De horeca bloedt leeg. Aan de hotelscholen zit 20% minder leerlingen dan tien jaar geleden en de helft van de afgestudeerden stapt binnen de vijf jaar uit de sector, terwijl er steeds meer jobs zijn. In de hoop het tij te keren, schieten topchefs in actie om onze jeugd te overtuigen van de “schoonheid van de stiel”. [naar artikel]
De horeca loopt leeg. Aan de hotelscholen zitten twintig procent minder leerlingen dan tien jaar geleden en de helft van wie afstudeert, stapt binnen de vijf jaar uit de sector. Nochtans zijn er almaar meer jobs. Daarom schieten verschillende topchefs in actie. Internationale kleppers zoals Sergio Herman en Albert Adrià van El Bulli worden ingeschakeld om onze jeugd te overtuigen van de “schoonheid van de stiel”. [naar artikel]
Op de Grote Markt van Sint-Truiden zijn momenteel misschien vier zaken gesloten, maar dat is een samenloop van omstandigheden, zo zeggen de andere horeca-uitbaters. “Er is helemaal geen sprake van een leegloop”, klinkt het in koor. [naar artikel]
Jongeren tot 30 jaar kunnen in maart aan voordeeltarief opnieuw aanschuiven bij 51 topchefs jonger dan 35 jaar. De actie maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage wil zetten. [naar artikel]
Honderden inwoners protesteerden met lege koffers om de leegloop van de stad aan te klagen en aandacht te vragen voor de problemen die ze dagelijks ondervinden. [naar artikel]
In Vlaanderen verdwijnt jaarlijks ruim 2 miljoen ton voedsel in de vuilnisbak, waarvan 166.000 ton bij de horeca. Dat cijfer moet omlaag, vinden Horeca Vlaanderen en enkele topchefs. Beide komen met een charter om bewuster om te gaan met eten. [naar artikel]
Het jawoord van de Veiligheidsraad was het enige wat nog ontbrak voor de Belgische horeca-uitbaters om de laatste aanpassingen aan hun zaken af te ronden en straks weer volk te ontvangen. In groepen van tien personen, én tot 1 uur ’s nachts. Topchefs, koffiebars en caféhouders halen opgelucht adem. [naar artikel]
Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken. [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de sluiting van cafés en restaurants als maatregel tegen het coronavirus. Het is volgens de sector niet bewezen dat het stijgend aantal besmettingen is toe te schrijven aan de horeca. Griet Cnudde, de Gentse advocate die is gespecialiseerd in publiek recht, twijfelt over het succes van de actie. [naar artikel]
Tournée Minérale, de actie om Vlaanderen in februari een maand lang van de alcohol te houden, valt niet bij iedereen in goede aarde. Zo trakteert Café Café in Hasselt haar klanten woensdag op een gratis vat als protest tegen de actie. “We zijn absoluut tegen alcoholmisbruik, maar Tournée Minérale wordt zodanig gehypet dat het op een aanval op de horeca begint te lijken”, zegt Maxim Willems, eigenaar van Café Café. [naar artikel]
Slecht nieuws in het VIER-programma Ja, chef! dinsdagavond. Al het personeel krijgt te horen dat de horeca vier weken dicht moet omwille van coronamaatregelen en dat komt hard aan. “Wij werken er zo hard voor”, klinkt het emotioneel. Na alle extra inspanningen en investeringen zit er niks anders op dan de deuren te sluiten. [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
Met de actie Jong Keukengeweld konden jongeren voordelig gaan eten bij jonge topchefs. Dat deden ze elk jaar ook massaal. Toch besliste Toerisme Vlaanderen om de financiering stop te zetten. De missie is volbracht, klinkt het. “Maar zonder verlaagd tarief komen jongeren niet naar hier.” [naar artikel]
De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.” [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
Dinsdag op de nieuwjaarsreceptie van de club mochten de STVV-fans proeven van de sushi van drie Japanse topchefs die voorzitter Yusuke Muranaka rechtstreeks vanuit zijn thuisland meebracht. Op zijn beurt verkende Muranaka gisteren de Truiense horeca. [naar artikel]
De hele maand maart organiseren Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de actie Jong Keukengeweld. Jongeren van achttien tot en met dertig jaar kunnen in 54 Vlaamse en Brusselse gastronomische restaurants aanschuiven voor een driegangenmenu met aangepaste dranken, voor 59 euro all-in. In Limburg nemen tien jonge topchefs deel, we stellen ze graag voor. Reserveren kan vanaf maandag. [naar artikel]
Sint-Truiden werd het afgelopen jaar zwaar getroffen door het Coronavirus. Vanuit het stadsbestuur en de middenstandsvereniging vzw Trudor werden er het voorbije jaar diverse initiatieven opgezet om de lokale Horeca, Handel & Markt te ondersteunen. De meest recente actie was de Formidabele Spaaractie. Zo werd er maximaal ingezet op het boosten van de lokale economie! Deze actie bleek dermate succesvol, waardoor er nagedacht werd over een volgende lange termijn actie. [naar artikel]
Vijftien internationale topchefs verzamelen in Limburg, meer bepaald in het Kasteel van Ordingen, om hun kennis met elkaar te delen. Thema’s zoals duurzaamheid, allergieën en het gebruik van streekproducten komen aan bod. Vooral dat laatste is erg belangrijk en daarom springen de topchefs de vespa op en krijgen ze een rondleiding in Haspengouw. Zo bezoeken de chefs Clos d’ Opleeuw, een wijngaard in Borgloon. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit. [naar artikel]
Topchefs zoals Sergio Herman en Dominique Persoone vinden amper nog personeel. Er studeren minder koks af en degenen die afstuderen, kiezen vaak [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
Om de lokale handelaars en horeca te ondersteunen én als dank voor het harde werk van iedereen tijdens de coronacrisis pakt sp.a uit met een kleine steun-actie. Vanaf 20 juni 2020 worden er earsavers uitgedeeld. Door deze actie wil sp.a Oudsbergen een oproep doen aan het gemeentebestuur om meer aandacht aan de noden van de lokale handelaars te schenken. [naar artikel]
De horeca haalt opgelucht adem. Het mooie weer zorgde voor een beter openingsweekend na de lockdown dan de meesten verwacht hadden. “Het zijn de terrasjes die de mensen terughalen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.