Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Michelingids 2018: kwaliteit wordt beloond, hoe jong de zaak ook is

20/11/2017 - 20:33
"D-day voor de Belgische gastronomie vandaag, want tijdens de Horeca Expo werd de nieuwe Michelingids gepresenteerd. Daarbij werden heel wat nieuwe zaken in de bloemetjes gelegd. Ook opvallend is de opkomst van zaken die zich specialiseren in één gastronomisch metier."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ziekenhuizen beloond als patiënt tevreden is (23/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Een deel van de werkingsmiddelen van ziekenhuizen is vanaf 1 juli afhankelijk van de kwaliteit van de geleverde zorg én van de te­vredenheid van patiënten. “Eindelijk wordt kwaliteit financieel beloond door de overheid”, zegt het Vlaams Patiëntenplatform. [naar artikel]


2. Dit restaurant in As kreeg 70 jaar geleden eerste Limburgse Michelinster: wie wordt dit jaar beloond? (22/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Bijna 70 jaar geleden werd voor de eerste keer een Limburgse zaak beloond met een Michelinster, iets wat zelfs koning Boudewijn niet ontging. Maar hoe ver heeft onze provincie het sindsdien geschopt in de befaamde Michelingids? En wie maakt er maandag kans op een (nieuwe) ster? [naar artikel]


3. OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen (20/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Maandagmiddag is de Michelingids 2018 voorgesteld, en daar hoort de jaarlijkse sterrenregen bij. In Antwerpen wordt The Butcher’s Son beloond met een eerste ster, en ook Dôme heeft opnieuw een ster. L’Epicerie du Cirque had zijn ster sinds 2013, maar valt nu uit de lijst. [naar artikel]


4. Frans driesterrenrestaurant uit Michelingids gehaald op vraag van chef-kok (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

De prestigieuze Michelingids heeft aangekondigd een Frans driesterrenrestaurant uit de editie van 2018 te halen. Drie sterren is de hoogste ranking... [naar artikel]


5. Tien sterrenrestaurants houden ermee op: “Dit verlies was ingecalculeerd” (21/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids 2018 viel op dat tien van de dertien vervallen sterren verdwenen zijn na sluiting van het restaurant. Aan de top van de Michelingids blijven dezelfde twee driesterrenchefs staan, maar ze kunnen binnenkort wel een gezelschap krijgen... [naar artikel]


6. Na een horrorjaar toch nieuwe sterren? Drie topchefs over de Michelingids (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Maandag wordt de Michelingids 2021 voorgesteld. En dat na een horrorjaar voor de horeca. Er worden dus geen sterrenregen verwacht, al is het niet uitgesloten dat er in Limburg wat te vieren valt. We gingen de kooktemperatuur meten bij drie kanshebbers. [naar artikel]


7. Michelingids gaat nu ook sleutels uitdelen aan hotels (05/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Michelingids zal vanaf 2024 een aparte onderscheiding invoeren om hotels te quoteren. Dat heeft directeur Gwendal Poullennec aangekondigd. [naar artikel]


8. Michelingids 2018: Overzicht van alle sterrenrestaurants in België (20/11/2017 - Knack)

In Flanders Expo in Gent werden vandaag de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. Dit zijn alle sterrenrestaurants van België in 2018. [naar artikel]


9. Amper vrouwen in Michelingids, maar in nieuwe zaak van Sergio Herman zwaaien er twee de plak (25/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. 12 zaken die u moet weten over de Michelingids (10/01/2017 - Express)

1. De Michelingids ontstond in 1900… toen de broers Michelin meer banden – en meer auto’s – wilden gaan verkopen door gidsen uit te geven met allerhande interessante informatie voor automobielreizigers: stadsplannetjes, adressen van automechaniekers, artsen en apotheken. In die tijd telde Frankrijk exact 2.600 auto’s. The post 12 zaken die u moet weten over de Michelingids appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


11. Bommetje dag voor Michelingids voorgesteld wordt: Stéphane Buyens (63) laat weten dat hij na achttien jaar tweede ster moet inleveren (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne - één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken - verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.” [naar artikel]


12. Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het één heeft niets met het ander te maken” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. [naar artikel]


13. De Michelingids legt nu ook hotels onder het vergrootglas. Maar waar letten de mysterieuze inspecteurs op? (08/01/2024 - Express)

De Michelingids, mondiaal bekend voor restaurantbeoordelingen, breidt zijn reikwijdte uit naar de hotelwereld. In het nieuws. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, leidt de gids naar nieuwe horizonten. Onder zijn bewind beoordelen inspecteurs duizenden hotels op een scala aan veeleisende criteria. Vijf beoordelingscriteria Zoom in. Er zijn vijf beoordelingscriteria voor hotels: Het addertje […] [naar artikel]


14. Van de ster die bevestigt, tot de nieuwe ster aan het firmament: waarom de drie Belgische driesterrenrestaurants zo bijzonder zijn (27/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Ons land telt voor het eerst sinds de Michelingids 2017 opnieuw drie driesterrenrestaurants. Ze horen daarmee tot een select kransje van maar 137 andere restaurants wereldwijd die zo hoog aangeschreven zijn door de culinaire gids. Volgens de Michelingids is de keuken zo uitzonderlijk dat het restaurant een reisbestemming op zich is. Of u nu aan de andere kant van het land of aan de andere kant van de wereld woont. De drie Belgische driesterrenchefs stellen zichzelf en hun bekroonde zaak aan u voor. [naar artikel]


15. Michelin selecteert drie nieuwe tweesterrenrestaurants in België (20/11/2017 - Metro)

België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op […] [naar artikel]


16. The Jane grote favoriet voor nieuwe Michelingids: 3 sterren in 3 jaar? "Sergio kan dat" (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Telt ons land voor het eerst in vijf jaar maar twee driesterrenrestaurants? Dat is de hamvraag bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids [naar artikel]


17. Ziekenhuizen beloond als patiënten tevreden zijn (23/06/2018 - Metro)

Een deel van de werkingsmiddelen van de ziekenhuizen is vanaf 1 juli afhankelijk van de kwaliteit van hun zorg. Ook de tevredenheid van de patiënten speelt mee. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg zaterdag. Om de algemene ziekenhuizen in ons land aan te moedigen om meer in te zetten op […] Het bericht Ziekenhuizen beloond als patiënten tevreden zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. België telt 16 nieuwe sterren, maar is de Michelingids nog objectief? (14/03/2023 - Express)

De nieuwe lijst van sterrenrestaurants in België is maandag gepubliceerd. Ons land telt zestien nieuwe restaurants met één ster en één met twee sterren. Maar hoe objectief is de Michelingids nog? In het nieuws: De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg werd maandag voorgesteld tijdens een ceremonie in Bergen. Een inflatie aan sterren De essentie: […] [naar artikel]


19. Noord-Korea reageert voor het eerst op moord halfbroer Kim Jong-un (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)

De autopsie op het lichaam van Kim Jong-nam, de vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is op een “illegale en immorele” manier gebeurd. Dat heeft het staatspersagentschap KCNA, een spreekbuis van het regime, donderdag verklaard. Het gaat om de eerste officiële Noord-Koreaanse reactie op de zaak Jong-nam, na een radiostilte van tien dagen. [naar artikel]


20. Vrederechter die jarenlang bejaarden bestal in 2018 voor strafrechter (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het Gentse hof van beroep zal op 30 maart 2018 de zaak behandelen van vrederechter Guido D. P. (62) uit Oostende die beschuldigd wordt van [naar artikel]


21. Directeur Michelingids heeft motiverende boodschap: “Gastronomie komt terug” (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Het zijn gitzwarte dagen voor de horecasector in heel wat Europese landen als het gevolg van de coronacrisis. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, wil de chefs daarom via Instagram een hart onder de riem steken. “Ik ben ervan overtuigd dat jullie deze storm zullen overleven”, zegt hij. [naar artikel]


22. Vierde persoon aangehouden in zaak vermoorde halfbroer Kim Jong-un (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)

De Maleisische politie heeft zaterdag bekendgemaakt een vierde persoon te hebben gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!