Geregeld horen we dat iemand verslaafd is aan chocolade of snoep. Hoewel deze uitspraken meestal in een humoristische context plaatsvinden, zit er misschien een grond van waarheid in. Of niet? Het National Institute of Health uit de Verenigde Staten wilde nagaan hoe verslavingsgevoelig de mens is. De instelling vergeleek de literatuur over voedsel- en suikerverslaving […] [naar artikel]
16:34 Facebook boort een nieuwe generatie gebruikers aan: kinderen vanaf zes jaar kunnen chatten met een aangepaste versie van Messenger. Een veilige plek voor jonge zieltjes op het web? Of de weg naar een ... [naar artikel]
Kankercellen kicken op suiker. In afwezigheid van suiker vertraagt hun groei, althans in een laboschaaltje en bij proefmuizen. De mens zit complexer in elkaar. [naar artikel]
Ontharen met suiker, het zit in de lift. Schoonheidsspecialiste Silke Van de Velde uit Lummen doet enkel ontharingen met suiker en ze heeft er zelfs een prijs mee gewonnen. [naar artikel]
Heb jij gemerkt dat het sporten de laatste tijd niet zo vlotjes gaat? Een overdaad aan suiker zou weleens de schuldige kunnen zijn. Je lichaam kan je op een aantal manieren vertellen dat je meer suiker eet dan goed voor je is. Zo kan het een effect hebben op je mentale gezondheid. Fysiek merk je […] Het bericht Runner’s low na het sporten? Dit kan de oorzaak zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
De Europese Commissie gaat onderzoeken of TikTok de rechten van minderjarigen wel voldoende beschermt en of de populaire app verslavend werkt. Bij een negatieve beoordeling dreigen miljoenenboetes voor het Chinese bedrijf. Is de vrees van de EU terecht? En wat maakt TikTok zo anders dan andere sociale media? Prof Lieven De Marez: “Je kan een kind van 10 jaar moeilijk verwijten dat het verslaafd is als zijn ouders en leerkrachten hetzelfde doen.” [naar artikel]
Wanneer je een lange tijd geen bruine suiker hebt gebruikt, kunnen er soms wat klontjes vormen in je suikerpot. Hoe je hiervan terug zachte suiker... [naar artikel]
Een traktatie van een collega, een cocktail op een terrasje of een snack voor tv: doorheen de dag worden we regelmatig verleid om lekkere snacks te eten. Dit is niet alleen nefast voor je gewicht, het heeft ook nog andere belangrijke implicaties. Wie te veel toegevoegde suikers eet, kan last hebben van enkele symptomen die wel […] [naar artikel]
Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
De Belgische suikerproducent Tiense Suiker gaat vanaf maandag, naast de normale suikerproductie, ook alcoholgel produceren. De vraag naar suiker is... The post Tiense Suiker gaat alcoholgel produceren appeared first on Business AM. [naar artikel]
Toegevoegde vetten en geraffineerde koolhydraten maken voedingsmiddelen even verslavend als tabak voor rokers. Deskundigen roepen op tot meer beperkingen voor zo'n ultrabewerkt voedsel vanwege de potentieel verslavende werking en de link tussen dit type etenswaren en obesitas. The post Ultrabewerkt voedsel even verslavend als tabak appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. De Haspengouwse bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker. [naar artikel]
De Zwitserse groep Nestlé gaat tot 40 procent minder suiker in zijn snoepgoed kunnen gebruiken. Wetenschappers van de groep ontdekten een manier om suiker anders te structureren, waardoor je minder suiker kan gebruiken, zonder smaakverschil. [naar artikel]
IJsboerke, het bekende roomijsbedrijf uit Tielen, bindt de strijd tegen suiker aan. Het vervangt de suiker in alle kinderijsjes die Ijsboerke voor Studio 100 produceert. De suikervervanger haalt IJsboerke in Limburg, bij het voedingbedrijf Damhert. [naar artikel]
Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]
Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]
Uit een nieuw experiment van de KU Leuven bij 462 kleuters blijkt dat suiker hen rustelozer maakt. Zo beïnvloedt suiker niet alleen hun gedrag maar... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.