Liberation Garden: In mei staat de officiële opening van het museum Liberation Garden geprogrammeerd. Het gemeentebestuur zette in dit verband een punt op de agenda waarmee de lastvoorwaarden en de gunningswijze bepaald worden om een horecapartner aan te stellen. Volgens schepen Marleen Kauffmann (cd&v) gaat het zowel om het ontwikkelen, plaatsen als uitbaten van een horecagelegenheid waarin 75 bezoekers kunnen opgevangen worden voor een drankje en eventueel een hapje. Het bestaande koetshuis vooraan het museum zal opgeknapt worden, maar de horecapartner zal verder de infrastructuur inrichten. [naar artikel]
De Antwerpse Brouw Compagnie, die vijf jaar geleden met het Seefbier een aloud Antwerps bier herintroduceerde, keert morgen eindelijk ook fysiek [naar artikel]
Wat vijf jaar geleden begon als een impulsieve zoektocht naar het recept van het teloor gegane Seefbier, is uitgemond in een succesverhaal. Johan Van Dyck (41) en Karen Follens (40) wisten in geen tijd het Seefbier terug op de Antwerpse kaart te zetten en nu volgt de (voorlopige?) apotheose: een eigen brouwerij. “Als trotse Antwerpenaren willen wij onze stad een derde brouwerij schenken. Dit is onze Antwerp Dream.” [naar artikel]
Het typisch Antwerpse Seefbier heeft terug een eigen brouwerij in Antwerpen. En dat is al 100 jaar geleden. De brouwerij moet een hele beleving worden met binnen een café en buiten een groot bierterras. [naar artikel]
12:22 Ex-Duvel Moortgat-directeur Johan Van Dyck haalde vijf jaar geleden het vergeten Seefbier vanonder het stof. Vanaf morgen wordt het zelfs weer gebrouwen in Antwerpen, zijn bakermat. [naar artikel]
De Antwerpse Brouw Compagnie, de brouwerij achter onder meer het Seefbier, start vandaag met het aan huis leveren van bier zonder bezorgingskosten.... [naar artikel]
Stadsbrouwerij Brauw ging van start als een pop-up, maar is inmiddels uitgegroeid tot een blijver in de Molenstraat in Genk. [naar artikel]
Tegen mei 2022 wil Brewmine TAP in de Raamstraat een gloednieuwe stadsbrouwerij opstarten. Het is van 1965 geleden dat er nog bier gebrouwen werd binnen de grote ring van Hasselt. Naast de brouwerij zal er meteen ook geproefd kunnen worden in een horecazaak en op een dakterras. [naar artikel]
De Antwerpse Brouw Compagnie, bekend van het bekroonde Seefbier en Bootjesbier, heeft vrijdag de locatie van de nieuwe brouwerij bekendgemaakt. Die komt er in het Noorderpershuis in de Cadixwijk, op het Antwerpse Eilandje. [naar artikel]
De Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck heeft een nieuw bier op de markt gebracht. ‘Lost in Spice’ was afgelopen zomer al in heel wat cafés te proeven, nu komt het blonde biertje ook permanent op de markt. [naar artikel]
Stadsbrouwerij en brasserie ’t Pakhuis is overgenomen door entertainmentbedrijf Music Hall. ’t Pakhuis werd 25 jaar geleden uit de grond gestampt door Ed Van den Ouweland. Intussen zit ook zijn zoon Kristof in de zaak. Dat meldt de website Made in Antwerpen. [naar artikel]
Stadsbrouwerij De Koninck slaat de handen in elkaar met chocolatier Jitsk voor een nieuw testbrouwsel. Het eindproduct combineert bier met cacao en munt. [naar artikel]
De Genkse stadsbrouwerij Brauw draagt voortaan het UNIZO-label Handmade in Belgium. Initiatiefnemers Joris Mentens en Ward Strauwen brouwen er onder meer hun bieren ‘Debuut’ en ‘Jan Withops’. En de naam Brauw? “Brauw klinkt als wauw en dat gevoel willen we mensen geven.” [naar artikel]
Brewmine TAP. Zo heet de nieuwe stadsbrouwerij in de Raamstraat in Hasselt. Bijna 60 jaar nadat brouwerij Sampermans de deuren dicht deed, wordt er weer gebrouwen, en gedronken, vlakbij de nieuwe doorsteek vanaf de Zuivelmarkt. Vijf eigen bieren zijn er te proeven maar brouwers kunnen er ook zelf aan de slag. [naar artikel]
Het Antwerpse Seefbier wint de award van ‘Hét Product van Antwerpen’ van Made in Antwerpen. Johan Van Dyck, oprichter van de Antwerpse Brouw Compagnie en fiere winnaar, wist het publiek te overtuigen met het historische bier waarnaar destijds de Seefhoek werd vernoemd. De prijs werd overhandigd door Carmen Willems, directeur van het KMSKA. [naar artikel]
Stadsbrouwerij De Koninck gooit vanaf vrijdag de deuren open voor de culinaire winterbar Wintar. De apéro- en restaurantbeleving vindt u in de magazijnen waar in het verleden al Josephine en Wild Jo’s neerstreken. [naar artikel]
De vernieuwde Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck krijgt er een eetplek bij. In de centrale toren van de brouwerij opent het barbecuerestaurant Black Smoke. "Het wordt een plaats waar de kolen altijd zullen gloeien." [naar artikel]
In het KMSKA op het Zuid in Antwerpen zijn voor zo’n tweehonderd aanwezigen de prijzen ‘Hét Product Made in Antwerpen’ en Hét Product Made in Kempen’ uitgedeeld. Het Seefbier ging met de Antwerpse award aan de haal, de Frisko van IJsboerke won in de Kempen. Het Mechelse modemerk Awardt heeft de prijs voor ‘Het Product van Mechelen’ in de wacht gesleept. [naar artikel]
Het lijkt wel een sprookje, de droom van Johan Van Dyck is uitgekomen. Van Dyck ging jaren geleden op zoek naar het recept van Seefbier, een oud Antwerps bier. Zaterdag wordt zijn droom werkelijkheid met het openen van de Antwerpse Brouw Compagnie. Mede dankzij duizenden enthousiaste mensen die het crowfunding-project steunden. De nieuwe Antwerpse brouwerij kan je vinden op Het Eilandje, aan de Indiestraat. [naar artikel]
Vanaf 12 december opent Technopolis in Mechelen opnieuw de deuren. Bezoekers zijn weer welkom in het doecentrum en de tijdelijke buitententoonstelling Dinopolis. Daarvoor moeten ze online een ticket aankopen en een tijdslot kiezen. Schooluitstappen zijn voorlopig nog niet toegelaten. [naar artikel]
Door een lek kon het Wezenbergzwembad aan de Singel vorige maand nog niet openen. Alle problemen zijn inmiddels van de baan. Vanaf 10 december kan er weer gezwommen worden, op 15 en 16 december volgt een openingsfeest. [naar artikel]
Had het shopping- en kantorencentrum Dok Noord nog wat peper en zout nodig om op kruissnelheid te komen? Et voilà. Dit weekend opent in een oude transformatorhal Hal 16: zes concepten rond een centrale toog mét stadsbrouwerij. De Gentenaar mocht gisteren voorproeven. Eerste indruk: een bruisende plek van, voor en door Gentenaars voor wie het nét iets anders mag zijn. Voel u vooral aangesproken, u krijgt er geen spijt van. [naar artikel]
Op de vroegere site van Marres Interieur aan de Tongersesteenweg in Lanaken is het momenteel een en al bedrijvigheid en vliegt het stof in het rond. Een aannemer is volop bezig met het slopen van de vroegere meubelzaak, terwijl het aangrenzende Café Welkom reeds tegen de vlakte ligt. Volgende maandag start aannemer Hermans uit Lanaken er met de bouw van de zevende McDonald’s vestiging in Limburg. Die opent nog dit jaar, wellicht op 15 december, haar deuren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.