De ontdekkingstocht van Bockie De Repper zet zich verder. Ook in de West-Vlaamse bakkerijen gaat hij op zoek naar enkele heerlijke streekproducten. Zo mag de vlogger in Heule kennismaken met een kalletaart, en krijgt hij er ook een speciale verrassing bovenop. “Uniek en gepersonaliseerd”, klinkt het bij patissier Niek Bossaert. [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]
Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]
De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]
Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]
Als de zon in het land is, wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden... [naar artikel]
Wie aan barbecuen denkt, denkt aan worstjes, brochetten en hamburgers. Maar waarom leggen we niet eens wat vaker vis op de grill? “We vinden vis te omslachtig, maar eigenlijk kan je er alle kanten mee uit net zoals met vlees”, vertelt grillmaster Kevin Kegeleers van restaurant Zouterover. Hij tipt welke vissoorten ideaal zijn voor de barbecue, op welke manieren je ze smaak geeft, hoe je ervoor zorgt dat ze niet aan het rooster blijven plakken én deelt een exclusief recept voor forel. [naar artikel]
Als ondersteuning aan het parochiaal leven in Rummen wordt zondag 18 september in zaal Pax een barbecue gehouden. De opbrengst gaat naar de werking van de parochiezaal. [naar artikel]
Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Wie aan barbecuen denkt, denkt aan worstjes, brochetten en hamburgers. Maar waarom leggen we niet eens wat vaker vis op de grill? “We vinden vis te omslachtig, maar eigenlijk kan je er alle kanten mee uit net zoals met vlees”, vertelt grillmaster Kevin Kegeleers van restaurant Zouterover. Hij tipt welke vissoorten ideaal zijn voor de barbecue, op welke manieren je ze smaak geeft, hoe je ervoor zorgt dat ze niet aan het rooster blijven plakken én deelt een exclusief recept voor forel. [naar artikel]
Het wordt bakken en braden de komende dagen. Hoog tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen... [naar artikel]
Barbecue, het is er zowel de tijd als het weer voor, maar helaas niet het moment. Tenzij natuurlijk een virologisch verantwoorde barbecue in beperkt gezelschap. En dat is exact wat Boat BQ aanbiedt in Herentals: een barbecue in je bubbel op een boot. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
De mosselsouper werd uitgesteld, de spaghettislag afgelast en de barbecue maakte plaats voor een koekjesverkoop: Vlaamse verenigingen en clubs... [naar artikel]
De zomer is (nog steeds) in het land en dan lonkt de barbecue. Maar wat doe je nadien met de houtskool? Wel, niet meteen in de vuilbak gooien… Het lijkt logisch om niet meteen na een avondje barbecueën de gebruikte houtskool weg te kieperen in de vuilbak, en toch gebeurt het vaker dan je denkt. […] Het bericht Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Op woensdag 15 augustus hield de duivenmaatschappij De Vrede Tongeren haar jaarlijkse grote barbecue in het schutterslokaal in Rijkhoven. Met maar liefst 140 inschrijvingen was de opkomst voor de barbecue groot. De sfeer zat er dan ook goed in. [naar artikel]
Dit jaar presenteert de Landelijke Gilde Kinrooi weer haar magische kerstmarkt op het Dorpsplein. Tri-sport MnK organiseert een kerstrun. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. [naar artikel]
“Een pop-up pretpark” of “de Efteling voor volwassenen”, Tomorrowland heeft de poorten naar zijn magische festivalwereld voor de twaalfde keer geopend. Maar hoe zit dat daar nu precies op die weide? Welke magische wereld? We lijsten de zestien podia die het festival rijk is voor jullie op. [naar artikel]
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]
Als de zon in het land is, hebben velen onder ons het brandend verlangen om te barbecueën. Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past?... [naar artikel]
Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.†Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.