Als je moet kiezen tussen comfortfood en een berg groenten, dan kies je waarschijnlijk dat eerste. Maar wat als je niet moet kiezen? Deze romige,... [naar artikel]
Twijfel je met dit koude weer tussen een verwarmende curry, een stoofpotje of een ovenschotel? Dan krijg je al die wensen met deze 5 recepten voor maaltijdsoepen van foodblogger Elise Van de Poele allemaal tegelijkertijd op tafel. Verse soep is niet per se een tussendoortje, voorgerecht of extraatje bij oud brood. Deze soepen bevatten worstjes, pasta, gnocchi of zelfs kaas: daar krijg je iedereen warm mee bij deze temperaturen. [naar artikel]
Mezzelune, oftewel gevulde pasta in de vorm van halve maantjes, komt als geroepen wanneer je met weinig moeite een heerlijk vullend gerecht op... [naar artikel]
Wie Nick Bril zegt, denkt misschien niet meteen aan comfortfood. En toch is de chef verlekkerd op simpele maar superlekkere kost. Speciaal voor Billie verklapt hij zelfs het recept van zijn gloednieuwe spaghetti voor Bavet. [naar artikel]
Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met... [naar artikel]
Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Fris, gezond en lekker exotisch: rice bowls zijn met reden razend populair. Dit zomerse recept combineert witte rijst met zoete mango, romige... [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]
Het bewaarpotentieel van een wijn wordt vaak gelinkt aan de tanninestructuur. Zo zou wijn met flink wat rijpe tannines, lees: bittertonen die je vooral in de afdronk waarneemt, beduidend meer levensjaartjes voor de boeg hebben. Te kort door de bocht vinden we, want naast de tannines zijn de zuren minstens even belangrijk omdat ze de ruggengraat van de wijn vormen. Daarom deze maand in de kelder: kracht gekoppeld aan frisheid. [naar artikel]
Tussen alle winterse comfortfood door nood aan een portie vitamines? Deze wintersalade met couscous is in een wip klaar en de oven doet het meeste... [naar artikel]
Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]
Als er in de Kempen één man is die van wijn kan leven, moet het wel Hans Van Nyen uit Retie zijn. niet van de wijn van zijn eigen wijngaard, want die verkoopt hij niet eens. Maar Van Nyen is oenoloog, ofwel wijndeskundige. Hij begeleidt tien wijndomeinen. [naar artikel]
Je zult het maar meemaken: je bent helemaal klaar om een glaasje wijn te drinken, maar er is geen flesopener in de buurt. Iets wat je zéker op zak hebt, kan je uit de nood helpen. [naar artikel]
Waarom kiezen als je het allebei kan hebben? In een smeuïge maaltijdsoep voegen we mezzelune toe: de soep-pastacombinatie is klaar in twintig... [naar artikel]
Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet. [naar artikel]
Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Nood aan comfortfood dat geen junkfood is? Dan is... [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
Miso is een gefermenteerde pasta op basis van sojabonen en granen die heel populair is in de Japanse keuken. De smaak valt onder ‘umami’: een volle, innemende, hartige smaak. En de miso doet in deze soep waarvoor hij gemaakt is: gelaagdheid geven aan een eenvoudig gerecht. Net als een klassieke potage parmentiermaak je deze soep met niet meer dan prei en aardappels. Een teentje knoflook of wat ui meestoven kan, maar is geen noodzaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.