In jouw keuken staat ongetwijfeld een fles klassieke olijfolie in de kast, al dan niet extra vierge. Maar er bestaan natuurlijk nog andere soorten olie om mee te koken. Diëtiste Sanne Mouha neemt er elf onder de loep. “Dit is géén wondermiddel, zoals vaak wordt beweerd”, verrast ze. Wat zijn wel goede oliën voor dagelijks gebruik? Hoeveel kosten ze? En welke oliën zijn nu echt het gezondst? [naar artikel]
Door de klimaatopwarming duiken er in de Noordzee andere soorten vissen op. Op een visserijtop verklaarde voorzitter Uwe Richter van een Duitse sectorvereniging dat er binnenkort commercieel gevist zou kunnen worden op sardienen of tonijn in de Noordzee, op voorwaarde dat die visbestanden blijven toenemen. [naar artikel]
Van de 41 inheemse soorten sprinkhanen en krekels zijn er zes regionaal uitgestorven, zes zijn in meerdere of mindere mate bedreigd, twee soorten zijn bijna in gevaar en de overige 27 soorten zijn momenteel niet in gevaar. [naar artikel]
Een herfst of Halloween zonder pompoen is voor veel mensen ondenkbaar. De groente is zonder twijfel dé favoriete herfstgroente bij uitstek. Maar weet jij welke soorten er allemaal zijn en van welke je de schil mag opeten? Voedingsdeskundige Iris Daems geeft een overzicht van de meest bekende soorten en hun voedingswaarden. “Niet elke schil is eetbaar.” [naar artikel]
Het visbestand in onze Noordzee verandert. Welke soorten doen het goed, en welke minder? En welke rol speelt het opwarmende zeewater? VRT NWS vroeg het ter gelegenheid van Wereldoceaandag aan enkele experts: "Zeekat en pijlinktvis zien we hier nu massaal. Maar we hebben geen traditie om ze te eten, en exporteren ze naar onder meer Spanje en Italië. Een beetje de omgekeerde wereld." [naar artikel]
Vandaag is het Internationale Kattendag! Hét uitgelezen moment om die pluizenbol van jou extra in de watten te leggen, met een knuffel of een blikje tonijn. Lees ook: Studie toont aan dat katten liever knuffelen dan te eten Het bericht TEST. Internationale Kattendag: welke kat ben jij? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In een recept staat vaak bij de basisingrediënten een ajuin. Maar hoe weet je zelf welke soort ui het best bij je gerecht past? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een rode en witte ui? En welke andere varianten heb je nog? Chef Bart De Pooter legt uit welke soorten je allemaal hebt, wanneer je ze best gebruikt én deelt een exclusief recept. “Deze soort is dé ui voor in frisse, zomerse salades.” [naar artikel]
Iedereen verliest zo’n 50 tot 120 haren per dag. En meestal groeien er weer evenveel bij. Maar als dat niet gebeurt, lijd je aan haaruitval en dat zou zelfs tot kaalheid kunnen leiden. Kun je haaruitval voorkomen? En welke populaire middeltjes helpen om het tegen te gaan? Dermatoloog Thomas Maselis legt uit welke soorten haaruitval er zijn en welke producten al dan niet helpen. [naar artikel]
Sinds begin van deze maand zijn er al 500.000 insecten geregistreerd voor de Insectenzomer van HLN en Natuurpunt. Het gaat om maar liefst 4700 verschillende soorten. Een fantastische start van de insectenzomer. Maar welke insecten staan in de top 10? Welke waarnemingen vielen het meest op? En in welke gemeente zijn de meeste insecten waargenomen? [naar artikel]
Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]
Na de (nieuwe) schokkende beelden uit het West-Vlaamse kippenbedrijf Pyfferoen is het debat weer brandend actueel. Kunnen we nog met een gerust hart eieren eten en welk ei kopen we nu het best? [naar artikel]
"De wetenschap weet zelf niet welke de meeste gezonde manier van eten is, hoeveel koolhydraten, hoeveel vetten en hoeveel proteïnen", zegt Pascale Naessens in "De bende van Annemie" op Radio 1. "We moeten er vanaf stappen dat iedereen op dezelfde manier moet eten." Voor Naessens is de basis om een gelukkig mens te zijn vrij simpel: eet voor 80% aan natuurlijke producten en voor 20% whatever. Troep (of snoep) mag gerust. [naar artikel]
‘Ik ben moe.’ Het is een zin die menig Vlaming schrijnend vaak uitspreekt. Maar terwijl we meteen denken aan te weinig slaap, zijn er nog zes andere soorten vermoeidheid die je uitgeput kunnen doen voelen. De Amerikaanse auteur en dokter Saundra Dalton-Smith ontwikkelde een test die je helpt vast te stellen op welke vlakken je in je leven meer rust nodig hebt. [naar artikel]
Het is herfst, en dus liggen de winkels vol met pompoenen. Maar de ene pompoen is de andere niet. Welke soort kies je best voor welk gerecht? [naar artikel]
Tafelzout vervangen door roze himalayazout ziet er misschien ‘mooier’ uit op je gerecht, maar is het ook echt gezonder zoals soms wordt beweerd? Diëtist Desiré van der Kruk legt uit hoe verschillende soorten zout gemaakt worden én welke voedingswaarden ze bevatten. Welke komt als meest gezonde winnaar naar voor? [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
Van de 68 inheemse vlinder-soorten zijn er al 20 helemaal verdwenen. Nog eens 25 andere soorten zijn met uitsterven bedreigd. 'Vlinders kunnen niet ver vliegen. Dat is een probleem.' [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
Wat je van een elektrische wagen mag verwachten, hangt grotendeels af van de batterij. Maar hoewel automerken schermen met batterijcapaciteit, oplaadtijd en rijbereik, zijn ze een pak minder transparant over wélke batterijen ze nu precies voor welke modellen gebruiken en welke levensduur, voor- en nadelen die hebben. Met de hulp van prof. Peter Van den Bossche (VUB) en voorzitter Jochen De Smet van EV Belgium zoeken we dat uit. [naar artikel]
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]
Op de vraag hoeveel dieren er op de lijst van bedreigde diersoorten staan, geven Amerikanen gemiddeld een getal aan dat maar een tiende is van het reële aantal. Ook hun kennis over welke soorten er percies op de lijst staan, is ondermaats. Een recente bevraging van de Amerikaanse vereniging van dierentuinen en watercentra (AZA) heeft […] Het bericht Het aantal dieren dat bedreigd is, wordt zwaar onderschat verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Al jaren ploeteren ze in hun tuin om er een paradijsje van te maken. Ze kennen de kneepjes van het vak. Weten precies welke heester waar hoort in welke grond. Welke boom voldoende schaduw geeft. Met al hun ervaring zou het een fluitje van een cent moeten zijn, dat onderhoud. En dan komt er een zomer als dit jaar, en kleurt dat paradijs stukje bij beetje bruin. Duwen ze de sproeischaamte opzij en redden ze wat er te redden valt? Of laten ze hun tuin met een gerust hart bruin kleuren? Wij polsten naar hun verhaal. En vroegen om tips. [naar artikel]
Een nieuwe studie heeft de invloed van populaire dranken op het hart onderzocht. Van koffie over frisdrank tot fruitsap: welke vloeistoffen zijn echte killers voor ons hart, en welke zijn gezond? “Eén slok hiervan is al slecht”, duidt HLN-diëtiste Sanne Mouha de resultaten. Ze rangschikt de dranken van minst naar meest gezond én geeft tien simpele voedingstips voor een gezonder hart. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.