Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Horeca Vlaanderen wil 'kwaliteitsbewaking' voor restaurant met echte chef

22/09/2017 - 06:30
"Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen wil “kwaliteitsbewaking” voor restaurant met echte chef (22/09/2017 - Metro)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. “Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen”, zegt afgevaardigd […] [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen wil kwaliteitsbewaking voor restaurant met gediplomeerde kok (22/09/2017 - Knack)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. 'Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen', zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen wil label voor restaurant met gediplomeerde chef (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of vergelijkbaar systeem dat het verschil moet maken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en [naar artikel]


4. Hier kookt een échte chef (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. “Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen.” [naar artikel]


5. Echte chef krijgt straks eigen label (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerd chef en [naar artikel]


6. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


7. Klanten én chef-koks hebben het gehad met afhaalmaaltijden: “Voor het geld moet je het niet meer doen” (01/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Het vet is van de soep bij de takeaway. De vraag naar afhaalmaaltijden is met 30 à 40 procent gezakt, zegt Erik De Rop van restaurant Gainsbourg in Leuven. En Horeca Vlaanderen bevestigt de afnemende populariteit. “Mensen hebben het wat gehad om thuis restaurant te spelen, ze snakken naar het echte werk”, zegt CEO Matthias De Caluwe. En ook de chefs zelf zijn de bakjesmaaltijden beu. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen: coronapas is kleine inspanning voor geslaagd najaar in de horeca (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]


9. Bekende gezichten uit horeca openen restaurant op Grote Markt (13/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Kapriz. Dat is de naam van het nieuwe restaurant op de Grote Markt waar enkele bekende gezichten uit de Mechelse horeca in meewerken. Zaakvoerder is Herman Van Eetvelde van brasserie Plaisances, de chef is Jef Dillen van het vroegere De Lanteern in Battel. [naar artikel]


10. Berx fluit enthousiaste woordvoerder Horeca Vlaanderen terug: ‘Ga niet massaal op restaurant’ (12/08/2020 - De Standaard)

Matthias De Caluwé, de woordvoerder van Horeca Vlaanderen, was erg enthousiast om de aanpassingen van de coronamaatregelen in Antwerpen. ‘Ga massaal op restaurant’, zei hij. Provinciegouverneur Cathy Berx was het daar niet mee eens, zoals u hierboven ziet. [naar artikel]


11. Horeca Vlaanderen: “Uitbaters beseffen nu dat sluiting nog nodig is” (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)

“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]


12. Na het kindermenu nu ook ‘seniorenmenu’ op restaurant (16/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Restaurants die een speciaal kindermenu aanbieden zijn al lang geen uitzondering meer. Maar nu pakken sommige restaurants ook uit met een ‘seniorenmenu’. Iets minder uitgebreid en goedkoper dan een gewoon feestmenu. Maar even verfijnd en lekker, zegt de chef van restaurant Auberge l’Isard in Wemmel. Tijdens de feestdagen zet hij voor het eerst een seniorenmenu op de kaart. “Wij kunnen het alleen maar toejuichen”, zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


13. Reageert Michelin altijd op dezelfde manier als een chef vertrekt? (26/02/2024 - De Standaard)

Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]


14. “Dit is een échte droomplek voor een tijdelijk restaurant” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Ardent verhuist in januari van de vertrouwde Dageraadplaats in de wijk Zurenborg naar het Sterckshof in Deurne om een grondige renovatie mogelijk te maken. “Een droom om te renoveren en een droomplek om een pop-up te houden”, aldus chef Wouter Van Steenwinkel. [naar artikel]


15. Klanten en chefs hebben het gehad met takeaway: “Voor het geld moet je het niet meer doen” (01/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het vet is van de soep bij de takeaway. De vraag naar afhaalmaaltijden is met 30 à 40 procent gezakt, zegt Erik De Rop van restaurant Gainsbourg in Leuven. En Horeca Vlaanderen bevestigt de afnemende populariteit. “Mensen hebben het wat gehad om thuis restaurant te spelen, ze snakken naar het echte werk”, zegt CEO Matthias De Caluwe. En ook de chefs zelf zijn de bakjesmaaltijden beu. [naar artikel]


16. Amber van ‘Mijn Restaurant!’ nieuwe chef in Borgerhouts restaurant (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef, Amber De Wispeleir. [naar artikel]


17. “De horeca lijdt aan een enorm personeelstekort, robots kunnen een grote meerwaarde zijn”: chef Marcelo Ballardin over zijn passie voor eten (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]


18. Mijn restaurant. Marc Ghyselinck. “Zelfs de wijn is al gekozen” (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Chef wielrennen Marc Ghyselinck kiest voor In den Hert in Kruisem. [naar artikel]


19. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)

16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]


20. Ex-'Mijn Restaurant!'-winnares Amber nieuwe chef van restaurant in Borgerhout (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef aangesteld, het gaat om Amber De Wispeleir. De jonge vrouw is gekend als winnares [naar artikel]


21. Bekend Antwerps restaurant Ulcke Van Zurich toe na overlijden chef-kok (30/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Ulcke Van Zurich op de Oude Beurs meldde het trieste nieuws op Facebook. “Met diepe pijn, maar met veel liefde en warmte, hebben wij afscheid moeten nemen van chef-kok Walter”, klinkt het. “Het restaurant zal voorlopig gesloten blijven. Wij danken u voor uw steun en uw begrip.” [naar artikel]


22. Café-brasserie La Pipe wordt volwaardig restaurant (21/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]


23. “We zouden liever zonder mondmaskers werken”: Horeca in Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskerplicht (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!