Een fantastisch doelpunt met twee Belgische hakjes: geniet mee van de 0-2 van Chelsea op Brighton

20/01/2018 - 14:55
"Om vingers en duimen vanaf te likken. Bij Brighton stonden ze vanmiddag niet attent te verdedigen, maar dat deed niets af van de schoonheid van het..."

1. Knap doelpunt van Trossard helpt Brighton niet tegen Chelsea (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Chelsea heeft zijn openingsmatch van de Premier League met 1-3 gewonnen op het veld van Brighton & Hove Albion. Bij de thuisploeg scoorde Leandro Trossard vlak na de rust op fraaie wijze de 1-1, maar dat leverde Brighton niks op. [naar artikel]

2. Leandro Trossard en Brighton pakken een puntje bij Chelsea (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Chelsea en Brighton zijn dinsdagavond op de 32e speeldag in de Premier League niet tot scoren gekomen. Het bleef 0-0 op Stamford Bridge. Bij de bezoekers werd Leandro Trossard na een uur naar de kant gehaald. Brighton-verdediger Ben White pakte twee minuten in blessuretijd nog rood. [naar artikel]

3. Trossard en Brighton verliezen bij voorlaatste na twee gemiste penalty’s en afgekeurd doelpunt na bizzare VAR-fase (27/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Leandro Trossard is met Brighton & Hove Albion onderuit gegaan op verplaatsing bij West Bromwich Albion. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, waarna Brighton meerdere keren erg dicht bij de gelijkmaker kwam. Twee strafschoppen strandden op het doelhout en een doelpunt werd na een bizarre VAR-fase eerst afgekeud, dan weer goedgekeurd en uiteindelijk toch afgekeurd. [naar artikel]

4. Trossard en Brighton verliezen bij voorlaatste na twee gemiste penalty’s en afgekeurd doelpunt na bizarre VAR-fase (27/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

5. Geen winnaar op Stamford Bridge: Chelsea en Brighton komen niet tot scoren (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Leandro Trossard heeft met Brighton & Hove Albion een puntje gepakt op het veld van Chelsea (0-0). De Rode Duivel startte in de basis, maar werd in het begin van de tweede helft naar de kant gehaald. Chelsea en Brighton, dat de match met een mannetje minder eindigde, kwamen niet tot scoren in een match die door supportersprotesten tegen de Super League een kwartier later begon. [naar artikel]

6. Spaanse kopbalgoals stuwen Chelsea voorbij Brighton (26/12/2017 - Sporza)

Chelsea heeft zijn fans een kerstfeestje geschonken tegen Brighton: 2-0. Alvaro Morata en Marcos Alonso trokken de blauwhemden na de rust over de streep. [naar artikel]

7. Geen Leandro Trossard, geen probleem: Brighton kegelt Liverpool uit FA Cup na ultiem doelpunt van ex-Unionspeler Mitoma (29/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Brighton heeft zich zondagmiddag ten koste van Liverpool geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Voormalig Union-speler Kaoru Mitoma, die bezig is aan een fantastisch eerste seizoen in Engeland, trapte The Seagulls voorbij de titelhouder met een treffer in de toegevoegde tijd: 2-1. [naar artikel]

8. Manchester United slikt doelpunt in extra tijd en gaat onderuit tegen Brighton (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Pas in de 99ste minuut kon Mac Allister de ban breken voor Brighton. Vanop de penaltystip verschalkte hij Manchester United-doelman De Gea. Brighton had aan dat doelpunt genoeg om met het kleinste verschil te willen van ManU. United mist door de nederlaag de kans om over Newcastle naar de vierde plek in de Premier League te springen. [naar artikel]

9. Nicky Evrard, doelvrouw van de Red Flames, wordt na nog geen drie maanden bij Chelsea alweer uitgeleend aan Brighton (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Nicky Evrard speelt komend seizoen bij Brighton & Hove Albion. Onze nationale nummer één verlaat zo al na twee en een halve maand Chelsea, waar ze sinds 1 juli onder contract lag, maar slechts derde keuze was. [naar artikel]

10. Leandro Trossard pakt met Brighton een punt tegen Chelsea (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Brighton & Hove Albion heeft woensdag op de 21e speeldag van de Premier League een punt thuisgehouden tegen Chelsea. De partij eindigde op 1-1. [naar artikel]

11. Leandro Trossard scoort winnende treffer voor Brighton tegen Tottenham (31/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Leandro Trossard heeft zijn tweede doelpunt van het jaar in de Premier League gescoord voor Brighton & Hove Albion. Net als op de eerste speeldag, toen tegen Chelsea, verschalkte de Maaslander weer een topclub in Tottenham. [naar artikel]

12. Hazard tovert en scoort er twee, assists voor Batshuayi en Musonda: Chelsea rolt laagvlieger Brighton op (0-4) (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Om vingers en duimen af te likken. Bij Brighton stonden ze vanmiddag niet attent te verdedigen, maar dat deed niets af van de schoonheid van het... [naar artikel]

13. Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van Eriksen (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Tottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. [naar artikel]

14. Sterke Leandro Trossard zet Brighton op weg naar 4-1-zege tegen het Chelsea van ex-coach Graham Potter (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een in de eerste helft swingend Brighton heeft Chelsea geklopt met 4-1. Leandro Trossard zette zijn ploeg op weg naar een 3-0-voorsprong bij rust. Kai Havertz scoorde tegen vlak na de pauze, maar verder raakten de troepen van ex-Brighton-coach Potter niet meer. In blessuretijd werd het zelfs nog 4-1. [naar artikel]

15. Twee goals voor Hazard, assists voor Batshuayi en Musonda: Chelsea rolt laagvlieger Brighton op (4-0) (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

16. LIVE (14u30). Laten Hazard en Chelsea zich verrassen door Brighton? (16/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap 14u30 • American Express Community Stadium • Zeventiende speeldag Premier League • Brighton dertiende, Chelsea telt als vierde tien punten... [naar artikel]

17. Frustrerende avond voor Lukaku in Brighton: spits scoort niet, Chelsea blijft steken op gelijkspel (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chelsea is niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Brighton & Hove Albion. Romelu Lukaku stond 80 minuten in de spits bij de Blues, maar de Rode Duivel kende een frustrerende avond. Scoren lukte niet, een overtuigende prestatie leveren ook niet. Bij Brighton viel Leandro Trossard snedig in. [naar artikel]

18. Simon Adingra geeft met fantastisch doelpunt meteen visitekaartje af bij Union: “Ik denk dat we een nieuw goudhaantje hebben” (24/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Simon Adingra (20) heeft zaterdag tegen Sint-Truiden meteen zijn visitekaartje afgegeven met een fabelachtig doelpunt. De Ivoriaanse wingback, die dit seizoen gehuurd wordt van zusterclub Brighton & Hove Albion, bezorgde de Brusselaars een puntje na een moeizame wedstrijd op het kunstgras van STVV. [naar artikel]

19. LIVEBLOG ARSENAL-CHELSEA (di, 21u). Pochettino ondanks kritiek op Jackson: “Hij is fantastisch bezig” (22/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Dinsdagavond staan Arsenal en Chelsea tegenover elkaar in de Londense derby. Arsenal staat op dit moment met een match meer aan de leiding. Bij winst kunnen de Gunners Manchester City onder druk zetten. De Citizens moeten donderdag op bezoek bij Brighton. Doet Leandro Trossard weer zijn duitje in het zakje? Volg het hier op de voet. [naar artikel]

20. Brighton springt naar leiding Championship dankzij assist Pocognoli (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Brighton & Hove Albion heeft vrijdag met 2-1 gewonnen tegen Sheffield Wednesday op de 27e speeldag van de Engelse Championship. Brighton springt zo over Newcastle naar de leidersplaats in het klassement. Sébastien Pocognoli stond bij Brighton de volledige wedstrijd tussen de lijnen en gaf de assist bij het winnende doelpunt. [naar artikel]

21. Man City opent seizoen met zege op bezoek bij promovendus Brighton (12/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Manchester City is zaterdagavond met 0-2 gaan winnen op bezoek bij promovendus Brighton & Hove Albion op de openingsspeeldag van de Engelse Premier League. Een doelpunt van Sergio Agüero en een eigen doelpunt van Lewis Dunk bezorgden de ‘Citizens’ de drie punten. [naar artikel]

22. PREMIER LEAGUE. Scorende Leandro Trossard helpt Brighton aan zege, Chelsea lijdt pijnlijke nederlaag en mist competitiestart (21/08/2022 - Het Belang van Limburg)

In de Premier League heeft Leandro Trossard zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Op het veld van West Ham legde hij de 0-2-eindstand vast. Nog in Engeland ging Chelsea met 3-0 pijnlijk de boot in bij Leeds. De Blues starten de competitie zo met slechts 4 op 9. [naar artikel]

23. LIVE BRIGHTON-MAN CITY. Wat een doelpunt! Enciso brengt Brighton met gewéldig afstandsschot langszij tegen De Bruyne en co (24/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zondag vierde Manchester City de vijfde titel in zes jaar, vanavond trekken Kevin De Bruyne en co al naar Brighton. De Citizens hebben het niet onder de markt tegen Brighton, dat via een geweldige goal van Enciso de openingstreffer van Foden uitwiste. Mis niets van het duel in onderstaande liveblog. [naar artikel]

24. Pocognoli zet Brighton op weg naar Premier League met eerste goal sinds 2010 (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Brighton & Hove Albion heeft vrijdag op de 41e speeldag in de Championship, de Engelse tweede klasse, met 1-2 gewonnen bij Queens Park Rangers. Sébastien Pocognoli maakte met en knappe vrije trap het tweede doelpunt voor Brighton. [naar artikel]

25. Chelsea heeft al opvolger voor Tuchel: het kaapt Graham Potter weg bij het Brighton van Leandro Trossard (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Lang heeft Chelsea niet zonder coach gezeten. Eén dag na het ontslag van Thomas Tuchel heeft het op de clubwebsite bekendgemaakt dat het Graham Potter weggekaapt heeft bij Brighton. [naar artikel]