Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Zonnige salade van pasta en asperges

25/05/2017 - 00:01
"Gezond, fris en heerlijk. Deze zomerse pastasalade kan perfect als lunch maar is ook ideaal als sidedish bij de barbecue."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Snel, zuiders en bomvol groenten: deze pasta met tonijn scoort op alle vlakken (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]


2. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


3. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


4. Fris en kruidig: Fattoush salade met munt en pitabrood (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een salade uit het Midden-Oosten en dus erg geschikt voor warme dagen. Een Fattoush salade kenmerkt zich door frisse ingrediënten zoals [naar artikel]


5. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


6. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


7. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


8. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


9. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


10. Fris en kruidig: Fattoush salade met munt en pitabrood (28/07/2017 - De Morgen)

Een salade uit het Midden-Oosten en dus erg geschikt voor warme dagen. Een Fattoush salade kenmerkt zich door frisse ingrediënten zoals komkommer, citroen, tomaat en munt. Gecombineerd met gegrild pitabrood. [naar artikel]


11. Eerste Limburgse asperges te koop: “Wel prijzig door kleine aanbod en grote vraag” (21/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De eerste asperges uit volle grond zijn er al. Het seizoen begint vroeger dan normaal door de recente zonnige dagen in combinatie met enkele kweektechnieken. “De eerste exemplaren zijn aan de prijzige kant, door het kleine aanbod en de grote vraag.” [naar artikel]


12. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


13. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


14. Pasta primavera, lentesalade en frisse seizoensgroentjes: de lente in met Jeroen Meus (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Een groen pastagerecht, een salade met een zoete toets en kalfsvlees met groenten van het seizoen. Aan tafel met onze chef Jeroen Meus! [naar artikel]


15. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


16. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


17. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


18. Byebye saaie slakom: een salade serveren kan een pak origineler (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Een salade als bijgerecht eens anders presenteren? Sofie Dumont geeft tips. [naar artikel]


19. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


20. Het kookboek dat ons vis uit blik leerde waarderen... tot op zekere hoogte: “Hier trek ik de grens” (05/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Sardientjes in (olijf)olie en makreel in tomatensaus zijn zowat de enige vissen in blik die ik puur eet, koud met brood om erin te soppen. Iedere andere ingeblikte vis – tonijn, ansjovis, zalm, krab … – is steevast onderdeel van een recept met meerdere ingrediënten. Maar ook daar kom ik niet veel verder dan pasta con le sarde, salade niçoise, tapenade of een boterhamslaatje. En in (pasta)sauzen laat ik wel eens een ansjovis wegsmelten. Die laatste is trouwens ook lekker bij gebakken croutons. [naar artikel]


21. Voorproefster van Hitler verbreekt het stilzwijgen (12/04/2019 - De Morgen)

'Het eten was heerlijk. Asperges, paprika's, alleen de beste groenten. En altijd met rijst of pasta erbij.' Margot Woelk, destijds een twintiger, had het op het oog goed getroffen, zeker als je bedenkt dat het volop oorlog was. Jammer alleen dat ze er nooit echt van kon genieten. [naar artikel]


22. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!