Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Pasta op tafel in 20 minuten: glutenvrije fusilli met ansjovis, boontjes en mozzarella

23/02/2017 - 11:33
"Maar weinig tijd vanavond? Dan is deze pasta een prima idee. Gezond, origineel én op tafel in amper 20 minuten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Spaghetti, penne, fusilli: welke pasta hoort bij welk gerecht? (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

We weten niet hoe dat bij jullie zit, maar wij worden persoonlijk nogal eens overvallen door keuzestress bij de rekken met pasta in de [naar artikel]


2. Platte pasta ontwikkeld die vorm aanneemt als je kokend water toevoegt (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Pasta staat bekend voor zijn verschillende vormpjes: fusilli, penne, farfalle, orecchiette,... Maar al deze vormen zorgen er wel voor dat die pasta in grotere dozen moet. Dat zorgt voor meer verpakking en vervoer. Daarom zijn wetenschappers er nu in geslaagd om platte pasta te maken die vorm aanneemt als je het in kokend water doet. [naar artikel]


3. Het kookboek dat ons vis uit blik leerde waarderen... tot op zekere hoogte: “Hier trek ik de grens” (05/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Sardientjes in (olijf)olie en makreel in tomatensaus zijn zowat de enige vissen in blik die ik puur eet, koud met brood om erin te soppen. Iedere andere ingeblikte vis – tonijn, ansjovis, zalm, krab … – is steevast onderdeel van een recept met meerdere ingrediënten. Maar ook daar kom ik niet veel verder dan pasta con le sarde, salade niçoise, tapenade of een boterhamslaatje. En in (pasta)sauzen laat ik wel eens een ansjovis wegsmelten. Die laatste is trouwens ook lekker bij gebakken croutons. [naar artikel]


4. RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven (21/04/2023 - Gezond.be)

Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. BIZAR. Aldi zet speciale treinen in om pasta in Italië te halen (02/04/2020 - Metro)

De supermarktketen Aldi stuurt treinen naar Italië om ervoor te zorgen dat Duitsland genoeg pasta heeft tot het einde van de pandemie van het coronavirus. Dit meldt Aldi donderdag. “Meerdere speciale treinen hebben al meer dan 60.000 pakjes fusilli, 75.000 pakjes penne en 250.000 pakjes spaghetti van Italië naar Nürnberg gebracht in een eerste levering”, […] Het bericht BIZAR. Aldi zet speciale treinen in om pasta in Italië te halen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Van witte pasta tot speltpasta: welke is het gezondst? “Zeker in macaroni met kaas en hesp of spaghetti bolognese maakt de soort een verschil” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.” [naar artikel]


7. Mozzarella of burrata, wat is het verschil? (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

We zijn allemaal gek op mozzarella en eten het ook steeds vaker. Belgische zuivelbedrijven produceerden in 2022 liefst 6.000 ton meer mozzarella dan in 2021. Ook burrata zie je steeds vaker opduiken in de winkelrekken. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die witte bollen? We vroegen het aan Mieke Stevens, zaakvoerder van de Italiaanse delicatessenzaak Casa del Capriccio, die tipt hoe je de lekkernij het best serveert: “Direct uit de koelkast op tafel zetten, dat doe je niet.” [naar artikel]


8. Ooit print u thuis glutenvrije pasta (21/04/2018 - De Tijd)

08:34 Met een 3D-printer maaltijden printen die aangepast zijn aan de voorkeuren, allergieën en vitaminetekorten van elke tafelgenoot. Het is al gedaan in labo’s. En het is een kwestie van tijd voor het ook... [naar artikel]


9. Een glutenvrije kerst hoeft niet saai te zijn (19/12/2019 - Metro)

Heb je deze kerst ook de vraag gekregen of je een glutenvrije optie kan voorzien, of heb je gewoon wat inspiratie nodig voor heerlijke glutenvrije recepten tijdens de feestdagen? Geen nood! Glutenvrij koken is absoluut niet zo moeilijk als je zou denken met deze lekkere recepten. Over het algemeen laten de woorden “glutenvrije recepten” onze […] Het bericht Een glutenvrije kerst hoeft niet saai te zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Opwarmend zeewater bedreigt de Peruaanse ansjovis, en zo ook onze voedselvoorziening (07/01/2022 - De Morgen)

Door klimaatverandering warmt het leefgebied van de Peruaanse ansjovis op. Met grote gevolgen voor het visje en de wereldwijde voedselvoorziening. [naar artikel]


11. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


12. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


13. Weer ansjovisweer (13/04/2019 - De Morgen)

Weer ansjovisweer Denkt u bij ansjovis ook aan het zuiden? Aan pizza en salade niçoise? Dan denkt u te kort. Ansjovis wordt ook gevist in de Oosterschelde, en wel met de bijzondere 'weer'-techniek. Nog één familie doet het, de Van Dorts. Wij voeren mee. [naar artikel]


14. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


15. Nooit meer smaakloze mozzarella. Kaasmeester Van Tricht test 10 soorten en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong” (20/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.” [naar artikel]


16. Belcampi: de eerste pasta van Belgische bodem (22/05/2019 - Metro)

De Belg mag zich binnenkort verwachten aan de eerste pasta van eigen bodem. Drie jaar lang werkten RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool samen om een pasta van Belgische makelij af te leveren. Die krijgt als naam Belcampi en is vanaf juni verkrijgbaar in de supermarkt. Onderzoekers van de Thomas More Hogeschool […] Het bericht Belcampi: de eerste pasta van Belgische bodem verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


17. Nooit meer smaakloze mozzarella: expert test 10 kazen en kiest de lekkerste. “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


18. Een combinatie die je eens moet proberen: nectarine en mozzarella (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nu we weer genieten van heerlijk zomerse temperaturen is dit een ideaal gezond receptje. Klassiek serveeer je mozzarella met tomaat, maar het [naar artikel]


19. Eiersalade met ansjovis en een kneepje citroen (30/03/2024 - De Standaard)

Wanneer de koelkast “leeg” is, liggen er bij veel mensen toch nog een paar eieren in. Een snelle eiersalade is de redding om op de boterham te smeren. Wie argwanend staat tegenover ansjovis: geen paniek, je proeft de visjes nauwelijks, maar de zoute ziltigheid geeft extra pit aan dit lekker ouderwetse smeerseltje. [naar artikel]


20. Ken je mezzelune al? De perfecte pasta voor een snelle portie comfortfood (06/09/2018 - De Morgen)

Mezzelune, oftewel gevulde pasta in de vorm van halve maantjes, komt als geroepen wanneer je met weinig moeite een heerlijk vullend gerecht op tafel wil zetten. Bereid er gewoon een snelle saus bij en klaar is kees! [naar artikel]


21. Heerlijke klassieker op z'n Zuiders: Italiaanse ovenschotel met kip (12/06/2017 - De Morgen)

Pollo alla cacciatora betekent 'kip op de wijze van de jager'. En die wijze - met tomaat, ansjovis en olijven - is lekker makkelijk én een succes bij jong en oud. Aan tafel! [naar artikel]


22. Nooit meer smakeloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft 10 bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


23. Fruitig torentje van nectarine en mozzarella (18/08/2016 - De Morgen)

Nectarines zijn het fruit bij uitstek voor de zomer. Je kan ze overal in verwerken. Zoals deze torentjes met mozzarella. Fris en fruitig! [naar artikel]


24. Nooit meer smaakloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!