond voor hun laatste reis voor ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’ naar Sergio’s absolute droombestemming:... [naar artikel]


9. ‘Maître’ Axel leert de échte Sergio Herman kennen: “Ongekend, die gast. Ik ben het zo beu” (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

In de laatste aflevering van ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’ serveert Sergio Herman aan 40 gelukkigen een uniek zesgangenmenu. Axel staat als maître... [naar artikel]


10. Sergio Herman laat 'monster' Oud Sluis achter zich (10/04/2019 - De Morgen)

Weinig chefs die de ballen hebben om een populair driesterrenrestaurant te sluiten. Maar Sergio Herman (43) is dan ook meer rock-'n-roll dan de doorsnee kok. Bovendien dreigde het 'monster' Oud Sluis hem op te slokken. 'Hij wilde weer vrij zijn.' [naar artikel]


11. Haal eens gerecht van Sergio Herman af in Hasselt: voor deze prijs krijg je sterrenmenu (26/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Hasseltse restaurant BAR tre laat u zaterdag proeven van Sergio Herman. Wie tijdig bestelt, kan er foodboxen afhalen samengesteld door de Nederlandse topkok. De menu’s zijn bereid in de keukens van Le Pristine in Antwerpen en AIRrepublic in Cadzand waar Herman mee in de potten roert. [naar artikel]


12. Sergio Herman is dol op lekker eten, maar nu waagt hij zich aan enkel 6 sapjes per dag (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Sergio Herman en Kobe Ilsen snoepen beiden graag. Kobe werkt hard om de kilo's er zo goed mogelijk af te houden. Sergio heeft daar een andere... [naar artikel]


13. Sergio Herman is een veranderd man na verlies van zoontje: “Je denkt veel meer na over wat je hebt” (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Chefkok Sergio Herman (49) is een van de coversterren van het magazine LINDA.man. Samen met twee andere sterrenchefs vertelt hij openhartig over de... [naar artikel]


14. Bestel eens een gerechtje van Sergio Herman aan huis: sterrenchef achter Le Pristine start samenwerking met Deliveroo (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sinds deze week kan je de gerechten van Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, in Antwerpen aan huis laten leveren. Sergio Herman start namelijk een exclusieve samenwerking met Deliveroo. “We willen geluk in een bakje bij de mensen thuis krijgen”, aldus Sergio Herman. [naar artikel]


15. Wim Lybaert en Sergio Herman zijn niet snel tevreden: “Zelden een voldaan gevoel” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wim Lybaert en Sergio Herman hebben het in ‘Sergio over de Grens’ over hun onzekerheden en tevredenheid op het werk. Zowel Lybaert als Herman zijn erg perfectionistisch ingesteld waardoor ze soms moeilijk kunnen genieten. [naar artikel]


16. “We gebruiken elke dag minstens 70 kilo rundvlees”: zo herken je een authentieke kebab en hier eet je hem in ons land (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]


17. Sergio Herman:‘Dat gefermenteerd lam was ronduit smerig. Ik kreeg het bijna niet doorgeslikt’ (11/01/2022 - De Morgen)

Drie jaar geleden maakte Sergio Herman aan de zijde van Axel Daeseleire een culinaire roadtrip in Van de kaart op VTM. Dat smaakte naar meer, en kijk: vanaf deze week kunt u aanschuiven voor Sergio over de grens. Daarin reist de Nederlandse topchef naar ‘de uithoeken van heel Europa en daarbuiten’ met telkens een andere bekende compagnon de route, van Jeroen Meus over Ella Leyers tot Marco Borsato en – over smaak valt tenslotte wél te twisten – Regi Penxten. Schuilt er in de meester-kok ook een meester-interviewer? [naar artikel]


18. Gerechten van nieuwste restaurant Sergio Herman nu ook aan huis geleverd: chef start samenwerking met Deliveroo (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sinds deze week kan je de exclusieve gerechten van Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, in Antwerpen aan huis laten leveren. Sergio Herman start namelijk een exclusieve samenwerking met Deliveroo. “We willen geluk in een bakje bij de mensen thuis krijgen”, aldus Sergio Herman. [naar artikel]


19. Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane (01/06/2021 - Express)

Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane Topchef Sergio Herman neemt na zeven jaar afscheid van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt voortaan volledig eigenaar. Het duo kondigt Hermans vertrek aan in een persbericht. The Jane is met twee Michelinsterren en een 18/20-score volgens Gault&Millau een van de toprestaurants in ons land. Veel verandert er niet voor de […] Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane [naar artikel]


20. Sergio Herman neemt Jeroen Meus op sleeptouw voor emotionele trip door Kroatië (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Als topchef stond hij jarenlang aan zijn ‘stoof’, maar tegenwoordig heeft Sergio Herman de smaak van het reizen te pakken. Nadat Axel Daeseleire hem op sleeptouw nam in ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’, neemt Herman nu zelf bekend volk mee op culinaire reis. In de eerste aflevering van‘Sergio over de grens’ trekt hij met Jeroen Meus naar Kroatië. “Lekker eten, prachtig land, mooi weer … dan komt er vanzelf een en ander los.” [naar artikel]


21. Dit is het nieuwe lief van Sergio Herman (17/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Sterrenchef Sergio Herman (51) is opnieuw verliefd en woont samen met de 30-jarige Chanel Joppart. Herman werd vorige week op Ibiza gefotografeerd in het bijzijn van de Vlaamse vrouw. [naar artikel]


22. Dina Tersago en Sergio Herman delen verdriet over verlies kind: “Ik heb het snel aanvaard” (05/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In ‘Sergio over de grens’ vinden presentatrice Dina Tersago en Sergio Herman culinair genot op Madeira maar ook gedeeld leed. Allebei verloren ze een kindje. “Ik heb dat snel aanvaard, maar nadien werd ik niet meteen zwanger. Dat was heel moeilijk.” [naar artikel]


23. Vader Sergio Herman overleden (15/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Ronnie Herman, de vader van sterrenchef Sergio Herman, is overleden. Dat melden verschillende Nederlandse media. Herman leed al een tijd aan een ernstige vorm van Alzheimer en is 69 jaar geworden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!