19/11/2017 - 23:04
"AA Gent won dan wel makkelijk met 0-3 van Lokeren, maar het had ook 0-4 kunnen zijn. Eigenlijk moeten zijn. Sylla werd duidelijk op de grond geduwd..."

1. VIDEO: Verdiende Gent hier een strafschop? (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent geraakte vanavond niet voorbij KV Kortrijk. Halverwege de eerste helft claimden de Buffalo's echter een strafschop. Had de bal hier op de... [naar artikel]

2. Scheidsrechtersbaas Verbist oordeelt dat fout op Olayinka "duidelijke strafschop" was (12/08/2017 - Sporza)

Zulte Waregem had tegen Club Brugge een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Mechele. Dat zegt ook Johan Verbist, die de fase zal bespreken met de (video)scheidsrechter. [naar artikel]

3. LIVE. Club krijgt geen strafschop na duidelijke overtreding op Sobol (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Inhaalwedstrijd Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays • Club kan vanavond de kloof op Antwerp vergroten tot 18 punten, maandag volgt nog een inhaalmatch tegen AA Gent [naar artikel]

4. Scheidsrechter excuseert zich bij AA Gent: “We waren niet op niveau” (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Ref Sébastien Delferière kreeg vrijdag een storm van kritiek over zich heen na Charleroi-AA Gent. In de slotfase gaf hij geen strafschop voor een handsbal van Baby en ging hij de beelden niet herbekijken, hoewel er communicatie was met de videoref. Eerder claimde Charleroi een strafschop voor een charge van Mitrovic en Gent voor een (lichte) haakfout op Kubo, waarvoor hij wél de beelden bekeek. [naar artikel]

5. VIDEO. VAR speelt opvallende rol in Moeskroen: had Gent hier geen strafschop verdiend? (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Opmerkelijke fase tijdens Moeskroen-Gent. Tien minuten voor rust kwam Limbombe na wegglijden van Gulan oog in oog met Butez te staan. Die laatste... [naar artikel]

6. KV Oostende gaat in de tweede helft kopje onder na vederlichte strafschop: “Ref deed de wedstrijd dood” (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Eén helft hield KV Oostende gelijke tred met Union. Na een discutabele strafschop, omgezet door Teddy Teuma, brak de veer bij de kustploeg. “Ik heb de beelden gezien. Die strafschop was hallucinant en een duidelijke error van de scheidsrechter”, sakkerde Brecht Capon na afloop. [naar artikel]

7. Vanhaezebrouck en AA Gent kopje onder in Kortrijk, Bezus mist strafschop (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

KV Kortrijk heeft AA Gent met het kleinste verschil verslagen. Selemani zette na amper acht minuten spelen een strafschop feilloos om. De Buffalo’s speelden een zwakke partij en zijn met een 7/21 dramatisch aan het seizoen begonnen. [naar artikel]

8. VIDEO. Anderlecht krijgt strafschop nadat Jan Vertonghen neergaat in zestien, maar die lijkt aan te geven dat het er geen is (09/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Bizarre fase op het half uur in RWDM-Anderlecht. Na (licht) contact met David Sousa ging Jan Vertonghen neer in de zestien. De kapitein van paars-wit schudde meteen met zijn vinger en leek zo aan te geven dat het geen strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Laforge bij zijn beslissing. Ook de VAR kwam niet tussen. [naar artikel]

9. Janssen krijgt strafschop na licht contact met Slimani, Alderweireld glijdt uit bij zijn strafschop (19/02/2024 - Sporza)

10. VIDEO: Juich niet te vroeg als je tegenstander een strafschop mist (24/10/2017 - Sporza)

Als je tegenstander een strafschop mist, is de verleiding groot om dat te vieren. Maar deze doelman uit Thailand zal in het vervolg 2 keer nadenken. [naar artikel]

11. Ally Samatta na zege tegen Zulte Waregem: “Ik had een strafschop verdiend” (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Ally Samatta kreeg zaterdagavond zijn eerste startbewijs van het seizoen. De 30-jarige aanvaller bikkelde 90 minuten lang en vond dat hij een strafschop had verdiend na rust. “Ik veerde op en kreeg in de lucht een duidelijke duw. Voor mij is dat altijd strafschop, maar ik verwijt de scheidsrechter niets. Hij is ook maar een mens.” [naar artikel]

12. Bernd Hollerbach: “Duidelijke strafschopfout op Hayashi” (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Tevreden met het resultaat, trots op de prestatie. Dat was - kort samengevat - het gevoel wat Bernd Hollerbach overhield aan het gelijkspel tegen Club Brugge. Al had hij ook reden tot klagen door de niet-gefloten strafschop op Hayashi. “Voor mij was het overduidelijk strafschop.” [naar artikel]

13. LIVE. Wat brengt de slotfase op Mambourg? Club kreeg eerder geen strafschop na duidelijke overtreding op Sobol (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

14. VIDEO: Strafschop of niet? Charleroi krijgt elfmeter na fase met voer voor discussie (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Stof om over na te kaarten. Na elf minuten voetballen op Mambourg wees ref Lambrechts naar de stip. Malinovskyi stak weldegelijk zijn been uit na... [naar artikel]

15. Beerschot krijgt deels gelijk over betwiste fases: Sebaoui had strafschop moeten krijgen (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Referee Department van de voetbalbond blikte terug op de twee meest betwiste fases in het nadeel van Beerschot in de derby op Antwerp (2-1). In de eerste helft kende ref Nathan Verboomen aan Beerschot bij een 0-0-stand geen strafschop toe na een contact van doelman Butez met Sebaoui. Ook de VAR greep niet in. Volgens Frank De Bleeckere van het Referee Department had de VAR hier wel moeten tussenkomen: “Omdat het contact van de Antwerpdoelman met de knie de Beerschotaanvaller uit balans brengt en daardoor een impact heeft op de verdere actie.” Beerschot zag voorts een kwartier voor tijd de 1-2 na een VAR-interventie afgekeurd. Die beslissing krijgt wél steun na een duidelijke voorafgaande overtreding: “Avenatti maakte een fout op Benson.” [naar artikel]

16. AA Gent heeft nog veel werk na verlies in Qarabag, verrassende Roef redt strafschop (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Bijna 80 minuten lang hield AA Gent stand in een barkoud Baku. Toen moest Roef, die eerder na rust nog een strafschop stopte, zich toch gewonnen geven. Orban probeerde nog de gelijkmaker aan te tekenen maar finaal moesten de Buffalo’s toch nipt hun meerdere erkennen in de thuisploeg die dit seizoen nog niet verloor in eigen huis. [naar artikel]

17. VIDEO: Charleroi krijgt geen penalty na fout op Benavente, Club krijgt wel strafschop (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge en Charleroi hebben dan wel 3-3 gelijkgespeeld, het had ook 3-4 kunnen zijn. In de 2de minuut poortte Benavente Mitrovic in de zestien... [naar artikel]

18. Open VLD claimt overwinning in Gent, coalitie nog onduidelijk (14/10/2018 - Knack)

De officiële resultaten van Gent laten op zich wachten, maar de eerste resultaten zetten Open VLD op duidelijke winst. Het kartel SP.A-Groen krijgt een zware tik. [naar artikel]

19. VIDEO. Is dit strafschop of niet? Anderlecht al vroeg in de problemen tegen AZ na deze overtreding van Murillo (20/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Na amper dertien minuten stond Anderlecht al 2-0 achter bij AZ, de marge uit de heenmatch is dus meteen weg. Pavlidis scoorde tweemaal voor de Alkmaarders, waarvan de eerste op penalty. Maar was het wel een strafschop? Oordeel vooral zelf. [naar artikel]

20. Serge Gumienny: “Zowel Genk als STVV kregen terecht een strafschop” (28/08/2022 - Het Belang van Limburg)

?“De fout van Wouters op Hayashi was een beetje ongelukkig, maar hij liep de aanvaller van STVV van de sokken. Dat was strafschop. Hayashi was sneller dan Wouters en kroop slim voor hem in. Dat was zijn goed recht. Hij wilde voor de bal gaan. Wouters raakte de Japanner en dus strafschop. Ref Wim Smet zag dat goed.” Eerder op de dag kreeg ook Genk een strafschop in zijn voordeel. Volgens Gumienny een terechte beslissing van scheidsrechter Jan Boterberg. “Het was een duidelijke handsbal van Tremoulet. De speler wist het ook. Je zag het aan zijn reactie. Het was dom, maar de arm was van het lichaam en de strafschop was dus terecht. Deze fase was vroeger trouwens ook altijd penalty. Een goede beslissing van Boterberg.” [naar artikel]

21. REACTIES. Holzhauser: “Nerveus voor de Gouden Schoen? Ik zou niet weten waarom” (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Frederic Frans gaf tegen AA Gent heel ongelukkig een strafschop weg na handspel. De Kielse verdediger had daar duidelijk een eigen mening over. “Na deze strafschop stop ik met voetballen”, grapte hij tegen scheidsrechter Lawrence Visser. [naar artikel]

22. KIJK LIVE. De bal gaat op de stip! Gent krijgt strafschop na overtreding op Chakvetadze (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Vanaf 20u05 LIVE op VTM2 en HLN.be: derde voorronde Champions League AA Gent-Rapid Wien (aftrap om 20u30) • Buffalo’s na ontslag Bölöni gisteren... [naar artikel]

23. LIVE AA GENT-BASAKSEHIR. Orban gaat tegen de vlakte in de zestien, maar krijgt geen strafschop (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent speelt op dit moment tegen het Turkse Basaksehir in de Conference League. Op dit moment staat het 1-1 in de Ghelamco Arena. Komen er nog goals in de tweede helft? Volg het hier op de voet! [naar artikel]

24. VIDEO: Verdiende Sint-Truiden hier een strafschop? (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi won vanavond met 0-1 op het veld van Sint-Truiden. De thuisploeg claimde in de absolute slotfase echter nog een strafschop, maar kreeg... [naar artikel]