Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie. [naar artikel]
HasseltDe Belgische wijnboeren hebben vorig jaar net geen twee miljoen liter wijn geproduceerd, een verdubbeling ten opzichte van 2017. Tegelijkertijd rijzen er vragen over de leefbaarheid van onze wijnsector op lange termijn. [naar artikel]
De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]
De vereniging van de Belgische professionele wijnbouwers lanceert een nieuw label "100% Belgische Wijn". Dat label garandeert dat de wijn niet [naar artikel]
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
Nooit had ik verwacht dat een conceptbar in de residentiële ambassadewijk van onze hoofdstad ook een aangenaam publiek van echte wijnliefhebbers zou aantrekken. Op een kille maandagavond ontdek ik er dat wijn het klassieke gezelschapsspel kan vervangen. Wijn moet niet altijd even serieus zijn! [naar artikel]
Dankzij de warme zomermaanden stevenen Belgische wijnbouwers af op hun beste oogst in jaren. 'Zo'n wijn hebben ze zelfs niet in de Bordeaux.' [naar artikel]
Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours 'Vinalies Internationales' heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden [naar artikel]
Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit De grootdistributie zoekt wereldwijd al jaren naar de commerciële deus-ex-machina waarmee ze het ‘jonge volkje’ richting meer wijnconsumptie kan verleiden. Weer terug van weggeweest, na een fiasco-lancering jaren geleden: wijn in blik. De Belgische supermarktketens willen er de volgende maanden blijkbaar zwaar op inzetten, in […] The post Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? appeared first on Business AM. [naar artikel]
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. [naar artikel]
La Falize drink je sinds kort in de beste restaurants. Om die Belgische wijn te creëren, riepen de aandeelhouders van biergigant AB Inbev de hulp in van Belgiës beste wijnmaker. Resultaat: een topfles van 50 euro. [naar artikel]
Als je in Spanje vino tinto of rode wijn wilt, bestel je meestal per regio en vraag je de ober om een glas Rioja of Ribera del Duero: dat zijn de twee regio’s waarvan je kan verwachten dat je wel altijd iets degelijk krijgt – wat zeker niet wil zeggen dat andere Spaanse wijnstreken geen […] [naar artikel]
27 grands crus classés en een premier cru supérieur op nauwelijks 1.900 hectare, dat doet het hart van elke wijnliefhebber sneller kloppen. Sauternes is een van de meest magische wijnstreken rond Bordeaux. Een rustig stukje land van glooiende hellingen en mistige ochtenden, onderbroken door bescheiden dorpjes en middeleeuwse kastelen. Er waait een frisse bries door […] [naar artikel]
Onze lezers stelden afgelopen week hun stoutste vragen over wijn drinken, bewaren en wat voor een invloed het heeft op de gezondheid. Of wijn met... [naar artikel]
Niets maakt een zomerdag zo af als een goed glas wijn! Vorige week legde onze wijnspecialist Alain Bloeykens het verschil uit tussen witte-, rode- en roséwijn. Deze week legt hij voor u klaar en duidelijk uit welke verschillende soorten wijn er bestaan en hoe die net gemaakt worden. [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]
Dieven hebben toegeslagen op de terreinen van wijndomein Valke Vleug aan de Achterheide in Liezele (Puurs-Sint-Amands). Niet alleen gereedschap namen ze mee, ze gingen ook de aan de haal met enkele tientallen liter wijn. “Onze eerste wijn die van de Liezelse wijngaarden kwam”, zucht wijnbouwer Pieter Raeymaekers. [naar artikel]
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
Als er in de Kempen één man is die van wijn kan leven, moet het wel Hans Van Nyen uit Retie zijn. niet van de wijn van zijn eigen wijngaard, want die verkoopt hij niet eens. Maar Van Nyen is oenoloog, ofwel wijndeskundige. Hij begeleidt tien wijndomeinen. [naar artikel]
Onze Belgische wijnmarkt, zeker langs de Vlaamse kant, wordt gedomineerd door de Heilige Drievuldigheid Frankrijk, Italië en Spanje. En dat... The post Portugese wijn wordt populair(der) appeared first on Business AM. [naar artikel]
De komende weken pakken de supermarkten weer uit met tal van kortingen op hun wijnassortiment. Of de aanbiedingen werkelijk de moeite waard zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia kraakte de flessen wijn onder de eerste voorzichtige lente zonnestralen. Maar proefde ze de lente ook? Deze week een selectie festivalwijnen van Carrefour. “Voor 5,99 euro drink je al een toffe gastronomische wijn” [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
Aan rode wijn hebben wetenschappers al heel wat voordelen toegeschreven. Zo zou het goed zijn voor je darmen en je hart als je het met mate drinkt. Nu stellen Spaanse onderzoekers voor dat het ook goed zou zijn voor je mondhygiëne. Het zijn meer specifiek de polyfenolen in rode wijn die zo heilzaam zijn. Deze […] [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.