Schande. Imbecielen. Voorgoed sluiten. De publieke opinie is hard voor de uitbaters van de Brabohoeve nadat de politie er vorig weekend een take away-event met te veel volk en stromend bier is komen stilleggen. Hier en daar klinkt ook begrip voor de jonge ondernemers. [naar artikel]
De belangrijkste ruimte in huis is ongetwijfeld de keuken. Maar niet iedereen heeft er eentje die rechtstreeks uit een catalogus lijkt te komen en tientallen vierkante meters in beslag neemt. In een kleine keuken telt elke centimeter. Met deze tips van bouwsite Livios benut je elk hoekje zo goed mogelijk. [naar artikel]
07:00 De klassieke Franse keuken is helemaal terug. Lièvre à la royale bij Colette-De Vijvers of boeuf rossini bij Bozar: in deze vijf Belgische restaurants proef je ze. [naar artikel]
Geen idee wat je ‘s avonds moet koken? Foodie Sonja Peeters zorgt elke week voor de nodige inspiratie. “Onze Belgische keuken is terecht onze grote... [naar artikel]
Iedereen is het erover eens: grootmoeders keuken is de beste, wie je oma ook moge zijn. In de Enoteca Maria in New York hebben ze daar zelfs hun thema bij uitstek van gemaakt. Enkel oma's mogen de keuken van het restaurant betreden en er in de potten en pannen roeren. "Het klinkt een beetje melig, maar hier voel je echt de liefde", zegt eigenaar Jody Scaravella. [naar artikel]
Ze kookte al regelmatig voor familie en vrienden, maar ondertussen kan iedereen genieten van ‘Veerle’s Keuken’. Haar specialiteiten? De gerechten die ze zelf heel graag lust, eten uit grootmoeders keuken en pasta’s met véél groenten. [naar artikel]
Slecht nieuws voor iedereen die een kijkje wil nemen in de ‘Dagelijkse Kost’-keuken van Jeroen Meus. Naar aanleiding van het vandalisme worden er... [naar artikel]
Chef Simon Denis van restaurant ‘Comptoir de l’eau vive’ in Erpent (Namen) heeft dinsdag tijdens het salon Countryside in Gent de ‘Ster van de Belgische Keuken’ gewonnen. Dat meldt de vzw De Meesterkoks van België. [naar artikel]
Van frieten tot vol-au-vent en paling in 't groen. De Belgische keuken is verscheidener dan haar bescheiden erfgenamen soms denken. Te midden van de overvloed aan pizzatenten en sushibars ging Goesting op zoek naar de sterkhouders van de eigen gastronomie. We ontmoetten drie professionals die elk hun visie op de Belgische keuken met ons delen. [naar artikel]
Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*). [naar artikel]
De zomer lonkt, de dikke truien gaan op zolder en iedereen begint te dromen van een bikini body. Goed nieuws, want in 'Open Keuken' geeft Sandra... [naar artikel]
Less is more: het is een van de belangrijkste stelregels waarmee onder andere de Italiaanse keuken wereldwijd furore maakt. Ook in je eigen keuken... [naar artikel]
Niet iedereen is gezegend met een grote, ruime keuken. Toch kan een kleinere oppervlakte ook groots lijken. Hoe? Door een aantal veel voorkomende stijlfouten te voorkomen. Met deze tips van vtwonen.be creëer je optisch meer ruimte. [naar artikel]
Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]
Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’. [naar artikel]
De nieuwste Dovy-keuken heeft wel een “heel scherpe prijs”: 89,99 euro. Het is er dan ook eentje in kinderformaat. Enkel te koop bij speelgoedwinkel Fun, die nog meer Belgische producten in speelgoedversie uitbrengt. Bedrijven worden niet betaald voor het gebruik van hun naam. “Maar de kinderen zijn wel potentiële nieuwe klanten voor hen.” [naar artikel]
Een kleine keuken is geen nadeel als je de ruimte gewoon efficiënt indeelt. Ontwerpster Sanne Clous van Van Marcke nam onlangs zo’n keuken onder... [naar artikel]
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Vanaf nu kan je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Dankzij Dovy bekijk je het ontwerp van je keuken nu... [naar artikel]
Pizza komt niet uit Napels, spaghetti alla carbonara is een Amerikaanse uitvinding en marsalawijn? Dat is door de Engelsen bedacht. Voedselhistoricus Alberto Grandi doorprikt graag mythes over de Italiaanse keuken en dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. “Wat is er nu zo provocatief aan wat ik zeg?” [naar artikel]
Zomers weer en het begin van de zomervakantie dat vraagt om een heerlijke barbecue. Maar zeg nu zelf, wie wil zich bij dit weer staan uitsloven in de keuken? Om de tijd in de keuken te beperken, delen wij graag enkele gemakkelijke en snelle recepten [naar artikel]
DIEPENBEEKIn Duitsland viel Lucien voor een nieuwe keuken. Een koopje. Hij betaalde er amper 5.600 euro voor. “Ik wacht nu al tien maanden op die keuken”, zucht Lucien. “Dat vinden ze in Duitsland blijkbaar normaal.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.