Hoe komen we dan aan die 6000 ton garnalen die wij Belgen elk jaar eten? Elk jaar halen we zo’n 35 000 ton garnalen uit de zee. Die worden gepeld in Marokko. De mensen daar verdienen 150 à 170 euro per maand om garnalen te pellen. Daarna - ettelijke kilometers later- komen de garnalen terug naar België. Hoe blijven die garnalen dan vers? [naar artikel]
Sinds kort kan je in de Colruyt een erg speciale kauwgom kopen: True Gum. Een kauwgom die geen synthetisch rubber en geen plastic bevat. Maar kan je die dan wel zonder problemen doorslikken? En blijft de klassieke kauwgom echt zeven jaar in je lichaam plakken? We vroegen het aan bio-ingenieur Tara Grauwet (KU Leuven). [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Een voorverpakte "verse" appelcake, of een schaaltje "verse" olijven dat nog minstens twee maanden houdbaar is. Sommige supermarktketens plakken die term enthousiast op bepaalde producten, terwijl ze vol bewaarmiddelen zitten of al weken in de rekken liggen. Mag dat zomaar of misleidt die reclameboodschap de consument? [naar artikel]
Wie pelt eigenlijk al die verse garnalen die tussen onze tomaat-garnaal belanden? Wat eet Marleen 'Simonneke' Merckx zoal op een doorsnee dag? En [naar artikel]
Een jongen van twee is gestikt na het inslikken van zijn kauwgom. Het kereltje was met zijn moeder in een supermarkt in Australië toen het [naar artikel]
Als je een kauwgom inslikt, groeit er een kauwgomballenboom in je buik, blijft deze aan je maag plakken, krijg je constipatieproblemen en duurt [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien kan je ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
"Eet nooit na 20u 's avonds" of "neem een kauwgom tegen de honger": als het op eten en diëten aankomt, heeft iedereen zijn eigen bizarre [naar artikel]
Oostende-Tanger-Oostende: die absurde retourreis, zo’n 4600 km in vogelvlucht, maken ongepelde noordzeegarnalen voor ze gepeld in de tomaat-garnaal op jouw bord terechtkomen. Waarom sturen we onze eigen verse garnalen eerst richting Marokko? Hoe blijft dat rendabel? En vooral: blijven de garnalen dan nog even lekker? Onze journalist zocht het uit. [naar artikel]
Albert Heijn stopt zo snel mogelijk met de verkoop van alle garnalen die afkomstig zijn van vrouwtjesgarnalen waarvan de ogen zijn afgeknipt om ze vruchtbaarder te maken. De verse garnalen verdwijnen deze week al uit de schappen. [naar artikel]
Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw en van kop tot staart verslindt, zijn je kinderen verzot op smeuïge garnaalkroketten. Maar waar komen deze garnalen eigenlijk vandaan? Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers. “Garnalenpellers pellen gemiddeld 1 kilo op 45 minuten tijd, waarvan ze ongeveer 330 gram gepeld garnalenvlees overhouden.” Ze verklapt ook de 7 beste Oostendse adresjes voor grijze garnalen en deelt enkele handige weetjes: hoe test je of een garnaal vers is? Of hoe kan je ze zelf vangen? En als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept: tatjespap met Oostendse garnalen. [naar artikel]
Sommige etenswaren zijn bevorderlijk voor je seksleven, maar anderen absoluut niet. Eet bijvoorbeeld geen kauwgom als je vanavond een romantische date hebt gepland. Nog snel even wat kauwgom eten vooraleer je date er is? Denk dan even twee keer na, want het zou wel eens nefast kunnen zijn voor een stomende vrijpartij. Je slikt veel […] Het bericht Tip van de dag: eet geen kauwgom voor de seks verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kinderartsen in Nederland slaan alarm over de heftige, soms dodelijke gevolgen die het inslikken van een kleine batterij kan hebben. Alleen al... [naar artikel]
"Als ik wel Hitler mag vermoorden, waarom zou ik dan ook niet de handlanger van Hitler mogen vermoorden? Of Trump op dit moment? Of Baudet?" Gisteravond was dit te horen in een opname van een les filosofie aan een hogeschool in Den Haag in Nederland. "Wij gaan dit onderzoeken", klinkt het bij de onderwijsinstelling. [naar artikel]
Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw verslindt, is een ander verzot op smeuïge garnaalkroketten. Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers die vandaag nog overblijven en verklapt hoé je verse garnalen herkent. Als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept. “De roodbruine kleur en pittige smaak zijn afhankelijk van de pekel.” [naar artikel]
Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (8) en Missy (4). Elke week schrijft hij over zijn avonturen met zijn kroost. [naar artikel]
"Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." [naar artikel]
Dat kauwgom niet enkel uit pure, natuurlijke ingrediënten bestaat, moeten we je vast niet meer vertellen.Niet voor niets wordt gesteld dat er plastic inzit, of dat je dit snoepje best niet zomaar doorslikt. Maar heb je al eens de kleine lettertjes op de ingrediëntenlijst gelezen? Verslaggever en RADAR-presentator Fons Hendriks onderzocht ze voor Het Parool en deed een opvallende ontdekking. “Wat doet dit eigenlijk in kauwgom?!” [naar artikel]
Het eten van kauwgom blijkt nare gevolgen te hebben, meer bepaald voor de darmen. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Ook brood en andere voedingswaren die titaandioxide of E171 bevatten, maken dat schadelijke bacteriën de ingewanden makkelijker binnenkomen. [naar artikel]
Vis is lekker en gezond, want het bevat vetzuren die goed zijn voor je hart en bloedvaten. De Nederlandse overheid raadt ons daarom ook aan om het wekelijks te eten. Maar wanneer is het diertje nog geschikt om te eten? Hieronder staan vier punten waarop je moet letten vooraleer je vis koopt of eet. Het […] Het bericht Vier tips om te zien of vis nog vers genoeg is verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.