Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Bart Verhulst: "Zowel meerderheid als oppositie onder de indruk van uiteenzetting Dutordoir"

18/10/2017 - 19:46
"In de Kamercommissie Infrastructuur heeft NMBS-baas  Sophie Dutordoir haar visie over de spoorwegen uit de doeken gedaan.  Onze reporter  Bart Verhulst zag een "zeer kritische, strijdvaardige en ambitieuze" Dutordoir aan het werk tijdens een betoog van meer dan twee uur."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bart Verhulst in podcast "Onder ons": "Berekende gok: Conner Rousseau keert terug als lijstduwer" (25/01/2024 - VRT NWS)

Maakt ex-Vooruit-voorzitter Conner Rousseau nog een politieke comeback voor de verkiezingen of niet? Die vraag stelt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder deze week aan collega Bart Verhulst in de nieuwe VRT NWS-podcast "Onder ons". Verhulst legt alvast zijn bonen te week op een terugkeer van Rousseau, maar dan wel op "de meest nederige plaats": als lijstduwer. [naar artikel]


2. Bart Verhulst: "Francken ontkent dat hij Vlaams Belang achterna holt" (11/01/2018 - VRT NWS)

Hoe reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op de kritiek die hij, opnieuw en ook uit de eigen meerderheid, krijgt op z'n communicatiestijl? Onze Wetstraatspecialist Bart Verhulst vroeg het hem. [naar artikel]


3. Meerderheid en oppositie in de clinch over mobiliteit Ophoverveld: “Dit ontwerp is nog slechter dan het vorige” (11/04/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: CD&V (16)", "type": "information_text" } [naar artikel]


4. Bart Verhulst in "Het journaal": "Ik denk dat de regering politiek hersendood is" (07/12/2018 - VRT NWS)

Al de hele week domineert een mogelijke val van de regering de binnenlandse actualiteit. Elke dag stelt zich opnieuw de vraag of het vandaag zover zal zijn. "De regering strompelt richting uitgang", zegt Bart Verhulst vanuit de Wetstraat. "Volgens mij past de premier een soort van therapeutische hardnekkigheid toe." [naar artikel]


5. Oppositie noemt "budgettaire fictie" van regering-Michel "wereldvreemd" (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

De oppositie is niet onder de indruk van de begrotingscontrole die de federale regering heeft afgewerkt. Groen-fractieleider Kristof Calvo [naar artikel]


6. "Het zijn soms Noord-Koreaanse toestanden bij de NMBS" (19/10/2017 - VRT NWS)

Sophie Dutordoir, de nieuwe topvrouw van de NMBS, deed gisteren een uiteenzetting in het parlement en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ze had het onder meer over verkokering, verstarring en gebrek aan communicatie. Wij hoorden enkele getuigenissen hierover van binnenuit. [naar artikel]


7. Bart Verhulst overschouwt de verkiezingscampagne: "Kort, divers, rustig en mak" (25/05/2019 - VRT NWS)

In "Het journaal" heeft politiek journalist Bart Verhulst teruggeblikt op de campagne voor deze verkiezingen.  Hij vat ze samen in vier kernwoorden: kort, divers, rustig en mak. "We hebben vrij weinig grote plannen gehoord met concrete oplossingen op lange termijn."  [naar artikel]


8. Charles Michel: "Chantage van Bart De Wever maakt geen indruk" (08/01/2018 - VRT NWS)

Premier Charles Michel (MR) is "niet onder de indruk" van "de chantage" van meerderheidspartij N-VA. Dat zegt hij op de Franstalige radiozender Bel RTL. De premier reageert daarmee op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die gisteren verklaarde dat zijn partij uit de regering stapt als staatssecretaris Theo Francken ontslag zou moeten nemen. "Ik laat mijn agenda niet dicteren." [naar artikel]


9. "Naïef optimistisch en weinig ambitieus": Calvo en Kitir niet onder de indruk van speech Michel (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Naïef optimisch en weinig ambitieus. De kloof tussen retoriek en realiteit wordt groter." De oppositie was niet bepaald onder de indruk van de... [naar artikel]


10. GEMEENTERAAD. Oppositie in Nieuwerkerken kritisch voor meerjarenplan, behalve Gemeentebelangen (28/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: cd&v (9)" } [naar artikel]


11. GEMEENTERAAD. Oppositie vindt De Faar en het skatepark te duur (18/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Open VLD (10), Vooruit Dilsen-Stokkem (7)" } [naar artikel]


12. GEMEENTERAAD. Peer gaat in 2024 voor 11,5 miljoen investeren, oppositie heeft bedenkingen (21/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: CD&V (16)", "type": "information_text" } [naar artikel]


13. N-VA herlanceert idee van gevangenis in buitenland, Bart Verhulst: "N-VA kan moeilijk nog grote verandering claimen" (12/02/2019 - VRT NWS)

De N-VA speelt met het idee om een gevangenis in het buitenland - pakweg Marokko - te bouwen. Dat bleek op de voorstelling van het luik "veiligheid" van het N-VA-verkiezingsprogramma. De Vlaams-nationalisten lanceerden eerder al het idee. "N-VA kan nu moeilijker zomaar de grote verandering nog claimen", zegt VRT-Wetstraatjournalist Bart Verhulst in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]


14. GEMEENTERAAD. Lommelse oppositie kritisch over beleid: “Hoge personeelskosten remmen investeringen af” (20/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: CD&V (13), N-VA (5)", "type": "information_text" } [naar artikel]


15. GEMEENTERAAD. Herkse oppositie kritisch over hoge schuldenlast, personenbelasting behouden op 7 procent (21/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: Vooruit (6), CD&V (5), Open VLD (5). ", "type": "information_text" } [naar artikel]


16. GEMEENTERAAD. Lummense oppositie over nieuw gemeenteplein: “Het centrum is niet alleen van de horeca” (31/08/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: cd&v (11), N-VA (3)" } [naar artikel]


17. GEMEENTERAAD. Peerse oppositie scherp voor catering Breugelhoeve: “Inbreuk op voedselveiligheid” (29/02/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: CD&V (16)", "type": "information_text" } [naar artikel]


18. GEMEENTERAAD. Hoeseltse oppositie reageert schamper op investeringen: “Zie maar dat ge het geld op krijgt” (01/03/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: N-VA (4), VLD+ (9)", "type": "information_text" } [naar artikel]


19. GEMEENTERAAD. Nieuwe weg voor verkaveling in Mechelen-Bovelingen, maar oppositie heeft vragen bij wateroverlast (29/02/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: VLDumont (11)", "type": "information_text" } [naar artikel]


20. GEMEENTERAAD. Oppositie Hechtel-Eksel kwaad over afhandeling klacht: “Hoeveel heeft dit belastingbetaler gekost?” (30/01/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: HE (15)", "type": "information_text" } [naar artikel]


21. GEMEENTERAAD. Oppositie heeft vragen over omleidingsweg Smeermaas: “Bekommerd om leefbaarheid” (30/01/2024 - Het Belang van Limburg)

{ "text": "Meerderheid: Open VLD (13), Vooruit/Groen (4)", "type": "information_text" } [naar artikel]


22. GEMEENTERAAD. Bocholtse oppositie heeft vragen bij meerjarenplanning: “Is landmeter in slaap gevallen?” (22/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Via (9 zetels), N-VA (4), SAMEN (3)" } [naar artikel]


23. GEMEENTERAAD. Lommelse oppositie foetert over nieuwe busregeling: “Snelbus naar Hasselt is trage bus geworden” (29/11/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: CD&V (13), N-VA (5)" } [naar artikel]


24. GEMEENTERAAD. Heerse oppositie schiet opnieuw met scherp op begroting: “We liggen als gemeente bijna aan infuus” (21/12/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: VLDumont (11)" } [naar artikel]


25. Bart Verhulst (in Gent): "Eén vraag telt zondag: blijft het kartel SP.A-Groen groot genoeg?" (09/10/2018 - VRT NWS)

In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag belicht "Het journaal" elke dag één provinciehoofdstad. Vandaag is dat Gent. Politiek expert Bart Verhulst is in Gent en legt uit wat er zondag op het spel staat. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!