Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Nood aan comfortfood én wijn? Deze romige pasta combineert beide

22/01/2018 - 12:02
"Januari loopt op z'n einde, alle feestjes zijn finaal voorbij en de dagen zijn koud en donker: dan kun je je al eens moedeloos voelen. NINA Kookt snelt te hulp met een romige comfortpasta, die je na de champignons, spinazie en het spek met zoveel witte wijn kan afwerken als je nodig acht. Want pasta en wijn fixen álles. Smakelijk!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Comfortfood én je vijf-groenten-a-day in dezelfde hap? Deze romige ovenschotel maakt het waar (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als je moet kiezen tussen comfortfood en een berg groenten, dan kies je waarschijnlijk dat eerste. Maar wat als je niet moet kiezen? Deze romige,... [naar artikel]


2. Nood aan comfortfood bij dit koude weer? Deze 5 maaltijdsoepen met pasta, kaas en worstjes verwarmen je (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Twijfel je met dit koude weer tussen een verwarmende curry, een stoofpotje of een ovenschotel? Dan krijg je al die wensen met deze 5 recepten voor maaltijdsoepen van foodblogger Elise Van de Poele allemaal tegelijkertijd op tafel. Verse soep is niet per se een tussendoortje, voorgerecht of extraatje bij oud brood. Deze soepen bevatten worstjes, pasta, gnocchi of zelfs kaas: daar krijg je iedereen warm mee bij deze temperaturen. [naar artikel]


3. Ken je mezzelune al? De perfecte pasta voor een snelle portie comfortfood (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Mezzelune, oftewel gevulde pasta in de vorm van halve maantjes, komt als geroepen wanneer je met weinig moeite een heerlijk vullend gerecht op... [naar artikel]


4. De perfecte hangover cure, sappige kip, en pasta om u tegen te zeggen: comfortfood van topchef Nick Bril (09/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie Nick Bril zegt, denkt misschien niet meteen aan comfortfood. En toch is de chef verlekkerd op simpele maar superlekkere kost. Speciaal voor Billie verklapt hij zelfs het recept van zijn gloednieuwe spaghetti voor Bavet. [naar artikel]


5. Dankzij nieuwe online workshop leer je verse pasta maken van een echte Italiaanse: “En dat op een gezonde manier” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” [naar artikel]


6. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


7. Ken je Ardeense oester al? Het is overheerlijk, mager en heeft niks met de zee te maken (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met... [naar artikel]


8. Van ravioli tot tortellini: deze adresjes tonen hoe veelzijdig gevulde pasta is (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]


9. Comfortfood op maandag: een bourgondische boerencroque (23/04/2018 - De Morgen)

Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]


10. Twijfel je tussen vlees of vis? Ga voor de perfecte combo met deze surf & turf rice bowl (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Fris, gezond en lekker exotisch: rice bowls zijn met reden razend populair. Dit zomerse recept combineert witte rijst met zoete mango, romige... [naar artikel]


11. De gourmet croque omgeturnd tot comfortfood: met boerenbrood, mozzarrella, groenten en boerengehakt (23/04/2018 - De Morgen)

Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]


12. Bye bye winterblues: van deze gezonde comfortfood van Sandra Bekkari word je instant blij (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]


13. Onze wijnkenner combineert kracht met frisheid voor bewaarwijnen met elegantie (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Het bewaarpotentieel van een wijn wordt vaak gelinkt aan de tanninestructuur. Zo zou wijn met flink wat rijpe tannines, lees: bittertonen die je vooral in de afdronk waarneemt, beduidend meer levensjaartjes voor de boeg hebben. Te kort door de bocht vinden we, want naast de tannines zijn de zuren minstens even belangrijk omdat ze de ruggengraat van de wijn vormen. Daarom deze maand in de kelder: kracht gekoppeld aan frisheid. [naar artikel]


14. Van deze snelle wintersalade met couscous en geroosterde groenten kikker je helemaal op (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tussen alle winterse comfortfood door nood aan een portie vitamines? Deze wintersalade met couscous is in een wip klaar en de oven doet het meeste... [naar artikel]


15. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


16. Retiese expert begeleidt Belgische wijnbouwers: “Kempense wijn combineert goed met Aziatisch eten” (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

Als er in de Kempen één man is die van wijn kan leven, moet het wel Hans Van Nyen uit Retie zijn. niet van de wijn van zijn eigen wijngaard, want die verkoopt hij niet eens. Maar Van Nyen is oenoloog, ofwel wijndeskundige. Hij begeleidt tien wijndomeinen. [naar artikel]


17. Een glaasje wijn? Deze hack kan van pas komen (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Je zult het maar meemaken: je bent helemaal klaar om een glaasje wijn te drinken, maar er is geen flesopener in de buurt. Iets wat je zéker op zak hebt, kan je uit de nood helpen. [naar artikel]


18. Combineer soep en pasta tot dit ultieme en ultrasnelle bordje comfortfood (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen als je het allebei kan hebben? In een smeuïge maaltijdsoep voegen we mezzelune toe: de soep-pastacombinatie is klaar in twintig... [naar artikel]


19. Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gaten (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet. [naar artikel]


20. Pizza maar dan sneller, lichter en krokanter: lang leve de tortizza (met avocado!) (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Nood aan comfortfood dat geen junkfood is? Dan is... [naar artikel]


21. Jeroen Meus maakt comfortfood geïnspireerd op verschillende continenten (18/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]


22. Romige preisoep met witte miso (30/03/2024 - De Standaard)

Miso is een gefermenteerde pasta op basis van sojabonen en granen die heel populair is in de Japanse keuken. De smaak valt onder ‘umami’: een volle, innemende, hartige smaak. En de miso doet in deze soep waarvoor hij gemaakt is: gelaagdheid geven aan een eenvoudig gerecht. Net als een klassieke potage parmentiermaak je deze soep met niet meer dan prei en aardappels. Een teentje knoflook of wat ui meestoven kan, maar is geen noodzaak. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!