Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Breng de Italiaan in jou naar boven: pizza met verse tomaten

23/02/2017 - 00:01
"In plaats van tomatensaus zijn verse tomaten jouw basis van deze pizza. Versier de pizza verder met kerstomaten, fijngesneden ui en veel pijnboompitjes. Hij is helemaal klaar om te serveren als er rucola op gestrooid is."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus maakt quiche 'margherita' met bladerdeeg (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Pizza margherita met tomaten, mozzarella en basilicum is niet enkel de goedkoopste maar ook de populairste pizza van de lokale Italiaan. Dat [naar artikel]


2. Topchef proeft 10 verse pizza’s uit de supermarkt en leert ze je zelf te maken: “Ananas hoort absoluut niet op een pizza” (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dr. Oetker heeft sinds kort ook verse pizza in de versafdeling van de supermarkt liggen, al is de concurrentie daar groot. Topchef Peppe Giacomazza... [naar artikel]


3. Waar koop je de lekkerste, verse pizza? Italiaanse chef proeft er 10 en buist meer dan de helft. Maar er zijn er 2 die toch hun geld waard zijn (10/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is klein dat je nog nooit een pizza uit de supermarkt hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe vers smaken die ‘verse’ pizza’s? Chef Peppe Giacomazza werpt zijn smaakpapillen in de strijd en proeft tien verse pizza’s binnen twee verschillende categorieën: quattro formaggi en prosciutto. Daarnaast deelt de chef zijn exclusief recept om thuis zelf vers pizzadeeg te maken. “Want dat bepaalt de smaak en kwaliteit van de hele pizza.” [naar artikel]


4. Rood voor je hart, oranje voor je huid, geel voor je cholesterol: de voordelen van tomaten hangt af van de kleur (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ze smaken heerlijk in een salade, iedereen lust ze in een verwarmende soep en er gaat niets boven balletjes in verse tomatensaus. Maar tomaten zijn... [naar artikel]


5. Van het deeg tot de kaas: hoe maak je zélf de lekkerste pizza? “Turks brood is een betere bodem dan kant-en-klaar deeg” (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Deze koude temperaturen doen je ongetwijfeld verlangen naar zon en vakantie. Die zuiderse temperaturen breng je makkelijk zelf in je huiskamer in de vorm van een verse pizza. Maar hoe begin je daaraan? “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders", belooft Jelle Beeckman. In 5 eenvoudige stappen gidst hij je naar een krokant exemplaar. Hoe maak je het deeg? En welke toppings laat je beter weg? [naar artikel]


6. Dit is de duurste pizza ter wereld (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een verse pizza op zijn tijd kan smaken, en dat mag af en toe wel eens wat kosten. Maar voor deze pizza in New York moet je wel een serieus [naar artikel]


7. VIDEO. In drie minuten een verse pizza uit de automaat? Dat kan nu in het station van Mechelen (27/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Wie zin heeft in een pizza kan voortaan ook terecht in het station van Mechelen. Daar staat sinds dinsdag een automaat die in drie minuten tijd een verse en typisch Italiaanse pizza serveert. Het gaat voorlopig om een proefproject. [naar artikel]


8. 500 kilo bloem, 400 tomaten, 50 liter olijfolie en 10 kilo basilicum verwerkt in pizza van 500 meter (28/07/2019 - VRT NWS)

Dertig Napolitaanse pizzabakkers hebben op het event Fico Eataly World in Bologna een vijfhonderd meter lange pizza gebakken. De pizza werd opgediend op 270 tafels. [naar artikel]


9. Het laatste woord: de Italiaan die Limburg pizza leerde eten (09/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Agostino Lombardi was een man van tradities, maar ook van eigen wijsheden. Een pizza belegd met veel ingrediënten weigerde hij zijn klanten te serveren – de traditie vraagt om eenvoud. Ananas op een pizza, wat in Italië neerkomt op heiligschennis, kon dan weer wel. ‘Italianen leggen zelfs Zwanworsten op hun pizza’s.’ [naar artikel]


10. Daarom zet je als ex-roker best verse tomaten op het menu (29/12/2017 - Metro)

Een dagelijkse portie verse tomaten helpt om de longcapaciteit van ex-rokers te herstellen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore kwamen tot die vaststelling na een studie bij 680 mensen in Duitsland, Engeland en Noorwegen. Ze stelden vast dat volwassenen die elke dag minstens twee […] [naar artikel]


11. De ultieme cheesy pizza maak je met ricotta en gorgonzola (07/08/2017 - De Morgen)

Wat is nog lekkerder dan een klassieke, rode pizza? Een witte pizza met een overdosis aan kaas! De ricotta zorgt voor smeuïgheid, de gorgonzola voor pit, en met een handjevol rucola breng je nog wat kleur en vitamines in de mix. Molto bene! [naar artikel]


12. Verse groenten schaarser en pak duurder: wat is er aan de hand met de tomaten, paprika’s en komkommers? (22/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]


13. Deze pizza bevat maar liefst anderhalve kilo vlees en bestaat uit enkele opmerkelijke ingrediënten (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Een Brits meeneemrestaurant heeft een opmerkelijk nieuw concept bedacht om een traditionele pizza in een heel apart gerecht te veranderen. De pizza heeft een rijke vulling die bestaat uit vijf verse cheeseburgers, twee dikke lagen kebab en een extra laagje vlees en kaas om het helemaal af te maken. De ‘Giant Pizza Burger’ is geboren! [naar artikel]


14. Zo maak je zelf de lekkerste pizza in 5 stappen: “Pizza moet je in de zetel kunnen eten zonder te morsen” (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]


15. Zo maak je zélf de lekkerste pizza in 5 stappen: “Deze bloem is ideaal voor een elastisch deeg” (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]


16. Dit recept uit ‘De Zilveren Lepel’ verklapt geheim achter de perfecte pizza (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)

De favoriete pizza van koningin Margherita, met mozzarella, tomaten en basilicum, veroverde vanuit Napels de hele wereld. En via ‘De Zilveren Lepel’, dé Italiaanse kookbijbel, nu ook jouw keuken. [naar artikel]


17. “De grootst mogelijke schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


18. Topchef proeft en beoordeelt 6 verse pizza’s uit de supermarkt (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De concurrentie bij de pizza’s die in de versafdeling van de supermarkt liggen is groot. Topchef Peppe Giacomazza zoekt de exemplaren uit die ‘the... [naar artikel]


19. Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


20. Is dit de beste manier om dat ene stukje pizza weer op te warmen? (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Als je een stukje overgebleven pizza (hey, het kan de beste overkomen) weer wil opwarmen blijf je vaak over met een slappe bodem, een uitgedoorgd laagje tomaten en een hoopje kaas dat wat op rubber lijkt. Geen nood, het internet geeft ons hoop. [naar artikel]


21. Bestelwagen veel te zwaar geladen met verse tomaten: 6.000 euro boete (23/04/2022 - VRT NWS)

De bestuurder van een bestelwagen heeft een zware boete gekregen, omdat zijn wagen overladen was met … tomaten. De verkeerspolitie controleerde de lichte vrachtwagen, nadat die in de Jeanne Brabantstunnel in Antwerpen gebotst was tegen de signalisatie die de hoogte van de inrijdende wagens controleert. [naar artikel]


22. Ondernemer schenkt honderd Turkse pizza’s aan verplegers en dokters: “Enorm veel respect voor hen” (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Door de coronacrisis heeft hij een pak minder werk. Dus bracht de Turkse ondernemer Yunus Gök dinsdag een lading van honderd verse Turkse pizza’s naar de dokters en verpleegkundigen van het UZ Gent. [naar artikel]


23. Koerier brengt pizza's naar Wetstraat, maar die zijn niet voor ministers (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Een koerier van bestelsite pizza.be - dat trouwens [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!