Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]
Wie denkt dat het in het rusthuis van oma en opa louter om goede zorgen en lekker eten draait, heeft het fout. De ouderenzorg is in de loop der jaren uitgegroeid tot een miljardenbusiness. De ontwikkeling van Armonea illustreert dit. In veertig jaar tijd groeide de zorggroep uit van een rusthuis in Balen naar 138 zorgsites in België, Duitsland en Spanje. [naar artikel]
Hoewel de smaak en de kwaliteit van het eten in een restaurant altijd voorop staan, wil het oog soms ook wat. Van een tropische jungle als decor en een panoramisch uitzicht over de Kempen tot een volledig roze interieur en gedurfde spiegelwanden: onze culinair journaliste Femke Vandevelde tipt 10 restaurants met een prachtig, Instagrammable interieur én lekker eten om van te smullen. Camera? Shot? Action! [naar artikel]
Ook bij zomerse temperaturen verdient vis een plaats op je bord. En als het van ons afhangt komt hij recht uit de Noordzee. De ondergewaardeerde hondshaai bijvoorbeeld: een bijzonder lekker, mager visje, fijn van smaak en zonder graten. [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
Bart Denys, chef-kok van het Iepers woonzorgcentrum Huize Zonnelied, is verkozen tot beste grootkeukenkok van het land. [naar artikel]
Tijdens deze elfde editie van de ‘Week van de Smaak’ staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. [naar artikel]
Het is geen geheim dat koppels die lang bij elkaar zijn steeds meer op elkaar gaan gelijken en dat blijkt nu ook zo te zijn wat voor wat hun smaak betreft. Hoe langer je samen bent, hoe groter de kans is dat je dezelfde etenswaren lekker vindt, blijkt uit een nieuw onderzoek. [naar artikel]
Verzorgers van een rusthuis in het Verenigd Koninkrijk zijn geschorst. Ze hadden beelden geplaatst op TikTok waarin ze dansjes deden in pampers. Dat viel niet in de smaak bij de directie en de familie van de bewoners. Het rusthuis zal de zaak nu verder onderzoeken, en de nodige mensen aanspreken. [naar artikel]
Hoewel de smaak en de kwaliteit van het eten in een restaurant altijd voorop staan, wil het oog soms ook wat. Van een tropische jungle als decor en een panoramisch uitzicht over de Kempen tot een volledig roze interieur en gedurfde spiegelwanden: dit zijn onze 10 favoriete restaurants met een Instagrammable interieur én lekker eten om van te smullen. Camera? Shot? Action! [naar artikel]
Hoewel de smaak en de kwaliteit van het eten in een restaurant altijd voorop staan, wil het oog soms ook wat. Van een tropische jungle als decor en een panoramisch uitzicht over de Kempen tot een volledig roze interieur en gedurfde spiegelwanden: dit zijn onze 10 favoriete restaurants met een Instagrammable interieur én lekker eten om van te smullen. Camera? Shot? Action! [naar artikel]
De Nederlandse sterrenkok Michael van ‘t Hoff heeft een nieuwe missie gevonden: mensen wier smaak door ziekte is verdwenen weer laten genieten van... [naar artikel]
Het rusthuis dat Vlaanderen een maand lang in de ban hield, laat sinds deze week weer bezoek toe. Het dagelijkse leven komt zo stilaan weer op gang in Hemelrijck nadat er 131 bewoners besmet raakten met corona. 34 van hen overleefden de besmetting helaas niet. Het rusthuis kijkt nu reikhalzend uit naar maandag 18 januari, want dan krijgen de bewoners hun eerste vaccin. Een verademing, want het is een zware periode geweest. “Ik zit nu voor het eten aan tafel met een man die op één week tijd zijn drie vrienden verloren heeft. Hij zegt niet veel.” [naar artikel]
Op geld besparen we allemaal graag, maar op smaak liever niet. Deze vijf nieuwe gerechten van het HLN Eten-weekmenu voorzien in beide noden: betaalbaar en tegelijkertijd nog lekker. De kippenworstjes zijn ideaal voor de kinderen, de aardbeienmuffins neem je vrolijk mee naar het werk en die salade met burrata? Die schreeuwt zomer uit. Aan tafel! [naar artikel]
In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]
Het Baie Lekker Foodtruckfestival is vorig weekend neergestreken op de abdijsite van Herkenrode. Duizenden beleefden er mooie en lekkere momenten en lieten zich onderdompelen in zon, muziek en lekker eten. [naar artikel]
Om gezond te blijven, moet je eten. Maar wat als je eetlust door de ziekte of de therapie vermindert en de boterhammen naar karton smaken? Experts timmeren aan de weg om het eten opnieuw smaak te geven. [naar artikel]
Als er één ding is wat wij Belgen graag doen, is het ergens lekker gaan eten. Voor de ene is een gastronomisch diner het summum, voor de ander hoeft het lang geen grote culinaire intrede te zijn, maar gewoon lekker eten in een gezellig kader. De jongste jaren zitten huiskamerrestaurants dan ook in de lift. Huiselijk, ongedwongen en sympathiek, zoals het bij vrienden of thuis is. [naar artikel]
Het rusthuis dat Vlaanderen een maand lang in de ban hield, laat sinds deze week weer bezoek toe. Het dagelijkse leven komt zo stilaan weer op gang in Hemelrijck nadat er 131 bewoners besmet raakten met corona. 34 van hen overleefden de besmetting helaas niet. Het rusthuis kijkt nu reikhalzend uit naar maandag 18 januari, want dan krijgen de bewoners hun eerste vaccin. Een verademing, want het is een zware periode geweest. “Ik zit nu voor het eten aan tafel met een man die op één week tijd zijn drie vrienden verloren heeft. Hij zegt niet veel.” [naar artikel]
Zangkoor St-Jan uit Lummen verzorgde onlangs in het rusthuis in Peer de zondagse misviering samen met pastoor Karel Liefrouw . Hij was vroeger ook een tijdlang pastoor in Thiewinkel. Het werd een viering met feestelijke liederen onder leiding van Gerry Dirix, die bij de bewoners erg in de smaak vielen. [naar artikel]
Lekker eten maken is volgens chef-kok Sergio Herman niet zo moeilijk, als je maar weet hoe je je gerechten smaak geeft. In zijn nieuwe boek laat... [naar artikel]
Kinderen kunnen aan de eettafel weleens kieskeurige klantjes zijn, zeker wat groenten betreft. Een oplossing? Verberg de veggies in kipfilet en voeg mozzarella toe om het geheel zacht van smaak en sappig te maken. [naar artikel]
Om 16 uur al naar bed. Slecht eten. Verkeerde medicatie. Wie een klacht heeft over een rusthuis kan terecht bij de woonzorglijn. ‘Maar de inspecties die daarop volgen zijn een lachertje’, zegt advocaat Chris Schelkens. [naar artikel]
Een handvol euro voor drie maaltijden. Meer budget hebben de woonzorgcentra niet. Nochtans kost het verblijf in een rusthuis in Vlaanderen gemiddeld meer dan 50 euro. Waar gaat al dat geld dan in godsnaam naartoe? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.