De bekende Franse topchef Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van... [naar artikel]
14:01 Zaterdagochtend is de wereldberoemde driesterrenchef Paul Bocuse, de keizer van de Franse gastronomie overleden. Hij was 91. [naar artikel]
De bekende Franse topchef Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. [naar artikel]
De befaamde Franse chef-kok Paul Bocuse is overleden. Bocuse, één van de belangrijkste koks van de nouvelle cuisine, is 91 jaar oud geworden. [naar artikel]
De beroemde driesterrenchef Paul Bocuse is niet meer. Hij is vannacht in zijn slaap overleden, hij werd 91 jaar. Bocuse is bekend vanwege L’Auberge Du Pont de Collonges en vanwege zijn ‘soupe au truffe’, een gerecht dat hij maakte voor de Franse president Valéry Giscard d’Estaing. [naar artikel]
Precies twee jaar na zijn dood, verliest het legendarische en wereldberoemde restaurant van wijlen chefkok Paul Bocuse een Michelinster. Het... [naar artikel]
De Franse chef-kok Paul Bocuse is overleden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb meegedeeld op Twitter. [naar artikel]
De Franse chef-kok Paul Bocuse is overleden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb meegedeeld op Twitter. [naar artikel]
De Franse chef-kok Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb meegedeeld op Twitter. “Bocuse is dood en de gastronomie is in de rouw”, zo staat onder meer in het uitgebreide bericht dat de minister op Twitter heeft geplaatst. Volgens een vertrouweling van de familie stierf […] [naar artikel]
De bekende Franse chef-kok Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. [naar artikel]
55 jaar lang stond het restaurant van de overleden Franse chef Paul Bocuse met drie sterren aan de top van het Michelin-firmament. Tot nu. In de nieuwe Michelin-gids is L’Auberge du Pont de Collonge ‘gedegradeerd’ tot twee sterren. [naar artikel]
Er is in de gastronomie een periode voor en een periode na Paul Bocuse, de Franse meesterchef die zaterdag vlak voor zijn 92ste verjaardag overleed. Hij leed aan Parkinson en hartkwalen. Vóór Bocuse doorbrak in de jaren 60 waren chef-koks anonieme vakmensen die niet op tv te zien waren. De Fransman, pionier van de nouvelle cuisine, was de eerste die een wereldster werd. [naar artikel]
De Belgische culinaire delegatie gaat door naar de wereldfinale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or. De top drie wordt aangevoerd door Noorwegen, Zweden en Denemarken. chef Lode de Roover van restaurant Fleur de Lin en zijn commis Piet Vande Casteele haalden de zesde plaats en hebben een ticket beet voor de wereldfinale in januari. Die gaat door in het Franse Lyon, de thuisstad van wijlen oprichter van de prijs, Paul Bocuse. [naar artikel]
“Eten is heerlijk, eten is genieten”, zo vindt Ellen Van Gool akaKokerellen. En dat eten smaakt nog zo goed als het buiten kan, samen met vrienden. Met deze recepten krijg je meteen zin in zo’n fiësta with friends. [naar artikel]
Het restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in Lyon heeft zijn derde Michelinster verloren. Het restaurant van de Franse chef Paul Bocuse, die twee jaar geleden is overleden, was sinds 1965 goed voor drie sterren in de gastronomische gids van Michelin. Geen enkel restaurant ter wereld doet beter. L'Auberge du Pont is een instituut in de gastronomische wereld. De Franse president Macron heeft ontzet gereageerd op het nieuws. [naar artikel]
08:38 Twee jaar na zijn overlijden is het restaurant van wijlen topkok Paul Bocuse in Lyon zijn derde Micheling-ster kwijt. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
Het team van chef Sam Van Houcke is donderdagavond in Boedapest in de Europese competitie van de Bocuse d’Or op de tiende plaats geëindigd. Daarmee stoot ons land nipt door naar de wereldfinale van deze Olympische Spelen van de gastronomie. De finale staat voor begin volgend jaar gepland in Lyon, de heimat van Paul Bocuse. “Dan gaan we sowieso alles geven, voor hopelijk een plaats bij de beste vijf”, zegt teamwoordvoerster Barbara Dhondt. [naar artikel]
De Belgische chefs Peter Goossens en Jan Buytaert zijn onder de indruk van het overlijden van Paul Bocuse. Ze erkennen het grote belang van de bedenker van "la nouvelle cuisine". President Macron noemt hem "de incarnatie van de Franse keuken". [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie recepten uit ‘Sla.’ van Ida de Haart. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten ‘Sla.’ van Ida de Haart + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
In Gent zijn drie kandidaten voor de Belgische nationale selectie van de Bocuse d’Or bekendgemaakt, zeg maar het wereldkampioenschap van de gastronomie. De chefs komen allemaal uit Oost-Vlaamse restaurants. [naar artikel]
De wereldvermaarde kok Paul Bocuse is overleden. In dezelfde kamer waar hij 91 jaar geleden geboren werd, boven zijn driesterrenrestaurant l'Auberge du Pont in Collonges-au-Mont-d'Or nabij Lyon. Portret van een geniale megalomaan die de wereld van de gastronomie ingrijpend veranderde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.