LIVE: Club Brugge ontsnapt twee keer aan strafschop (0-0)

19/11/2017 - 18:38
"Ref: Smet Jan Breydelstadion Clement noemde de confrontatie met Club Brugge als een wedstrijd tegen een broer Kan Club Brugge de voorsprong op..."

1. LIVE: Club Brugge ontsnapt aan strafschop (0-0) (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Smet Jan Breydelstadion Clement noemde de confrontatie met Club Brugge als een wedstrijd tegen een broer Kan Club Brugge de voorsprong op... [naar artikel]

2. LIVE: Club Brugge botst tot twee keer toe opWarleson, Cercle ontsnapt (12/11/2023 - Sporza)

Club Brugge en Cercle Brugge staan oog in oog met elkaar in het Jan Breydelstadion. Wie kroont zich tot "de ploeg van 't stad" in Brugge? Mis niks van de strijd op deze pagina en op Radio 1. [naar artikel]

3. VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbeide in Brugge: “verwarrende” strafschop en bal die de lijn overschreed (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

De videoref had zijn werk vanavond in Jan Breydel. Tot twee keer toe raadpleegde ref Erik Lambrechts tijdens Club Brugge - KV Oostende de beelden.... [naar artikel]

4. VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbeide in Brugge: “verwarrende” strafschop en bal die de doellijn overschreed (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

5. LIVE CLUB BRUGGE-BENFICA. Boeken toe voor Club: ook Meijer gaat achterin in de fout, Neres neemt geschenk in dank aan! (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge zet zijn historische campagne in de Champions League verder in de achtste finale tegen Benfica. Club, dat nochtans sterk begon, kwam voor een rust een paar keer goed weg, maar moest vlak erna een opdoffer incasseren. Joao Mario zette met een gelukje een strafschop om na een domme overtreding van Hendry. Kan Club de rug rechten? De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2. [naar artikel]

6. VIDEO: Verdiende Club Brugge hier een strafschop? (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er zal nog flink nagekaart worden over de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge. Zo claimden de bezoekers een strafschop voor hands van Van... [naar artikel]

7. Club Brugge ontsnapt aan boete voor supportersongeregeldheden (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge ontsnapt aan een sanctie voor incidenten met supporters tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen RSC Anderlecht (1-2) in... [naar artikel]

8. LIVE. Club ontsnapt aan gelijkmaker: Mignolet redt strafschop Sakala (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Jan Breydel (21u) • Ref: Wim Smet • Club ongenaakbaar aan de leiding met 45 punten • Kustploeg mist 6 spelers [naar artikel]

9. Club Brugge ontsnapt in slotfase aan nederlaag in Eupen dankzij videoref (03/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Sensationele ontknoping in Eupen - Club Brugge met een beslissende rol voor de videoref. Jan Boterberg ontzegde Eupen in de eerste helft een strafschop en zorgde er in de slotfase voor dat ref Visser de bal wel op de stip legde, ten voordele van Brugge. Hiermee sleepten de Bruggelingen alsnog een punt uit de brand (2-2). [naar artikel]

10. LIVE CLUB BRUGGE-BENFICA. Stevige opdoffer voor Club: Joao Mario klopt Mignolet vanop de stip nadat Hendry domme penaltyfout beging! (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge zet zijn historische campagne in de Champions League verder in de achtste finale tegen Benfica. Club, dat nochtans sterk begon, kwam voor een rust een paar keer goed weg, maar moest vlak na rust een opdoffer incasseren. Joao Mario zette met een gelukje een strafschop om na een domme overtreding van Hendry. Kan Club de rug rechten? De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2. [naar artikel]

11. Club ontsnapt drie keer aan rood in twaalf minuten (12/04/2019 - De Morgen)

AA Gent-Club Brugge eindigde met drie gele kaarten voor de bezoekers. Daar kwam Club Brugge goed mee weg. Drie keer had Serge Gumienny rood kunnen trekken in minder dan een kwartier tijd. [naar artikel]

12. Gumienny: “Terechte strafschop voor Club Brugge” (28/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De omstreden strafschop die Club Brugge zaterdagavond in Sint-Truiden (2-2) kreeg was terecht. Dat zegt onze arbitragespecialist Serge Gumienny. “Dit is conform de regelgeving, hoe eigenaardig en onrechtvaardig het ook mag aanvoelen.” [naar artikel]

13. Discutabele strafschop houdt twijfels weg bij Club Brugge (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Sinds corona toesloeg en Club Brugge uit de Europa League én Croky Cup werd gewipt, zit de mot erin. Toch won de kampioen op Kortrijk, dankzij een discutabele strafschop die scheidsrechter Vergoote zag omdat Derijck zijn hand op de rug van Sobol legde. [naar artikel]

14. Discutabele strafschop bezorgt Club Brugge drie belangrijke punten tegen STVV (03/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Sint-Truiden kon nog nooit winnen in Brugge tegen Club en ook nu het in de running is voor Play-off 1 lukte het niet. STVV sleepte ei zo na wel één punt uit de brand maar een vooral na de rust beukend Club Brugge kon zichzelf bevrijden van op de stip via Hans Vanaken. Club sluipt op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie weer twee punten dichter bij Genk. [naar artikel]

15. LIVE: Club Brugge botst tot twee keer toe op Warleson, Denkey mikt op de paal voor Cercle (12/11/2023 - Sporza)

16. LIVE GENK-OLYMPIAKOS. Tweede keer goede keer: Paintsil mist strafschop, maar krijgt herkansing van VAR en scoort (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk moet in de derde voorronde van de Europa League een 1-0 uit de heenmatch ophalen. Rechten de Limburgers hun rug? Volg de de match in de Cegeka Arena live op deze pagina. De wedstrijd is ook live te bekijken op VTM 2. Zo’n 2.000 kilometer verderop probeert ook Club Brugge zijn Europese wedstrijd te winnen. [naar artikel]

17. Referee Department: “Penalty in KV Kortrijk - Club Brugge mocht niet gefloten worden” (06/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Volgens het Referee Department was de beslissing van de scheidsrechter om een strafschop te fluiten in KV Kortrijk - Club Brugge fout. “Kortrijk-speler Derijck geeft een lichte duw in de rug van Sobol (Club Brugge). Voor het lichte contact in de rug van de speler verwachtte het Professional Refereeing Department geen strafschop.” [naar artikel]

18. Club Brugge ontsnapt aan boete voor man die veld opliep na verloren topper tegen Anderlecht (18/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge ontsnapt aan een sanctie voor incidenten met supporters tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen RSC Anderlecht (1-2) in Play-off 1. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste de landskampioen geen sanctie op te leggen, zo bevestigde de KBVB maandag. [naar artikel]

19. Waarom de omstreden strafschop voor Genk tegen Club Brugge terecht was (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Er was veel discussie over de al dan niet strafschop in KRC Genk - Club Brugge na het handspel van Brandon Mechele. Uiteraard was de beweging van de Club-verdediger niet opzettelijk met de arm tegen de bal maar door het aangepaste reglement rond handspel was de beslissing van scheidsrechter Alexandre Boucaut de juiste. Lees mee: [naar artikel]

20. Strafschop bezorgt Club volle buit tegen STVV (03/03/2019 - De Standaard)

21. LIVE AA GENT-CLUB BRUGGE. Club Brugge op voorsprong bij de rust dankzij Thiago (16/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent ontvangt Club Brugge in de kwartfinales van de Croky Cup. In een rasechte ‘Slag om Vlaanderen’ strijden de twee teams om een plaats bij de laatste vier. Wie bekert verder? Volg de match live op deze pagina! [naar artikel]

22. Club Brugge komt tegen Lokeren vrij met de schrik: strafschop in extra tijd beslist turbulente wedstrijd (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Dinsdag mag Club Brugge aantreden in de Champions League maar het moest tegen Lokeren al erg diep gaan. De Waaslanders kwamen op de zevende speeldag al na enkele minuten op voorsprong in het Jan Breydelstadion en troffen voor rust ook nog twee keer de paal. De thuisploeg was in de tweede helft wel duidelijk de betere. Een doelpunt van Wesley werd door de VAR nog afgekeurd na een contact met Deschacht maar Poulain maakte op het uur dan toch gelijk: 1-1. De turbulente wedstrijd vol discussies werd uiteindelijk beslecht met een strafschop in de extra tijd: 2-1, dankzij de VAR... [naar artikel]

23. Werd Club strafschop ontzegd? Vanaken en co ontstemd: “Dit was zuivere penalty” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Opschudding in de 72ste minuut op Jan Breydel. Hans Vanaken, en bij uitbreiding heel Club Brugge, schreeuwden om een strafschop na contact tussen de Club-kapitein en Charles Vanhoutte. Zowel ref als VAR wuifden het protest echter weg. [naar artikel]