Hoewel het boordevol suiker en vet zit, heeft chocolade ook iets nuttigs te bieden aan je lichaam. Zogenoemde cacao-flavonolen kunnen zelfs sportieve prestaties verbeteren. Cacao-flavonolen, afgekort CF, zijn de actieve bestanddelen van chocolade. Lieselot Decroix, onderzoekster aan het sportlab van de VUB, heeft ontdekt dat CF een gunstig effect kan hebben op sportprestaties. Meer bepaald verlagen […] [naar artikel]
Ah, Pasen: de zalige feestdag waarop bakken chocolade smikkelen helemaal oké is en zelfs aangemoedigd wordt. Goesting Magazine laat zich dat geen [naar artikel]
Sommige vrouwen krijgen vlak voor of tijdens hun menstruatie een belabberd gevoel. Een heerlijk stuk taart of een reep chocolade helpt dan. Maar waarom heb je honger als een paard tijdens ‘die periode van de maand’ en een drang naar zoet, zout en vet? Diëtiste Sarah Noelmans legt het uit en weet of we mogen toegeven aan die ‘cravings’. “Geef je toe aan je goesting? Eet het dan op dit moment.” [naar artikel]
Op sommige dagen zit alles tegen. Toch hoef je op die momenten niet in zelfmedelijden te zwelgen. Voed jezelf met deze eetwaren en zeg je slecht humeur vaarwel. Chilipeper Hoewel niet iedereen begint stralen bij de gedachte aan chilipeper, schijnt de vrucht toch een oppepper te zijn voor je humeur. Zodra we capsaïcine binnenkrijgen, de […] [naar artikel]
Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
Vanaf vandaag, donderdag online en vanaf zaterdag 22 februari bij uw krant: Goesting, het gloednieuwe magazine van Het Belang van Limburg vol tips voor genieters. De Goestingredactie heeft er al … goesting in. [naar artikel]
De koninklijke familie van Qatar neemt het chocoladebedrijf Galler over. Hoe “Belgisch” is Belgische chocolade nog, als zowat alle topspelers in buitenlandse handen zijn? “We zijn wereldberoemd en geliefd om die chocolade, en daarom zwaait elke dag wel één of andere Chinees of Arabier met dollars om je op te kopen”, zegt chocolatier Dominique Persoone. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]
Vanaf donderdag online en vanaf zaterdag 22 februari bij uw krant: Goesting, het gloednieuwe magazine van Het Belang van Limburg vol tips voor genieters. De Goestingredactie heeft er al … goesting in. [naar artikel]
De zomer is dan wel definitief voorbij, de goesting om buiten te komen daarom niet. Want niets zo ontspannend als wat verse herfstlucht in de longen te zuigen en een West-Vlaamse wind door de haren te laten wapperen. Goesting test vier wandelingen uit, voor de kleinste én de stevigste stappers. [naar artikel]
De kans bestaat dat er over dertig jaar geen chocolade meer in de winkelrekken zal liggen. De cacaoplantages hebben zwaar te lijden onder de opwarming van de aarde en als er niet snel oplossingen worden gevonden, zou de boom wel eens met uitsterven bedreigd kunnen zijn en dus ook onze chocolade. [naar artikel]
Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]
De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]
Vertel ons op [email protected] wat jou goesting geeft in de feestdagen en welk cadeautje je verkiest (geef ook je adres mee), en wie weet komt onze persoonlijke kerstman jouw kant uit. Bonuspunten voor wie Goesting Magazine volgt op Facebook! [naar artikel]
Zondag verdient je mama het om verwend te worden. Schotel haar daarom haar favoriete zoetigheden voor: aardbeien en (witte!) chocolade,... [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij. [naar artikel]
‘We doen met Kerst waar we zin in hebben!’ tegenover ‘We gaan strikt alle regels volgen. En we nodigen mijn moeder uit.’ Weg sfeer en Kerstmis is pas over een maand. Nu de regels voor de feestdagen zijn uitgelegd, laaien de tegenstellingen zo hoog op dat familierelaties zwaar onder druk staan en vriendschapsbanden worden verbroken. [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
Goesting in het weekend? Het Belang van Limburg start met een gloednieuw magazine Goesting, boordevol tips voor genieters. Vanaf zaterdag 22 februari bij uw weekendkrant, vanaf donderdag al online. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.