Zelfstandigen die vragen hebben over bijvoorbeeld hun pensioen of personeelszaken, krijgen te vaak een fout of onvolledig antwoord. Dat zegt een studie in opdracht van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De FOD Economie en de FOD Financiën scoren het best. De slechtste leerlingen zijn het RIZIV en de RSZ. [naar artikel]
“En, wat eten we vanavond?” Nu de restaurants noodgedwongen gesloten zijn, rijst die vraag wellicht weer vaker in eigen keuken. Misschien twijfel je tussen pasta of aardappelen bij de maaltijd. Want wat is de gezondste optie? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s in deze nieuwe reeks. [naar artikel]
Wie eieren van eigen kippen eet, krijgt te veel PFOS binnen. Niet alleen in de gekende verontreinigde gebieden zoals Zwijndrecht, maar overal in Vlaanderen. Dat staat in een nieuw rapport van de Vlaamse overheid. Is het nu in heel Vlaanderen gevaarlijk om eieren van eigen kweek te eten? Professor toxicologie Jan Tytgat (KU Leuven) geeft antwoord op de belangrijkste vragen. [naar artikel]
De minister-president geeft geen duidelijk ja/nee-antwoord op de vraag van de regering-Rajoy. [naar artikel]
Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]
Investeerde je veel tijd en moeite in een sollicitatie, maar blijft het antwoord uit? Dan mag je best zelf om een reactie vragen. Doe het wel op het goede moment en op de juiste manier. Jobat.be geeft advies. [naar artikel]
Om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas, lanceert minister van Energie Tinne Van der Straeten een website met tips, www.ikhebimpact.be, die je helpen met besparen. Vooral de aanbeveling je eten in de microgolf op te warmen valt op. Bespaar je er echt mee? En, niet onbelangrijk: is eten uit de microgolf even lekker als van het fornuis? [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
Is granola uit de supermarkt een goed idee? En wat kun je doen om de zelfgemaakte variant zo gezond mogelijk te maken? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s. [naar artikel]
Zonder antwoord op cruciale vragen, wordt een landelijke vaccinatiecampagne gelanceerd. Brengen vaccins veiligheid voor jong en oud? Hoe lang blijft de bescherming? Stoppen spuitjes de virus-overdracht? Ook experts weten daar soms weinig over. “We sturen bij van zodra we meer weten”. Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord op enkele belangrijke vragen. [naar artikel]
Als er één ding is wat wij Belgen graag doen, is het ergens lekker gaan eten. Voor de ene is een gastronomisch diner het summum, voor de ander hoeft het lang geen grote culinaire intrede te zijn, maar gewoon lekker eten in een gezellig kader. De jongste jaren zitten huiskamerrestaurants dan ook in de lift. Huiselijk, ongedwongen en sympathiek, zoals het bij vrienden of thuis is. [naar artikel]
Zonder antwoord op cruciale vragen, wordt een landelijke vaccinatiecampagne gelanceerd. Brengen vaccins veiligheid voor jong en oud? Hoe lang blijft de bescherming? Stoppen spuitjes de virus-overdracht? Ook experts weten daar soms weinig over. “We sturen bij van zodra we meer weten”. Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord op enkele belangrijke vragen. [naar artikel]
Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. “Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. “Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is.” Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Dinsdag is het zover: dan trekken de Amerikanen massaal naar de stembus en kiezen ze de nieuwe president van de Verenigde Staten. Kan Donald Trump opnieuw winnen, ook al loopt hij achter in de peilingen? Of kan Joe Biden waarmaken wat Hillary Clinton vier jaar geleden niet kon? En wanneer kunnen we een uitslag verwachten? Onze VS-correspondent Björn Soenens geeft van 14.30 uur tot 15.30 uur antwoord op uw vragen in onze VRT NWS Live. [naar artikel]
Een op de vijf Belgen heeft naast hun eigen huis nog een of meerdere eigendommen, meestal bedoeld om te verhuren. Als je als eigenaar ook verhuurder wil worden, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft daarom het antwoord op de zeven belangrijkste vragen: van het bepalen van een correcte huurprijs, over het kiezen van een geschikte huurder tot wat je kan doen als je je eigendom weer wil verkopen. [naar artikel]
Stel: je bent op vakantie, frist je op om te gaan eten, maar wil je haar niet per se wassen. Hoe zorg je ervoor dat het toch lekker ruikt na een dagje in de zon? BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft tips. [naar artikel]
Een op de vijf Belgen heeft naast hun eigen huis nog een of meerdere eigendommen, meestal bedoeld om te verhuren. Als je als eigenaar ook verhuurder wil worden, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft daarom het antwoord op de zeven belangrijkste vragen: van het bepalen van een correcte huurprijs, over het kiezen van een geschikte huurder tot wat je kan doen als je je eigendom weer wil verkopen. [naar artikel]
Vind je het ongepast om in crisistijd om korting te vragen? Maar zou je het toch vaker willen doen om geld te besparen? Sara Van Wesenbeeck geeft... [naar artikel]
Zet de verwarming een graadje lager, laat de auto wat vaker staan en warm eten op in de microgolf. Het zijn tips uit een nieuwe campagne van de federale overheid om energie te besparen, de energieafhankelijkheid van Rusland te verminderen en zo ook Oekraïne te helpen. "Elf miljoen kleine beetjes, dat maakt een heel groot verschil", zegt minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), die de campagne vandaag voorstelde. [naar artikel]
“Ik heb al vaak geprobeerd om af te vallen, telkens door minder calorieën te eten. Maar ik kom telkens weer bij.” Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op jouw vragen over afvallen en gezonde voeding. [naar artikel]
Het Baie Lekker Foodtruckfestival is vorig weekend neergestreken op de abdijsite van Herkenrode. Duizenden beleefden er mooie en lekkere momenten en lieten zich onderdompelen in zon, muziek en lekker eten. [naar artikel]
Hartveroverend is in een woord samengevat het gevoel dat blijft hangen na een eerste bezoek aan Schouwen-Duiveland. Geen klinkende namen of spannende dingen maar authenticiteit, eenvoud en vooral rust maken van dit bovenste stukje Zeeland een must-do voor liefhebbers van zee, lekker eten en beweging. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.